Mijn 20 doelen voor 2020 – een update

groenten eten graffiti aubergine paarse aubergine oranje paprika gele paprika rode paprika venkel platte perselie
Meer groenten eten, da’s alvast geen probleem! 🙂

Het is juni 2020 en de helft van het jaar ligt als achter ons. Say what?! Jup, ik kan het nauwelijks geloven, de (corona)tijd vloog als een sneltrein voorbij. In januari maakte ik een lijstje van mijn doelen voor 2020. Hoe ver staat het daar intussen mee? Benieuwd of ik al iets van mijn doelstellingen heb kunnen verwezenlijken, of gooide Corona roet in het eten?

Wat ik graag wil doen in 2020 – een update

  1. Elke 4 à 6 weken een vrije dag nemen voor mezelf Door Covid-19 moest ik vanaf midden maart 100 % thuis werken. En eerlijk? Dat deed me zoveel deugd. Ook al was het heel druk ‘op het werk’ en werkte ik zeker niet minder uren dan anders, ik voelde me er heel goed bij. Het feit dat ik op mijn natuurlijk uur kon opstaan en niet als reactie op het irritante gepiep van de wekker, maakte van mij een ander, gelukkiger, mens. In plaats van te rushen in de file of met opperste concentratie op de boerenwegels had ik elke dag tijd voor een ochtendlijke yogasessie en work-out. Ik begon echt te genieten van thuis te zijn en nam inderdaad een paar dagen vrij voor mezelf, ook al kon ik geen kant uit. Nu we terug verplicht zijn enkele dagen per week naar kantoor te gaan, heb ik het daar oprecht moeilijk mee. Ik denk dat die wekker de belangrijkste rol speelt in dit hele proces…
merchtem atomium brussel
Merchtem, met uitzicht op Brussel

2. Niet meer doelloos door Instagram en Facebook scrollen.

Mmm…, ik scrol nog zeer vaak door Instagram, maar doelloos zou ik het niet meer noemen. Dat is eigenlijk zeer organisch gegroeid. De laatste drie maanden heb ik volop ingezet op mijn gezonde levensstijl, en op Instagram deel ik daar vaak nieuwtjes over. Onbewust heeft het er voor gezorgd dat ik eindelijk een soort van strategie heb voor mijn pagina, en mijn volgers blijken het te lusten. Gelijkgestemden ontdekken mijn feed en ik die van hen. Vandaar dat ik door dat gescrol nog meer bijleer en ontdek, en alle interacties zijn nuttiger geworden!

3. Het Red Star Line museum in Antwerpen bezoeken

Nope, dat zal iets voor de tweede helft van het jaar zijn!

4. Pairi Daiza bezoeken, wat in 2019 niet gelukt is

Panda’s zien en een toekan, nope! Hopelijk later dit jaar!

5. Twee Spaanssprekende landen bezoeken.

Haha, ik moet echt lachen als ik deze opsomming van activiteiten zie! Prachtig Colombia hebben we gelukkig al in het begin van het jaar gedaan, maar ik zal voorlopig niet meer zo makkelijk het vliegtuig instappen om een snelle citytrip te gaan doen in Spanje. We’ll see what the future brings.

6. Eén keer per week naar de yoga gaan.

Yeesss ik doe vaak yoga in de tuin, en van zodra het terug kon, gaf m’n yoga-lerares les in groep in een grote tuin, fantastisch! Toch slaag ik er de laatste weken in (sinds ik terug naar kantoor moet op dinsdag) om een excuus te verzinnen om niet te gaan. Schop onder m’n kont, en vanaf dinsdag terug die mat op!

7. Eén keer per week gaan lopen, zwemmen of een grote wandeling maken.

Tijdens corona gingen we vaak wandelen in onze buurt. We deden ook heerlijke fietstochten van 50-60 kilometer in Geraardsbergen, en van Knokke naar Brugge.

muur van geraardsbergen kapel geraardsbergen thomson fiets
De Muur van Geraardsbergen!

8. Minimum één keer gaan wandelen in de Ardennen.

Aan het begin van de crisis (toen het nog mocht) zijn we gaan wandelen in Villers-la-Ville. Dat is nog Waals-Brabant, maar het Ardennen-gevoel was daar toch al aanwezig. Vermits ‘staycation’ misschien wel de norm wordt, gaan we zeker nog vaker de Ardennen opzoeken deze zomer.

9. Het uitdrukkelijk zeggen als ik met rust gelaten wil worden, zowel op het werk als thuis.

Als onderdeel van mijn gezonde levensstijl, bewaak ik de grenzen van mijn energie veel bewuster. Dat is ook een belangrijk inzicht van de cursus ‘Baas over eigen Tijd‘. Dus ja, ik zeg het nu wanneer het genoeg is. Ook op mijn werk, en er is directe actie op gevolgd. Dankbaar daarvoor!

