Maand #8: Augustus

pag kroatie brug vakantie roadtrip

”t Is weer voorbij die mooie zomer…’ zong Gerard Cox al in 1973, en de getalenteerde jonkies van #LikeMe deden het opnieuw in 2019. En of het een mooie zomer was! De zon scheen volop en doordat ik op voorhand bedacht wat ik allemaal wou doen (die blogpost vol plannen kan je hier nog eens lezen) heb ik er volop van kunnen genieten.

Wat ik allemaal deed in augustus…

  1. Vriendin spriem vertrekt met manlief en mini-dochter voor twee maanden naar Viëtnam en Thailand. Zo’n verre reis met zo’n klein kindje… ik was zeer verrast en maakte me ook een beetje zorgen! Maar Spriem overtuigde me helemaal en schreef haar argumenten om er twee maanden op uit te trekken met een nog-geen-tweejarige ook neer in deze leuke blogpost. Intussen zijn ze vertrokken en kan je hun avonturen volgen via het Instagram-account vijftigdagenopreis. Goeie reis coolerds!

spriem svrine plant haar zomer blog

 

2. Een zomerbar die nog niet op m’n lijstje stond, was Congé Zomerbar van Plein Publiek op Nieuw-Zuid. Bovenop de constructie van containers heb je een prachtig uitzicht over de Schelde.

congé zuomerbar antwerpen plein publiek nieuw zuid

 

 

 

 

 

 

 

En aan de noordelijke kant bij Bocadero (die schoonste zonsondergang, remember) at ik bij Aloha een heerlijke Hawaïaanse poké bowl met rauwe  zalm. Oh my, dat was keilekker!

aloha antwerpen bocadero zonsondergang antwerpen

3. Onze Europese roadtrip ging naar Kroatië ! Onderweg zijn we in Duitsland, Slovenië, Oostenrijk en zelfs Italië gestopt. Kroatië heeft drie jaar na de eerste keer opnieuw mijn hart gestolen. V. koos (hoewel vrij last minute) superleuke appartementjes en strandjes uit. Veel zon, prachtige baaien en een ongelooflijk blauwe zee, het was een heerlijke SVRine-vakantie… Lang geleden dat ik me nog zo ontspannen voelde… want zwemmen, snorkelen en staren naar de horizon was het enige wat op mijn to do lijst stond…

kroatie korcula zwemmen sprong svrine blog
…en ook al eens van een rots springen

 

4. Ik ging op een week- en dus werkavond met vriendin E. naar Knokke om het vakantiegevoel nog wat langer aan te houden. Ik at heerlijke crispy chicken bij Lucy Chang en het was toevallig ook vuurwerkfestival. Een geslaagde avond!

5. Voor het familie-etentje met onze vroegere buren gingen we naar jaarlijkse gewoonte naar L’huitrière aan de Baksteenkaai in Brussel. We doen met twaalven onze retebest om onze agenda’s op elkaar af te stemmen om een avond af te spreken. En altijd daar in Brussel, een traditie van meer dan twintig jaar, want waar vind je tegenwoordig nog een driegangenmenu met kreeft voor maar 28 euro!

lhuitruire brussel baksteenkaai

6. Nina van Missbliss had voorgesteld om eens op bezoek te komen in Temse, omdat alle BV’s die hier wonen (Peter Van de Veire, Siska Schoeters, Thomas De Soete, Sean Dhondt,…) in interviews steeds vermelden hoe leuk ze Temse wel vinden. Ook Evi van Evi’s Journey kwam mee en ik toonde hen de mooiste plekken van Temse tijdens onze fietstocht van 24 kilometer! Een verslagje volgt snel.

svrine belgian bloggers missbliss evis jouney bezoek temse
Selfie met Nina van Missbliss en Evi van Evi’s Journey

temse kerk belgian bloggers svrine missbliss evisjourney

 

Hoe was jouw maand augustus!

Laat het weten in de comments!

Liefs,

SVRine

x x x

6 thoughts on “Maand #8: Augustus

  1. Het was een zalig fijne dag daar in Temse 🙂 En jij hebt er voor de rest wel een fijne maand opzitten denk ik! August bestond bij ons vooral uit werken, Tuur afzetten op het juiste kamp en in allerijl een noodoplossing verzinnen voor de laatste week vakantie. Maar het is allemaal goed gekomen!

    1. Hey Evi, het was inderdaad een topdag in Temse! 🙂 Dat klinkt spannend voor die laatste week vakantie, blij dat het goed gekomen is! Nu terug naar ‘rust’ en structuur 😉

    1. Heyhey! Ben je uiteindelijk nog in Brixen/Bressanone zelf beland? Wat een TOP TOP stadje! 🙂 Die Dolomieten zijn helemaal prachtig, heerlijk dat je daar je vakantie hebt doorgebracht! x

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.