Februari was een korte maand, maar wel één om in te kaderen!

knokke duinen belgische kust cadzand

Februari was een zotte maand voor mij, zo kort maar ook superleuk.

We gingen nog eens op café…

En dat meerdere keren. Onvoorbereid en toch supergoed terechtgekomen. In bar Buenos Aires in Antwerpen at ik de lekkerste empanadas. Met een Velo’ke verplaatsten we ons naar de Hypothalamus op het Mechelsplein waar het laat werd door goeie babbels met leuke buitenlanders, I like! Ook de Dageraadplaats is ‘s avonds supergezellig onder zijn fake sterrenhemel. En in Gent ging ik eindelijk langs bij Blond, wat al zeer lang op mijn verlanglijstje stond. Lise, Blond rocks!

Bar Buenos Aires in Antwerpen - empanadas argentinas
Bar Buenos Aires in Antwerpen- Empanadas argentinas

Weekendwerk…

Ik hielp White Whale Belgium om hun bekendheid te vergroten op de Belgian Boat Beurs in Flanders Expo in Gent. Ken jij iemand die zijn boot wil verkopen? Bij White Whale ben je aan het juiste adres. Hun huidige aanbod aan tweedehandsboten vind je op hun website.

Ontbijten…

Ik ga supergraag op verplaatsing ontbijten met vrienden, ook al gebeurt het niet meer zo vaak tegenwoordig. Het uitgebreide ontbijt bij De Zaatman in Temse was echt superlekker! Het uitzicht op de Schelde krijg je er gratis bovenop.

Ontbijt De Zaatman Temse
Ontbijten bij De Zaatman in Temse

Dertigers…

Ik keek naar Dertigers, de serie op één over een vriendengroep in Antwerpen waar vanalles misloopt. De personages zijn zeer herkenbaar voor échte dertigers, wat het grote succes verklaart. Ook al zit de serie boordevol clichés, ze was zo succesvol dat er een tweede seizoen komt. Ik kijk er al naar uit!

Ik sloeg weer aan het koken...

Na alweer veel te veel gegeten te hebben in het bedrijfsrestaurant, vond ik terug wat energie en ‘goesting’ om zelf te koken. Zouden jullie het fijn vinden als ik wat vaker blog over recepten?

Ik maakte bijvoorbeeld:

 • Gevulde mini-courgetten met gehakt en orzo (griekse pasta)
 • Tajine van kip (ook al heb ik helemaal geen tajine, en heb ik 2 recepten door elkaar gemixt om tot het gewenste resultaat te komen)
 • de vegetarische burgers van The Bio Veggie CompanyIk sta helemaal achter het motto van dit bedrijf uit Temse, want het luidt #bevegualBe a casual vegan. Héél lang geleden schreef ik al deze blogpost over het onderwerp. Je hoeft geen 100 % vegetariër te zijn om een impact te hebben op de vleesconsumptie. Met z’n allen een beetje minder en kwalitatiever vlees eten, doet ook al veel. Om eerlijk te zijn, is het recept van blogger Reistebrij bij mij compleet foutgelopen! 🙂 Maar eigenlijk zijn de burgers zo lekker dat het niet nodig is om je in 1000 bochten te wringen om er iets lekkers van te maken.

Bio veggie company bevegual vegetarische burgersFietsen en wandelen…

De lente is bijna terug in het land, dus we haalden onze stalen ros vanonder het stof . Ik heb een sportieve fiets van Thompson, een witte Orlando. Ik deed al eens een klein toertje na het werk, gewoon om nog even buiten te zijn. In Temse hoef je niet ver te gaan om midden in de natuur te zijn.

paardenpolder tielrode fietsen in temse

Maar we gingen ook verder. Net over de grens in Hulst. Mocht je het nog niet kennen, dat is echt een superleuk stadje. Mijn benen voelden nog wat stram, dus als we echt langere tochten van 50 kilometer en meer willen doen, zal ik toch stap voor stap moeten opbouwen. En die tegenwind in Nederland, pfff. Ik was zeer verrast toen we deze Minibieb ontdekten langs het fietspad.

fietsen in hulst

hulst minibieb boeken bibliotheek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ook aan zee deden we een superleuke fietstocht naar Cadzand. Als de zon schijnt hoef je echt niet verder te gaan dan de Belgische kust.

grenspaal knokke cadzand

V. heeft een nieuwe stappenteller die ook je hartslag en de kwaliteit van je slaap meet. Ik denk dat ik hem ook ga aanschaffen, want ik kom op een gewone werkdag helemaal niet aan 10.000 stappen per dag. We wandelden onder meer langs het Galgenweel van Linkeroever, nog net voor de zon onderging…. #kleingelukske

februari galgenweel

Ik ontdekte Middelburg…

Voor het werk moest ik naar Middelburg, en ik bleef er nog wat plakken omdat het echt een gezellige stad is. Ik keer er zeker nog terug!

selfieroute middelburg restaurant de vriendschap
#selfie route van Middelburg en lekker eten in restaurant De Vriendschap

Workworkwork…

Nog voor het werk was ik aanwezig op jobbeurzen, met als hoogtepunt onze eigen ‘Unboxing of Apollo‘. Op donderdag werd dit nieuwe jack-up platform van DEME officieel gedoopt door meter Nafi Thiam. De dag nadien kwamen 200 studenten het nieuwe schip bezoeken in Zeebrugge. Toch wel *proud* dat ik hieraan kon meewerken. Druk op de foto hieronder om ons te zien bewegen!

Powerboost met Claudia Van Avermaet

Op de laatste dag van de korte maand ging ik naar een lezing van Claudia Van Avermaet, georganiseerd door Best Pittig Temse. Wat ik allemaal van haar leerde om een Powerbody te krijgen, lees je hier.

En nog wat bloggen…

Ik begon terug wat meer te bloggen en dook in mijn fotoarchief om nog eens iets over Mexico te schrijven. Las je deze blogpost al over het prachtige eiland Isla Holbox? Deze week start trouwens 40 dagen bloggen‘ opnieuw, de challenge waar ik vorig jaar ook aan deelnam. Mijn doel is om de komende 40 dagen zoveel mogelijk blogposts af te leveren! Volg dus zeker de Facebook-pagina om op de hoogte te blijven 🙂

Wat deden jullie zoal in februari?

Liefs,

SVRine

x x x

8 thoughts on “Februari was een korte maand, maar wel één om in te kaderen!

 1. Het is het proberen dat telt, de burgers kunnen in tal van recepten gebruikt worden en ik ben van plan om er ook nog veel meer mee te gaan experimenteren. Let’s go vegual!

 2. Tijdens mijn rondje 40 dagen bloggen-deelnemers kwam ik hier terecht. Ik blijf gezellig meelezen. Je februari klinkt als een fijne maand. Ik ben na bijna een jaar nog steeds blij met mijn stappenteller die ook slaap en hartslag meet. Het enige nadeel is dat ik hem niet meer af wil, terwijl het niet altijd even charmant aan mijn pols vind staan, haha.

 3. Hey Shirley, leuk dat je er bent! ? Ik vind de stappentellers van tegenwoordig er wel best mooi uitzien eigenlijk! Veel succes met 40 dagen bloggen! Liefs, SVRine x x x

 4. Hallo Severine
  Ik ben Annelies. Ik kon wegens ziekte niet aanwezig zijn op de Powerbody lezing. Bedankt voor je verslagje met nuttige tips.
  Mag ik de link naar het recept veggie burgers?
  Groeten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.