Mijn 20 doelen voor 2020 #20voor2020

getsemani cartagena vleugels blauwe muur séverine de ryck
Vliegen zal ook in 2020 niet lukken, maar al wat hieronder staat hopelijk wel!

Goeie voornemens zijn vaak maar holle begrippen, maar in 2019 schreef ik toch neer wat mijn doelstellingen voor het jaar waren. Het resultaat daarvan kon je hier al lezen, met als belangrijkste conclusie dat doelen ‘meetbaar’ moeten zijn, anders heb je/ik meer kans dat je doel te vaag blijft en je het niet behaalt.

2019 was een heel mooi jaar, en toch had ik het in december een beetje moeilijk. Mijn energiepeil zakte naar een dieptepunt, en mijn hartslag ging de hoogte in. In 2020 ga ik het daarom anders en gestructureerder aanpakken.

Ook Kelly en Josefien maakten ook al hun lijstje met hun #20voor2020 !

Wat ik wil doen in 2020

 1. Elke 4 à 6 weken een vrije dag nemen voor mezelf. Eerlijk, ik ben een beetje jaloers op mensen die 4/5 werken of freelancers die hun eigen uren en ritme kunnen bepalen. Terwijl ik tot nu toe eigenlijk enkel verlof nam om op reis te gaan, ga ik dat nu ook doen om wat meer tijd voor mezelf te hebben, stoom af te laten, een dag in mijn eentje weg te gaan, of gewoon een dag thuis in mijn onesie rond te hangen.

2. Niet meer doelloos door Instagram en Facebook scrollen. Mijn social media gebruik beperken tot nuttige interacties. Accounts ontvolgen die me eigenlijk niet interesseren.

3. Het Red Star Line museum in Antwerpen bezoeken

4. Pairi Daiza bezoeken, wat in 2019 niet gelukt is. Naast die panda’s heb ik intussen nog een tweede reden: ik wil een toekan zien! Ik hoopte er één in Colombia in de vrije natuur tegen te komen, maar het was me niet gegund.

5. Twee Spaanssprekende landen bezoeken.

6. Eén keer per week naar de yoga gaan.

7. Eén keer per week gaan lopen, zwemmen of een grote wandeling maken

8. Minimum één keer gaan wandelen in de Ardennen

9. Het uitdrukkelijk zeggen als ik met rust gelaten wil worden, zowel op het werk als thuis

10. Veel groentjes eten, er actief op focussen bij het koken

11. Rond 22u00 naar bed gaan en 9u per dag slapen. (Amai, ik heb er al zin in)

12. 8 boeken lezen. Ik las er al 3 op vakantie, dus 8 zou haalbaar moeten zijn in een jaar tijd. Nu lees ik nauwelijks boeken doorheen het jaar, dus dat wordt een echt actiepunt.

13. Niet méér, maar beter. Me bij elke activiteit de vraag stellen of het een toegevoegde waarde heeft. Zal het me energie opleveren, of slorpt het enkel energie op?

14. Genieten van ‘gewoon thuis’ zijn.

15. Ontspullen: nog een voorbeeld van ‘less is more’. Kasten leegmaken en nakijken, oude kleren naar de Kringloopwinkel brengen en ‘foute’ kleren op 2ehands.be zetten.

16. Meer bloggen op SVRine.be! Het doel is om elke zondagavond een blogbericht op jullie los te laten! Schrijf het in jullie agenda peoples! 🙂

17. ‘Mijn ideale week’ finetunen en implementeren. In de cursus ‘Baas over eigen tijd’ leerde ik dat je je productiviteit verhoogt als je een vast stramien per dag en per uur vaststelt voor je hele week. Nummer 6 en 7 hebben dus al een vast plekje gekregen in mijn week! Momenteel leven wij een beetje ‘zoals het ons uitkomt’, maar het is dus beter om bijvoorbeeld op één vaste dag naar de supermarkt te gaan.

18. Zoveel mogelijk contact met dieren opzoeken, want dat maakt me rustig en ik word er blij van. V. organiseerde als verrassing een bezoekje bij Alpacaworld in Nederlands Koewacht, en ik vond het fan-tas-tisch om met die fluffy balls te knuffelen! Honden- en kattenknuffels zijn ook zeer welkom!

19. Vijf kilo afvallen.

20. Blijven doorgaan zoals ik goed bezig was in 2019 met Rich Writings!

Freelance copywriting rich writings Séverine De Ryck

Heb jij ook je doelen voor 2020 neergeschreven? Laat een linkje achter in de comments, dan kom ik meelezen! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

8 thoughts on “Mijn 20 doelen voor 2020 #20voor2020

 1. Mijn grootste doel is mijn leven in België een beetje vormgeven. Ik heb daar al goede stappen mee gezet – al zeg ik het zelf. Ik ben in december begonnen met een baan met een redelijk lange reistijd, waardoor ik een nieuw ritme moet zoeken.

 2. Voor nummer 19 kan ik MyFitnessPal aanraden, dat heeft bij mij echt gewerkt. Al heb ik het wel naar 200 gram per week gezet (en meestal verloor ik meer), omdat hij heel streng is.

  Veel succes met alle 20!

  1. Hey Marliese, dat is een goeie tip! 🙂 Al wil ik wel zoveel mogelijk gsm-gebruik vermijden 🙂
   Ik probeer ook een les Wobble uit in het zwembad!

   1. Je kan mss je hoeveelheden bijhouden op een papiertje, eens je in het systeem zit + de minuten die je aan beweging besteed hebt. Dat laatste ging via Strava en Runkeeper automatisch bij mij. Je kan die koppelen. En dan kan je het via de webversie invullen op het werk op een moment dat je toch al achter je pc zit :-). Heeft mij toch – 6,5 kilo opgeleverd zonder dat ik mijn neiging tot graag en veel te eten moest opgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.