4 redenen waarom online shoppen goed is voor je gezondheid!

Assorti met de innovatieve zonnecrème van Skin by Dings

Tot voor kort was ik eerlijk gezegd nogal een tegenstander van online shopping. Als ik bij bPost vijf mensen in de rij zie staan met hun Zalando-doos onder de arm om terug te sturen wat ze te veel hadden besteld, kreeg ik de kriebels. Het toonbeeld van onze overconsumptie- en wegwerpmaatschappij.

Maar dan kwam corona, en was er geen enkele winkel meer open. Dan ben je blij dat er iemand een pakketje aan je deur kan komen brengen! We waren dan ook nog eens constant thuis om het in ontvangst te nemen, fantastisch! 🙂 Ben ik daardoor van gedacht veranderd? Een beetje wel ja, maar nog niet helemaal.

De winkels waar ik nu online shop, zijn echte webshops, en hun producten zijn gewoon niet of moeilijker te vinden in een echte winkel. Behalve de laatste heb ik ze allemaal pas onlangs ontdekt tijdens mijn huidige zoektocht naar een gezonde levensstijl.

Hier komen 4 Belgische webshops die ik graag aan jullie wil voorstellen:

Julie’s lifestyle: Julie Van de Kerckhove is in Vlaanderen bekend omdat ze de ‘raw’ trend introduceerde, maar nu met haar ‘Keto’-boeken gaat het pas echt hard. Veel van haar recepten passen in mijn nieuwe manier van eten, en ze verkoopt de speciale producten gewoon op haar webshop. Ze verkoopt zelfs gezonde taarten! 🙂

Pit & Pit : op deze webshop kan je alles kopen van noten, kruiden, kokosmelk, gezonde zoetstoffen, nori, rijstvellen… Kortom droge voeding, en ook de specialere dingen die je niet in de supermarkt achter de hoek vindt. Nieuw voor mij is hun tahin en amandelpasta (gezonde vetten!), en ze zijn verrukkelijk!

Café Couture: ik kende hen tot nu toe enkel als theemerk (verrukkelijke vruchtenthees), maar mijn coach raadde me hun ‘cold brew’ aan. Dat lijkt op koude thee, om niet altijd water te moeten drinken, en het heeft een detox effect! Ook matcha kan je daar kopen, en vermits ik dat niet lekker vind, kocht ik hun matcha capsules, zo proef je die ‘unagi’ smaak niet. (Wie moet er ook nog steeds aan Ross denken als je dat woord hoort? Raise your hand! :-))

skin by Dings: vriendin Ciska startte 2 jaar geleden met haar beauty-webshop things by Dings, maar een zonnecrème die voldeed aan haar eisen vond ze nergens. Na jarenlange research lanceerde ze onlangs haar eigen lijn van zonneproducten met de toepasselijke naam skin by Dings. Met opvallende namenals ‘First things first’, ‘The next best things’ en ‘Take things easy’ creëerde ze een beschermende crème voor elk moment, van dagcrème (want ook op bewolkte dagen moet je je huid beschermen tegen de zon) tot zonnecrème voor het strand. Op en top Belgisch, cruelty free, reef safe, vegan en glutenvrij. En de psssshht komt door lucht, niet door schadelijke gassen. Er zitten 4 producten in het gamma, de echte zonnecrème heet ‘Take things easy’.

Ken jij deze webshops en heb je er al iets gekocht? 🙂 Of welke webshop wil jij me aanraden?

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “4 redenen waarom online shoppen goed is voor je gezondheid!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.