Maand #7: Een JULI-maand om van te smullen!

havaianas inflatable zwembadspeelgoedDoor de post SVRine ontwerpt haar zomer wisten jullie al dat ik mijn zomer dit jaar een beetje beter ging plannen dan de vorige, om de leukheid er tot het uiterste uit te halen. En is het me gelukt om al wat to do’s tot een goed einde te brengen? Zeer zeker, en nog veel meer! Een tussenstand:

Wat ik allemaal deed in juli (en ook een beetje in juni want het was dat laatste weekend keiheet en dus toch ook een beetje juli):

1) Een pick-nick met vriendjes in Gent. Als er kinderen bij zijn is het ideaal om een pick-nick te organiseren in een park met speeltuin! Kinderen blij, ouders blij!

2) Ik mocht naar de veggie barbeque van The Bio Veggie Company. Lees er meer over in deze blogpost.

the bio veggie company wavemakers pr

3) Last minute een aperitiefje gaan nemen op een terras op ‘t Zuid in Antwerpen

4) V. een beetje hoorndol maken omdat 1, 2 en 3 allemaal op dezelfde dag plaatsvonden.

5) Met Roemeense vrienden zien dat de Kaaien van Antwerpen heraangelegd zijn die enkele dagen later officieel zouden geopend worden. Meer noordelijk ontdekken dat er naast Bocadero nog veel leuke restaurantjes zijn die de moeite waard zijn. We aten Mexicano food bij Mixo. Whatever they say over dit stukje Antwerpen en de mogelijke patsertjes aldaar, ga gewoon zelf kijken en geniet van de schoonste zonsondergang van ‘t Stad.

mixo pop up antwerpen rijnkaai

 

 

6) De mensen opzoeken van wie ik 10 jaar geleden een kamer huurde in Zaventem tijdens mijn stage bij SBS Belgium. Ik had hen sindsdien nooit meer gezien en ben heel blij dat ik de ballen had om gewoon te gaan aanbellen. Anita is een trouwe volger van de blog, veel liefde voor Anita!

7) We zijn naar de Zanzibar geweest. Deze leuke zomerbar middenin de velden van Merchem stond op de to do list, CHECK! ✔                                          En ja, dat is daar keihard de moeite hoor! Zeker het Snickers-ijs van de ijsbrommer uitproberen!

zomerbar zanzibar merchtem snickersijs

8) Groene sapjes blijven maken in de blender met selder, spinazie en appel of peer. Jummie, en keigezond! #blenderadventure

9) Uitgenodigd worden op een barbecue waar er gazpacho, saltimbocca, tzadziki en naan brood werd geserveerd. Getroffen worden door zoveel originaliteit.

10) We gingen naar Cactusfestival in Brugge! CHECK! ✔                                       Op een festival doe ik mijn mottigste kleren aan omdat die normaal gezien toch vuil worden, dus ik was verrast te zien dat alle Bruggelingen daar op hun paasbest aankwamen. De meerderheid van de bezoekers zijn duidelijk locals die komen bijpraten op Cactus. Ik leek wel de enige te zijn die zich wat stoorde aan de lange wachtrijen bij de drankbonnetjes en om naar de wc te gaan. Een sfeer vol glimlachjes daar, heel fijn! En Goose was weer uitermate fantastisch uiteraard!

cactusfestival goose brugge

11) Een weekendje Knokke na Cactus. CHECK ✔  We kochten visjes op de markt en chips van shitakes. (amai da’s lekker!) We fietsten naar Cadzand via de nieuwe dijk (zeker eens proberen), zagen ooievaars en ik kocht een nieuwe zonnebril van gerecycleerd plastic bij mijn favoriete winkel in Knokke, L’Amuzette.

knokke zonnebril antonio verde lamuzette

12) Het Running-magazine kopen terwijl ik helemaal geen runner ben

13) Naar de kinesist gaan omdat ik weer last had van mijn rug

14) Onze eerste tomaat geoogst. Trots! Ik had me een tijdje geleden laten verleiden door die reclame van de Aveve met de stem van Jeroen Van Dyck: ‘Koop drie tomatenplanten en krijg er één gratis’! We hebben onze eerste spruit wel wat te groot laten worden maar hij was fantastisch lekker.

tomaat van eigen kweek aveve svrine

15) Schone ontbijtjes gemaakt: een #blenderadventure inspired by A pinch of Odelle. 

blenderadventure SVRine ontbijtbowl

16) The Departed nog eens gezien op tv. Ik wist dat ik het lang geleden in de cinema een fantastische film vond, maar van de plot bleek ik toch bitter weinig onthouden te hebben. Topfilm!