10. Veel groentjes eten, er actief op focussen bij het koken.

warme groenten bbq aubergine courgette paprika barbecue

Haha, jup, al geslaagd! Om mijn lever te ontlasten en te zuiveren, probeer ik 400 gram groenten per dag te eten, en dat is echt veel, maar het lukt! Doordat er een meetbaar getal op staat, is het veel duidelijker dat het véél is, hoewel is het eigenlijk totaal niet afweeg hoor.

11. Rond 22u00 naar bed gaan en 9u per dag slapen. (Amai, ik heb er al zin in)

Ook slaap is een heel belangrijke pijler in een gezonde levensstijl, maar jammer genoeg is dit het punt waar ik nog steeds op faal. Slapen sister, slapen!

12. Acht boeken lezen.

In deze blogpost liet ik jullie weten dat ik al 6 boeken heb gelezen dit jaar. Ik heb wel goesting om er meer van te maken, maar de Nederlandse vertaling van ‘The Remains of the day’ blijkt zo vreselijk slecht te zijn, dat ik er me niet echt kan aanzetten. Ik moet echt boeken kiezen die ik hééél graag wil lezen, of het komt er toch gewoon niet van. Maar die 8 op een jaar, dat zal dus zeker wel lukken.

13. Niet méér, maar beter. Me bij elke activiteit de vraag stellen of het een toegevoegde waarde heeft. Zal het me energie opleveren, of slorpt het enkel energie op?

Zoals ook in punt 9 aangegeven, is dit een volmondige ‘ja’. Ik denk heel goed na over wat ik inplan, of het niet te vermoeiend zal zijn, en of het nog combineerbaar is met gezond eten (klaarmaken). Ook in mijn werk probeer ik een balans te zoeken.

14Genieten van ‘gewoon thuis’ zijn.

Haha, daar zijn we de laatste maanden wel in getraind ja! En eerlijk, ik had er geen énkel probleem mee! Zoveel activiteiten ik vroeger inplande en nu nauwelijks iets, ik paste me zonder problemen aan en contacten onderhield ik ook digitaal… Deze quote van Goedele Wachters herhaalde perfect wat ik in beperkte kring ook al had geuit: ‘Blijkbaar ben ik toch niet zo sociaal als ik dacht’

sociaal zijn introvert extravert

15. Ontspullen: nog een voorbeeld van ‘less is more’.

Mijn eerste ervaring met Marketplace is jammer genoeg op een sisser afgelopen. De dame met wie ik had afgesproken om een kleed te verkopen is niet komen opdagen, bummer! Maar dit is wel een heel belangrijk punt voor de komende maanden!

16. Meer bloggen op SVRine.be! Het doel is om elke zondagavond een blogbericht op jullie los te laten!

Dat bloggen op zondag is een tijdje heel goed gegaan! Ik ben ook aan de slag gegaan om SVRine.be een beetje ‘beter’ te maken, met de hulp van de fantastische Kathleen Verhetsel. Zo kan je je nu registreren om telkens een e-mail te krijgen bij een nieuwe blogpost! (Hoe? Startpagina – Rechterkolom of op smartphone helemaal onderaan ‘Stuur me alle nieuwtjes van SVRine.be’ – Vul daar je naam en e-mailadres in) En mijn buitenlandse vrienden kunnen nu ook meelezen in elke taal van de wereld door de vertaalknop in te drukken. De kwaliteit van de vertaling valt ook verrassend goed mee, supertof!

17. ‘Mijn ideale week’ finetunen en implementeren.

2 weken geleden ben ik begonnen aan mijn ‘ideale week’ in dit nieuwe normaal. Lees: terug naar kantoor gaan, verplaatsing meerekenen, lunchkes op voorhand klaarmaken, chillmomenten en yogales vastzetten, enzovoort. Het was geen succes. Volgende week zal ik nog eens proberen…

18. Zoveel mogelijk contact met dieren opzoeken, want dat maakt me rustig en ik word er blij van.

Daar heb ik toevallig net vandaag weer over nagedacht, want dat gevoel is helemaal terug. In Temse ontdekten we in een privé-tuin een Vlaamse Reus, zo’n gigantisch groot konijn, fantastisch om te zien!

19. Vijf kilo afvallen.

Ik ben intussen al 10 kilo afgevallen, woehoe! 🙂 Dolgelukkig dus van mijn coachingstraject met Coach Sassy en al haar tips voor een gezondere levensstijl. En ik ga gewoon door.

20. Blijven doorgaan zoals ik goed bezig was in 2019 met Rich Writings!

Jip, dat loopt goed! Totaal andere opdrachten dan in 2019, maar des te verrijkender!

Als ik dat nu allemaal lees, leek ik in januari wel een beetje helderziend. Of de Corona-‘stilte’ kwam voor mij net op tijd, en heeft me de kans gegeven om tijd te spenderen aan dingen waar het hoog tijd voor was.

Ook Delphine deed dezelfde oefening op haar blog, ga haar post zeker eens checken!

Liefs,

SVRine

x x x

Dit delen:

2 thoughts on “Mijn 20 doelen voor 2020 – een update

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.