Maand #3: Maart, de lentemaand vol hoogtepunten

blauwe boontjes lentebloemen blogSinds ik een blogpost schreef over februari, kreeg ik de smaak te pakken om dat elke maand te doen. Maart was een maand van hoogtepunten: de lentebloemen staan in volle bloei, en ik genoot van het mooie weer. Maar er was ook een dieptepunt en we namen een belangrijke beslissing… Ik som ze hier op in willekeurige volgorde

Ik werd ziek

De maand maart startte niet goed. Iets verkeerds gegeten op een etentje, en mijn maag-darmstelsel ging er aan. Mijn weekend was om zeep, maar het heeft uiteindelijk ook nog lange tijd een invloed gehad op mijn eetlust en energielevel. Zelfs in mijn gezonde zelfgemaakte muffins had ik geen zin! We hebben ze dan maar weggegeven.

muffins homemade gezond zonder suiker blog

Lentebloemen

De lente is in het land, en ik vind het prachtig! Die lentebloemen in alle kleuren, magnolia’s langs de weg. Ik ben zo iemand die stopt op de baan om er dan een foto van te maken…

magnolia magnoliaboom blog roze

Mijn ontmoeting met Ruby, de Toller dog.

Zoals jullie hier al konden lezen, hou ik van hondjes. Vermits een hond bijna evenveel aandacht vraagt als een kind, denk ik niet dat ik ooit een hond in huis zal nemen. Via Instagram ontdekte ik het profiel van Ruby, een prachtige Toller retriever puppy. Het blijft grappig, dieren met een eigen Instagram-profiel, je wordt er op slag vrolijk van. Via zijn Instagram-Stories merkte ik dat ik Ruby’s baasje gewoon ken uit de yogales! En samen wonen ze net achter onze hoek in Temse. Ik stuurde dus gewoon een berichtje en regelde een ontmoeting met Ruby op onze oprit! Topper van de maand maart!

ruby toller retriever puppy

Doctorandi hocus pocus pats

Mijn vriend V. doctoreert aan de Universiteit van Antwerpen. Binnenkort zal hij hopelijk zijn doctoraat afwerken. Een paar collega’s hebben enkele maanden voorsprong en ik woonde een openbare doctoraatsverdediging bij. Heel interessant en nu weet ik ongeveer hoe het er ook voor V. zal uitzien. Dat wordt spannend! De receptie achteraf is trouwens ook leuk om mee te maken 😉

Op tv: Studio Tarara en Naked affection

Jullie lazen hier al eerder dat ik grote fan ben van de tv-serie Studio Tarara op vtm. In maart kwam het tot de langverwachte ontknoping. Keken jullie ook? Naked affection ontdekte ik in de late uurtjes toevallig op VIJF en viel bijna van mijn stoel. Een datingprogramma waarbij de jager zijn partner mag kiezen op basis van de naakte intieme delen van de deelnemers, WTF! Foto’s ga ik jullie besparen 🙂

3 dagen Valencia

weekend to do valencia buñuelos fallas blog

Samen met vriendin E. ging ik 3 dagen naar Valencia, en het was een topweekend! Valencia is fantastisch. Zonder het op voorhand te beseffen, waren we er tijdens de Fallas, het jaarlijkse cultureel festival van Valencia. Hou je niet van voetzoekers en ‘bommekes’ (ze vinden dat daar tof, mij ontgaat het plezier volkomen), tenten en stellingen op je foto’s, ga dan op een ander moment naar deze prachtige stad. Maar het had uiteraard ook zijn charme! Ik at er buñuelos (oliebollen op basis van pompoen, jummie!) en nog 11 andere tips vind je in deze blogpost.

Zelfzorg

Tussen alle drukte en korte termijn problemen door verlies je soms uit het oog dat het ook belangrijk is om op lange termijn voor jezelf te zorgen. Ik ging naar de tandarts, deed een check-up bij de dokter en ging nog eens naar de kapper. Ik ging voor de eerste keer naar De Knipperie, een gezellig no-nonsens kapsalon in Temse. Je kan een afspraak maken en ze hebben avondopening op donderdag, I like!

knipperie kapsalon temse blog

Bezoekje aan Gent

De closetsale van @eve.the.econista in RAY was een goeie gelegenheid om een middag naar Gent te gaan. RAY is een bar op de Korenmarkt, gelegen in een glazen serre, hoe cool is dat? Gent is enorm geëvolueerd tegenover 10 jaar geleden toen ik er studeerde. Ik ontdekte leuke plekken die middag, misschien schrijf ik er binnenkort een aparte blogpost over!

ray gent veranda

 

 

 

 

Zelf brood maken

Eerlijk, ik maak me zorgen over ons brood. Na een periode dat ik het niet meer at omdat dat beter was voor mijn darmen, ben ik terug gezwicht. Geef toe, brood eten is gewoon gemakkelijk als je niets anders in huis hebt. Maar brood van de bakker blijft soms 5 dagen goed, dat is toch niet normaal? In Knokke kocht ik een brood dat een euro meer kostte, en maar de helft zo groot was. Keilekker, en 24 uur later was het nog nauwelijks eetbaar. Toen viel mijn frank/euro. Is dat niet hoe vers brood zou moeten zijn? Vandaar dat ik zelf eens een broodje heb gebakken. Zonder machine, gewoon kneden met de hand. Het was lekker en ik ga het zeker nog doen. (die zak met Broodmix van de Aveve moet op aja)

zelf brood maken aveve

Dokmarkt

Sinds 12 maart is het opnieuw elke vrijdag Dokmarkt in Antwerpen. Op de Napoleonkaai op het Eilandje staan er kraampjes met groenten en fruit (de eerste aardbeien!), bloemen, en veel foodtrucks met lekkers om de vrijdagavond goed in te zetten bij zonsondergang. Supertof! Elke vrijdag van 15u tot 20u00.

dokmarkt antwerpen napoleonkaai eilandje appelbeignets

 

 

 

Carnaval in Temse

Mijn schoonouders waren op bezoek uit Roemenië toen we naar de carnavalstoet gingen kijken in Temse. Ik zag familie en vrienden, en het was prachtig weer, een heerlijke zondag! Ook sprak ik nog eens af met een vriendin bij den Herman in ‘t Schrijverke, het bekendste café in Temse.carnaval kerk temse blog

We namen een belangrijke beslissing

We gingen (opnieuw) naar plantencentrum De Pauw in Bornem en beslisten eindelijk welke planten de gaten in onze tuin gaan opvullen. Onze buxussen overleefden de buxusmot niet en lieten al veel te lang een grote leegte achter naast onze voordeur. Ik ken de moeilijke naam van deze plant niet meer maar ben dolblij met onze kleurrijke keuze!

tuinplanten de pauw bornem

 

 

 

 

 

Wat deden jullie in maart? Laat het me weten in de comments!

Leve de lente!

Liefs,

SVRine x x x

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.