7 tips om te ontspannen na een drukke periode

koffie op terras kolonel en reede

Na een intense werkperiode, voelde ik dat het tijd was om wat extra tijd voor mezelf in te plannen. Me time, als je het zo wil noemen. En ik kan je vertellen, dat deed deugd! 🙂 Hoe je tot rust komt is voor iedereen anders, maar ik geef je in deze post enkele tips mee hoe je mentaal en fysiek kan ontspannen. Laat het een inspiratie zijn!

1) Tuinieren en onkruid wieden

onkruid wieden tuinieren SVRine
Het is eigenlijk nog mooi ook…

Ik kreeg hier al bijzonder veel reactie op, want de rustgevende kracht van onkruid wieden is blijkbaar herkenbaar 🙂 Met je handen in de grond wroeten om toch maar die distel of paardenstaart met wortel en al uit de grond te krijgen, werkt therapeutisch. Je denkt aan niets anders, en bent trots als er weer een emmer gevuld is. Ik verbaasde mezelf door twee uur bezig te zijn met de ongewenste groensels in onze tuin, met veel liefde en plezier.

2) Wellness, sauna of een massage

Toen ik me na een eerdere stressperiode bijzonder verkrampt voelde toen de stress wegviel, besliste ik dat ik mezelf de volgende keer een professionele massage zou cadeau doen. Omdat afspraken lang op voorhand vastleggen niet mijn beste kant is, waren alle lokale opties intussen vol. To the rescue: de Quellinstraat in Antwerpen! Daar zijn meerdere Chinese massagesalons, die je zelfs zonder afspraak een kwalitatieve kneedbeurt geven. Ik ging bij Asimas en Lily deed dat heel goed! Als het deugd doet maar soms ook een beetje pijn, dan weet je dat het goed zit.

3) Datenight !

ceviche van makreel restaurant veranda antwerpen
Ceviche van makreel – Veranda Antwerpen

Tijd maken om er met z’n tweetjes een avond op uit te gaan, we zouden dat meer moeten doen. V. wilde een restaurant in het ‘noorden van Antwerpen’ en zo kwam ik uit op Veranda. Het stond al lang op mijn verlanglijstje en we hebben heel lekker gegeten! Veranda werkt met één menu voor alle gasten.

4) Ontbijten en koffie slurpen

eggs benedicte kolonel en reede toast avjar brandbar
Kolonel & Reede – Brandbar

Ontbijten op verplaatsing. Ik vind dat megaleuk maar sinds Nicolas er is, doe ik het niet vaak meer. We probeerden de eggs benedict uit van Kolonel & Reede op hun zonnig terras. Immens lekker! De sweet iced latte maakte het helemaal af. Nadien ging ik nog bij Brandbar langs. Zie hoe schoon dat bord is!

5) Lezen

Als je dan toch op een zonnig terras zit, is het de ideale gelegenheid om een boek boven te halen. Ik kocht recent ‘Word je eigen dokter’ van dokter Jutta Borms, en werd snel meegezogen in haar interessante uitleg over holistische geneeskunde.

6) Bewegen : wandelen / fietsen / zwemmen / yoga…

Zijn het de langverwachte zonnestralen, de Bingo-beweegchallenge of het werk, of gewoon adrenaline? Ik weet het niet, maar ik voel een onweerstaanbare drang om meer te gaan bewegen. (Veel) wandelen is plots tof, ik probeer zoveel mogelijk de fiets te nemen, ga naar de yoga op zondag, en tussendoor doe ik al eens een plons in een zwembad. Heerlijk!

7) Verbinding zoeken of net niet

Krijg je energie van mensen te zien en te babbelen, plan dan zeker een sociaal event in. Dat doe ik normaal ook. Maar na drukke dagen met héél veel werkgerelateerde ontmoetingen en gesprekken, had ik persoonlijk even genoeg van communiceren en smalltalk. Jijzelf bent je beste gezelschap. Alleen zijn is best tof. Alleen niet te lang 😉

Vond je dit interessant? Laat het me weten!

Liefs!

SVRine x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.