Cabana Ciucas – Beklim eens een berg in Roemenië

Eindelijk is het gebeurd, we namen Belgische vrienden mee naar Roemenië! Mijn trouwe volgers weten intussen dat V. uit Roemenië komt, en dat wij vaak op het vliegtuig springen voor een Roemeens weekend of vakantie. Deze keer namen we begin maart eens vier vrienden mee op sleeptouw.

Voordat we begonnen aan een diepgaande exploratie van Boekarest en zijn nachtleven, namen we hen mee de bergen in. Meerbepaald naar Cabana Ciucas.

De cultuurshock

We hadden een auto gehuurd en reden zo’n 2u40 richting Ceia. Een lange, saaie en slechte baan langs afgebladderde huizen, in een gehuurde Opel Zafira wiens beste tijd al 10 jaar achter ons lag. (dat laatste hadden we perfect zelf in de hand he, voor een betere wagen voor 6 personen betaal je gewoon veel meer geld) Wat onze gasten hun eerste indruk was? Bwa… Beneden aan de Ciucas-berg lieten we ons ophalen door de 4×4 pick-up van Cabana Ciucas, om nog eens een kwartier de berg op te rijden. En eens daar, kan je niet anders dan fan zijn 🙂 Het was de tweede keer dat ik er logeerde, en het heeft alles wat je wil bovenop een berg: goeie kamers, keilekker eten in een gezellig restaurant vol hout, en veel ruimte.

Cabana Ciucas

De berg beklimmen

cabana ciucas varful ciucas boekarest ceia buchares
Daarboven is het te doen! (en dat is verder dan je denkt)

We hadden prachtig weer, echt ideaal om naar een bergtop te gaan. Er zijn meerdere wandelingen in de buurt, maar ons doel was de Varful Ciucas. De wandeling loopt vaak steil, soms vlak, en was ondanks de sneeuw goed te doen in gewone wandelschoenen.

cabana ciucas rotsen
Rotsen hier, rotsen daar…

Toen we op de top kwamen, was ik echt trots, want een makkie is het niet. En wat een prachtig uitzicht!

De weg naar beneden toonde een ander landschap, een steilere berghelling, minder mensen, echt zeer desolaat. Gewoonweg WAW.

cabana ciucas terugweg ceia romania boekarest bucharest
Van de bergtop terug naar Cabana Ciucas

Terug in de cabana genoten we een laatste keer van hun heerlijke vleesgerechten en als dessert de Papanas. Papanas is een soort smoutebol (2 exemplaren) met zure room en confituur van rode bessen. Het is mijn favoriete Roemeense dessert, en de vrienden konden dat alleen maar beamen 🙂

Afdalen deden we opnieuw in de pick-up, sommigen zelfs avontuurlijk achteraan in de bak. In Roemenie kraait daar geen haan naar 🙂

Back to Boekarest en klaar voor de rest van een heerlijk weekend!

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.