Knokke op Zondag – mijn shoppingroute!

shoppen knokke ralet lippenslaan

Wie me een beetje kent, weet dat ik héél graag naar de Belgische kust ga. Meestal gaan we naar Knokke. De zee, het strand, het Zwin, The Pharmacy, lekkere restaurants en…veel winkels  ! In Knokke is er echt altijd iets te doen. Ik ging op zondag shoppen (nog zo’n voordeel, de winkels zijn daar elke zondag open) en dit is wat ik meebracht.

  1. BOSSY magazine

Als ik tijd heb, loop ik graag binnen in een ‘gazettenwinkel’ om de covers van magazines te bekijken en er eventueel een te kopen. BOSSY-magazine had ik op Instagram zien voorbijkomen. Dit magazine voor ondernemende vrouwen is in september uitgebracht door Dorien Camps, en zal twee keer per jaar verschijnen. Het is echt zo’n boekje dat je op de salontafel kan laten liggen om af en toe een artikel uit te kiezen, heel fijn!

2. Ralet – Schoenen met een wolletje

Op de Lippenslaan in Knokke zijn er 3  winkels van Ralet. Op nummer 303 is mijn favoriet. Daar staan de schoenen per maat in de rekken, en vaak ook modellen die in de uitverkoop zijn. Je weet direct of ze je maat nog hebben of niet, en zo word je niet teleurgesteld. Deze bruine lederen schoenen met een wolletje erin zijn lekker warm voor mijn koude bestemmingen waar ik binnenkort naartoe ga. Volg me op Instagram om als eerste te zien waar dat is.

Le muzee de l'amuzette knokke shoppen

(foto: Le Muzée de l’Amuzette)

3. Etam lingerie – Yoga-kleren

Etam is geen winkelketen die je overal tegenkomt, maar ik vind er altijd mijn ‘goesting’ qua ondergoed en pyjama’s. Deze keer hebben ze me aangenaam verrast met hun yogacollectie. Sinds ik in Ibiza op yoga-retreat ging, ben ik me meer bewust van de mooie kledij die je kan vinden om yoga te doen en dus wou ik ook nog een leuk setje. Dat is dus bij deze in orde!

4. Flying Tiger Copenhagen – Yogablok

Ik ben vast niet de enige die de Flying Tiger zo’n zalige winkel vindt. Ze hebben er vanalles: kleine, onnozele hebbedingen en cadeautjes, decoratie, knutselspullen en dus ook sportattributen. In de yogales kan je vaak een yogablok gebruiken, om afstanden te verkleinen, of net te vergroten. Zo’n blok wou ik dus ook thuis hebben om mee aan de slag te gaan. Tip 1: leg het yogablok verticaal langs het bovenste deel van je ruggengraat op de grond en ga er op liggen. Je voelt je borstkas openen. Een vreemd gevoel de eerste keer, maar daarna voelt het heel bevrijdend.

shoppen lippenslaan knokke flying tiger

5. Flying Tiger Copenhagen – Draakje / Gom

Deze gom in de vorm van een groen draakje heb ik gekocht als symbool voor een inside joke met V. Als je hem eens tegenkomt, mag je V. altijd vragen waarvoor Draakje staat 😉

flying tiger houten vormpjes kerstkaartjes

6. Flying Tiger Copenhagen – Houten vormpjes

Vorig jaar maakte ik mijn kerstkaartjes zelf, met behulp van houten opplakfiguurtjes. Ik was er nu niet bewust naar op zoek, maar ik heb toch opnieuw een doosje meegescharreld.

shoppen knokke le muzee de l'amuzette

7. Le MuZée de l’AmuZette – Albertlaan 25

Een vaste stop op mijn route is L’AmuZette. L’AmuZette was al een ‘concept store’ voor ik dat woord zelf nog maar kende. Ze verkopen mooie decoratiespullen, meubeltjes, verantwoord speelgoed en je kan er ook een goeie koffie drinken en een stuk taart eten. Als het mooi weer is, is ook de gezellige tuin open. Op de eerste verdieping vind je dan een zotte verzameling (‘Le MuZée’) van sneeuwbollen en frisdrankflesjes. In Gent hebben ze intussen een veel grotere winkel, maar die in Knokke blijft voor altijd mijn favoriet.

Ga jij ook soms shoppen in Knokke? Let me know!

Liefs,

SVRine

X X X

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.