Mijn week in 7 foto’s #1

Ik zwom voor het eerst dit jaar in de zee, heerlijk!

En plots werd het 1 juni. Pinkstermaandag, een vrije dag, joepie, maar jongens toch, waar is de tijd naartoe gevlogen? Aja ‘t is juist, die vloog in een cirkeltje in ons kot en in onzen hof 🙂 We trokken voor het eerst in maanden terug richting Knokke, en ik heb er keihard van genoten. Hier toon ik jullie mijn week in 7 foto’s.

1. De webcam aan Surfers Paradise

Als je schoonouders geen Belgen zijn, leer je nog eens iets bij over je eigen landje. Zo wisten we al dat er op veel plaatsen webcams hangen die 24 uur per dag beelden streamen op het internet. Er hangt er bijvoorbeeld eentje op Linkeroever, met een prachtig zicht op de Antwerpse kathedraal. Toen schoonpapa zei dat ook op het strand van Knokke zo’n webcam hangt, gingen wij dus voor de camera staan zwaaien zodat ze ons tot in Roemenië zagen! (De ‘Salut’ die we in het zand schreven, komt wel niet helemaal tot z’n recht 🙂 )

2. Terug naar kantoor met een power-omelet

Eet eiwitten als ontbijt en je blijft zoveel langer verzadigd

Dinsdag moest ik voor de eerste keer terug naar kantoor, en ik had er serieus wat stress voor. Door mijn nieuwe levensstijl besteed ik veel aandacht aan mijn eten en dus ook veel tijd in de keuken, waarvan ik nu een half uur in de auto moest gaan doorbrengen… Op maandagavond maakte ik een groentenlasagne als lunch, en bereidde ik de groenten voor mijn omelet voor. ‘Mealpreppen’ heet dat tegenwoordig. Dinsdagochtend moest ik dus enkel nog alles bij elkaar gooien voor een lekkere poweromelet. Want met een ontbijt vol eiwitten blijkt dat ik (en jij waarschijnlijk ook) veel langer verzadigd blijf, en geen gekke goestingskes krijg tussendoor.

3. Boek ‘De nieuwe dokter’ van Jutta Borms

de nieuwe dokter jutta borms alternatieve geneeskunde health coach
De overdracht

Via Instagram kwam ik terecht in een leescirkeltje van dames die het boek ‘De nieuwe dokter’ van Jutta Borms (wil je hem ook, klik dan op deze link) aan elkaar zouden doorgeven. Jutta is een klassiek geschoolde arts die zich heeft verdiept in alternatieve therapieën en die allemaal combineert om haar patiënten te helpen. Ik wilde heel graag meer weten over haar werkwijze en haar boek is daar perfect voor. Haar holistische visie komt ook helemaal overeen met de manier waarop mijn health coach en ik momenteel aan de slag zijn. De ontmoeting met Anja aan de voetgangserstunnel voor de overdracht van het boek was een leuke kers op de taart! En ik heb het intussen al uitgelezen aja.

4. Een nogal grote bestelling bij Pit & Pit

pit en pit kruiden noten zaden online kopen webshop hoogstraten pit en pit pompoenpitten kokosolie kokosschilfers
Kokosolie, amandelpoeder, kokosschilfers, en 2 potten pompoenpitten in plaats van 1…

Sinds ik de online shop van kruiden en zaden Pit & Pit ontdekte, is dit al mijn tweede bestelling! En ik kocht deze keer ‘in ‘t groot’, want eigenlijk bespaar je dan wel wat geld. Maar euh, 2 grote potten pompoenpitten, dat was nu eigenlijk niet de bedoeling. Ik zal weer 2 keer op het plusje gedrukt hebben en heb het niet opgemerkt… Dat is me ook al eens overkomen toen ik een bikini online kocht.. online shoppen en ik, het gaat niet echt samen 🙂 De amandelpasta van Pit & Pit is trouwens superlekker! Je kan het vergelijken met pindakaas maar dan minder zoet, vol gezonde vetten. Jummie!

5. Zelf Bounty’s maken!

gezonde bountys julies lifestyle julie van de kerckhove keto levenswijze
Gezonde Bounty’s van Julie Van de Kerchove

Zoals ik in puntje 2 al aanhaalde, besteed ik tegenwoordig veel tijd in de keuken om aan gezonde gerechtjes te werken! Dus ook aan lekkere tussendoortjes, zoals deze Bounty’s van Julie’s Lifestyle. Ik moest wachten op mijn gigantische bestelling met kokosschilfers en kokosolie van Pit & Pit om deze te kunnen maken! En ja, lekker hoor! 🙂

6. Wandeling in Berchem

De Brouwerstraat in Berchem

Op vrijdag was ik weer op kantoor, en ook V. ging richting Antwerpen met zijn motor. Of ik na het werk even naar zijn oude buurt in Berchem wou komen om te wandelen? Jazeker. V. woonde tot wij gingen samenwonen in 2 verschillende huizen in de Brouwerstraat in Berchem, en hij heeft er nog steeds goeie herinneringen aan. Ook ik vond het er heel tof wonen. Alleen het gebrek aan parkeerplaatsen en het verkeer er naartoe deden me wel eens vloeken. Superfijn om nog eens terug te zijn.

7. Bouillabaisse van Le Cirque in Belsele

restaurant le cirque belsele de cirque bouillabaisse take away
De bouillabaisse van Le Cirque is om duimen en vingers bij af te likken!

Hoewel ik veel menukaarten heb bekeken tijdens de lockdown, deden we toch nog nooit van ‘take away.’ Tot vandaag. De bouillabaisse van restaurant Le Cirque leek me wel glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij! De familie ging sowieso afhalen, dus hebben we ook meegedaan. En dat was een goeie keuze! Een bouillabaisse met een groot stuk zalm, tong, mosselen, garnalen en scampi’s, samen met rouille, croutons en zelfs wat aparte aardappelen (niet voor mij) zijn een perfect diner.

Deed jij al eens van take away?

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Mijn week in 7 foto’s #1

  1. Meestal koken we zelf, maar soms verschijnt er wel eens een aluminium bakje uit een lokaal restaurant op tafel 🙂 Ik vind de afwisseling met de ‘dagelijkse kost’ wel leuk, hoewel het de echte restaurantervaring nooit kan vervangen (en ‘t is ook altijd zo moeilijk om warm te houden!). Leuk idee van die webcams trouwens!

    1. Hey Julie! Inderdaad, als het te ingewikkeld wordt met verschillende gaartijden, heb ik er al geen zin meer in. Want als het in een aluminium bakje heeft gelegen, zal het toch nooit meer zo goed zijn als in het restaurant zelf hé 🙂 Daarom dat deze bouillabaise het ideale take away gerecht was, de zak 10 minuutjes in een pot kokend water en klaar! Die webcams, I love them! 😀

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.