9 redenen waarom ook jij Colombia een topland zal vinden!

Colombia blog cartagena getsemani

Een rondreis in Colombia stond al héél lang op mijn verlanglijstje. En wel om deze 9 redenen.

  1. Colombia is rond. ‘Heu, wat?’, hoor ik je al denken. De andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Argentinië, Chili en Peru zijn langwerpig. In Argentinië ligt het noordelijke punt maar liefst 5308 kilometer van het meest zuidelijke punt. De reistijd die je daar nodig hebt om je te verplaatsen is gigantisch. Colombia is ook groot, maar je verliest veel minder tijd in bussen of vliegtuigen!
  2. Cartagena staat vol met kleurrijke Caraïbische huizen die me doen terugdenken aan Cuba, wat ik 13 jaar geleden echt een fan-tas-tisch land vond! Dat sfeertje wou ik graag terug gaan opsnuiven.

3. Vrienden die Colombia eerder bezochten, waren lyrisch en bevestigden mijn positieve verwachtingen. Mond-aan-mond reclame dus.

islas de los rosario colombia blog
Islabela resort werd ons aangeraden door vrienden, en terecht!

4. De kleuren! Colombia heeft een traditie van street art en graffiti. In bepaalde buurten en steden worden zelfs de gewone huizen in vrolijke kleuren geschilderd.

5. Mooi weer! Colombia ligt aan de evenaar en heeft dus vrijwel altijd aangename temperaturen. Wij gingen in januari en dan was het nóg een tikkeltje mooier, warmer en droger. Heerlijk! Er is wel een groot verschil qua temperatuur tussen de verschillende regio’s.

colombia graffiti gezicht blog

6. Ik had ZOveel zin om om mijn Spaans nog eens langer dan drie dagen op een citytrip te gebruiken. In het centrum van Colombia spreken ze het mooiste Spaans van Zuid-Amerika, goed verstaanbaar dus!

7. Het is er veilig. De eerste vraag die veel mensen me stellen als ik vertel dat we naar Colombia zijn geweest is nog steeds: ‘Oei is dat niet gevaarlijk?’. Neen, en dat is het al enkele jaren niet meer. Voor alle duidelijkheid: er zijn wel degelijk regio’s waar er mensen vermoord worden. De huidige president gaat niet mee in het vredesverdrag met de FARC, maar organiseert ook geen alternatief toezicht in de coca-regio. Vandaar dat de drugbaronnen hun gangen kunnen gaan in dat verafgelegen en moeilijk toegankelijke gebied. Maar daar kom je als normale reiziger niet, er zijn niet eens wegen ernaartoe. Tijdens de protesten in november vielen er ook in de hoofdsdtad enkele doden door onnodig hard politiegeweld. Draag geen oogkleppen voor de realiteit, maar laat je er zeker ook niet door ontmoedigen. Volg raadgevingen op, ga niet de held uithangen in de steden en gebruik je gezond verstand, dan gebeurt er echt niets. (Bovenstaande uitleg kan ik je trouwens alleen maar geven omdat we de Bogota Graffiti Tour en de Bike Tour hebben gedaan, anders hadden we helemaal van niets geweten, alles peis en vree, hip hoi! :-))

 reizen colombia blog kiwi aardbeien mango fruitsalade bogota

8. Lekker eten! Alweer iets voor mij hé, lekker vlees, verse vis, veel fruit, avocado’s en gebakken bananen! Arepa’s en empanadas vind je er overal.

9. Een mix van steden en prachtige natuur. Ik was er zeker van dat V. ook met volle teugen zou genieten van Colombia. And so he did!

reizen colombia blog valle de cocora

Was jij al eens in Colombia of wil je er graag naartoe? Laat het me weten in de comments! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

Andere blogs over Colombia vind je hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.