17) Na een babybezoek onverwachts gaan eten bij Camion in Antwerpen. Ik volgde Camille Dubois (@beetsnroots_plantbased) al een tijdje op Instagram toen ze samen met haar goeie vriendin Boquillon (Cam-ion, heb je ‘m?) een vegan eethuis opstartte. Ze zijn bekend om hun ‘camion gekapt’ maar de bloemkool en portobello’s vond ik ook echt aanraders! Volgende keer ga ik voor de huisgemaakte snickers! (Het is gewoon toeval dat het woord snickers twee maal voorkomt in deze post. Ik ben helemaal niet verslaafd ofzo hoor)

camion vegan restaurant antwerpen

18) We gingen een weekend naar het Veerse Meer! Vermits het niet zo mooi weer was, is het daarnaast ook Oosterschelde en Westerschelde geworden. Een aparte blogpost waard want het was een topweekend!

jachthaven kortgene veerse meer

19) De lekkerste bitterballen ooit gegeten gemaakt met Leffe-bier: bij Hector in Goes tijdens dat weekend aan het Veerse Meer

bitterballen hector goes bruschetta zeeland

20) Trots zijn dat ik twee dagen na elkaar 40 km gefietst heb zonder te klagen. Blijkt dat niets bijzonders te zijn, want nu mijn moeder een elektrische fiets heeft gekocht, doen mijn ouders dat ook, en die zijn zeventig plus.

oosterschelde fietsen

21) Danig onder de indruk zijn van stokrozen, en van de vele bloemen in Nederlandse tuinen in het algemeen. Een onbekende Nederlander was zo lief om zaadjes van stokrozen te koop aan te bieden met ‘Steek een euro in het potje’ erbij. Zalig. Benieuwd wat er zal uitkomen.

stokrozen veere veerse meer nederland

22) Intussen al twee keer Koer Bonjour bezocht, onze zomerbar in Temse die voor de derde keer wordt georganiseerd. CHECK Elke week van donderdag tot zondag, nog tot … augustus.

zomerbar temse koer bonjour

23) Drie keer in één week tijd scampi’s eten in het bedrijfsrestaurant, omdat ze zo lekker waren. Terwijl ik eigenlijk had gezworen nog nauwelijks scampi’s te eten, want die worden op onmenselijke manieren gekweekt en vol antibiotica gestopt. Op de avond van dag drie aankomen bij je ouders, blijken die ook scampi’s klaargemaakt te hebben. Crap.

24) Naar de speeltuin geweest in het park van Temse, bij het Vita Scheldebad. Met kinderen erbij uiteraard.

25) Met een bootje gaan varen met vrienden in Sinaai. Bij restaurant Het Keysershof kan je een bootje huren voor 8 personen. Het was prachtig weer en de natuur is daar behoorlijk impressive!

26) Na een werkdag nog de tijd vinden om languit in de zon te liggen

27) Op een random dinsdag na het werk nog naar Knokke gereden om in de zee te gaan plonsen. Neen ik pis jammer genoeg geen benzine en ja amai, dat heeft mij ongelooflijk veel deugd gedaan!

28) Twee keer naar de Gentse Feesten geweest. Één keer op de heetste dag van het jaar, en één keer op de natste dag van het jaar. Bart Kaëll zien optreden, iets wat ik al heel lang eens wou meemaken. Ik meen dat hé. Maar ik zou de playlist toch wat aanpassen, mocht ik Bart zijn.

29) Al twee keer in een buitenzwembad gezwommen terwijl het er eigenlijk geen weer voor is. Maar er dolgelukkig weer uitkomen. #kleinegelukskes

30) Bar Chapel in Antwerpen, die bezochten we al in juni. CHECK ✔ Zeker naartoe gaan, ‘t is de moeite!

31) Een dagje naar Hasselt gaan en er een reuzegrote teenslets kopen. De ontvangers waren er keiblij mee! Hasselt is ook een aparte blogpost waard, ik heb nog veel werk!

Wat deden jullie in juli?

Liefs,

SVRine

x x x

5 thoughts on “Maand #7: Een JULI-maand om van te smullen!

  1. Pingback: #Maand 8: Augustus

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.