11 tips voor een topweekend in Valencia!

Ciutat de les Arts i les Ciències

Valencia was nog een blinde vlek op mijn Spaanse landkaart, tot nu. 2 nachten, 3 dagen Valencia, girls only, en wat-een-weekend was dat! Ik vond het echt een heerlijke stad. Niet te groot, mooie gebouwen, leuke winkeltjes, lekker eten, het strand vlakbij en we hadden prachtig weer! In deze blogpost vind je 11 tips voor een topweekend in Valencia!

11 tips voor een topweekend in Valencia!

  1. Kies een hotel met een zwembad

    Hoewel het nog vroeg op het seizoen was, waagde ik me aan een zwembeurt in het openluchtzwembad van ons hotel Eurostars Rey Don Jaime (Av. de les Balears, 2). Om te zonnen was het heerlijk warm, dus waarom niet om te zwemmen? En ja, het water was ijskoud, maar het gaf mijn lijf zo’n (power)boost dat ik het de dag erna nog eens deed!Valencia Zwembad eurostars don jaime hotel

2. Ontdek de wijk Ruzafa of Russafa.

De wijk Ruzafa zit vol leuke restaurantjes, cafés, en eigenzinnige winkeltjes. We aten heerlijke vegan pizza in La Casa Viva (Carrer de Cadis, 76), met een bodem van rode biet, jummie!

vegan pizza beetroot casa viva valencia ruzafas

 

3. Vergaap je aan de mooie gebouwen.

Het tweede huis hieronder is Casa Judía (Calle Castellón 20), een voorbeeld van de Valenciaanse art deco uit 1930.

valencia casa judia

 

4. Bekijk het Estación del Norte (ga ook eens binnen), en neem op de Plaza del Ayuntamiento een kijkje binnenin het postgebouw, el Edificio de Correos.

Estación del Norte valencia
Estación del Norte

 

correos valencia plaza del ayuntamiento
Ga binnen in het Correos-gebouw en kijk eens naar boven!

5. In de Mercado Central kan je alles kopen, van groenten en fruit tot vis enhele kippen. Ik hoopte op standjes met tapas zoals in Madrid, maar dat was dus niet het geval.

valencia mercado central

 

6. Verdwaal in de steegjes van Valencia

Ga van de Mercado Central naar rechts, de steegjes in. We ontdekten er superleuke winkeltjes zoals La Postalera (Carrer de les Danses, 3) en even verderop leerden ze ons met castagnetten klepperen. Bij Madame Bugalú kocht ik een prachtige handtas.

7. Ga eten in een restaurant van Quique Dacosta

Quique Dacosta is zowat de Sergio Herman van Spanje. Zijn restaurant Vuelve Carolina werd me aangeraden op de Facebook-pagina (dankjewel Julie en Anita!), maar vermits het al vol zat, werden we doorverwezen naar zijn Mercatbar. Heel lekker eten voor weinig geld, naar Belgische normen. En ik dronk er de lekkerste Pisco Sour (met passievrucht, staat niet op de kaart) die ik ooooit gedronken heb!

Valencia mercatbar pisco sour quique dacosta

5. Koop jamón ibérico voor het thuisfront bij El hogar del jamón

De vriendelijke patron gaf uitleg bij elke soort ham, zodat het water je gewoon in de mond loopt. Er is ham in verschillende prijscategoriën en alles is vacuüm verpakt.

6. Fietsen in Valencia, of toch niet

Fietsen is dé manier om je als toerist te verplaatsen in Valencia. Er zijn heel goeie fietspaden in de stad, en het park Jardín del Turia leent zich er ook toe. Hoewel ik het zoals iedereen van plan was,  hebben we het uiteindelijk niet gedaan. Benenwagen for the win! In de oude stad heb je geen fiets nodig. Het is leuker om in elke steegje of winkeltje te kunnen inslaan. En ons hotel lag op wandelafstand van de Ciutat de les Arts i les Ciències. Vandaaruit hebben we nog een eind gewandeld richting het strand waarna we op de bus zijn gesprongen (nummer 19, € 1,5 per rit) zoals de echte locals. Fietsen is dus niet écht noodzakelijk.

Arne quinze ciudad de las artes y ciencias
Arne Quinze, onze Belgische trots in Valencia
7. Als je kinderen hebt, laat ze dan dollen in zo’n bal

ciutat de las artes i ciencies valencia bal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik deze kinderen zag rondstappen in ballen op het water in de Ciutat de Artes i Ciencias, bleef ik maar kijken. Dit zijn zo’n momenten waarop je zelf nog eens kind zou willen zijn! 🙂

8. Ga naar het strand

Ga naar het strand, met de fiets of met de bus, en geniet van de zon en de palmbomen. Eet iets in één van de restaurantjes. Bij La más bonita (Passeig Marítim de la Patacona 11) moet je even geduld hebben, want ze zetten je naam op een wachtlijst tot er plaats is. Het is zo’n zaakje met een moderne Ibiza-vibe waar je healthy vegan food verwacht, maar ze staan bekend voor hun gigantische velvet cakes en de patatas bravas waren de beste die ik ooit gegeten heb. De portie nachos was zo groot dat we ze als ‘doggy bag’ nog hebben meegenomen naar het strand.

la mas bonita valencia nachos guacamole

10. Torres de Serrano

Beklim de Torres de Serrano voor een leuk uitzicht over de stad.

torres de serrano valencia vieuwpoint

 

11. Sluit je weekend af met een sangria of een Agua de Valencia

Van de Torres de Serrano wandelden we terug langs de Plaza de la Virgen met de gigantische kathedraal, naar de Plaza de la Reina. Bij Bon Gust (Carrer de la Corretgeria 40) dronken we een Agua de Valencia (een vrij sterke cocktail, fioe!) We sloten af op Plaza de la Reina met een sangria, pan con tomate en jamón. Ik had er uren kunnen blijven zitten, gewoon in de zon, wat mensen kijken, terwijl een bejaarde straatzanger ‘Eviva España’ stond te zingen, geholpen door een gewone terrasganger die voor extra ambiance (en dus extra inkomsten) zorgde. Valencia, een stad naar mijn hart met mensen naar mijn hart.

Ben jij er ook al geweest? Laat me weten wat jouw mening over de stad was!

valencia sangria plaza de la reina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.