De 16 dingen die ik in 2019 wil doen

meer annecy frankrijk onderweg naar val thorence roadtripping blog svrineHet is misschien een beetje bizar om in april nog een lijstje met to do’s te publiceren voor het huidige jaar, maar voor mij voelt het heel normaal aan: je hebt al wat gepresteerd in 2019, en hebt al een beetje zicht op wat er nog gaat komen. Het mooie weer gaf me een maand geleden plots ideeën voor uitstapjes en andere dingen die ik graag ASAP wil meemaken, dus schrijf ik ze maar beter op om ze niet te vergeten!De inspiratie vond ik bij Kelly van Tales from the Crib, die het dan weer haalde bij Gretchen Rubin. Om de 3 maanden kom ik eens piepen om een update te posten.

Wat ik wil en ga doen in 2019

 • Een hele week gaan skiën, met een organisatie

  Intussen is dit gebeurd! We gingen een week naar Val Thorens in Frankrijk. Voor mij is een shortski van 5 dagen eigenlijk meer dan voldoende, dus ik moest wat overtuigd worden om er een hele week verlof voor te nemen. We gingen met de Roemeense organisatie Snowfest, waardoor we gratis naar feestjes en optredens konden gaan. Val Thorens is een prachtig gebied, ik ga er zeker nog terug! En die extra sfeermakers vond ik ook keitof! Gaan we volgend jaar mee met Studio Brussel?

 • Naar India gaan en niet (al te) ziek worden

Eind mei is het zover, ik ga 2 weken naar India. Spannend wel, want India is toch een heel divers en bijzonder land, ook superwarm en oncomfortabel in die periode. Mijn gevoelige darmstelsel ga ik goed moeten verzorgen, maar ik zie het als een uitdaging!

 • De Taj Mahal zien

de Taj Mahal werd in 2007 verkozen tot één van de 7 wereldwonderen en is één van de hoogtepunten van onze reis.

 • Naar podcasts luisteren

Podcasts zijn in! De eerste die ik het afgelopen jaar opzette was Werk & Leven van Kelly Deriemaeker en Anouck Meier. De West-Vlaamse dames praten zonder schroom over het combineren en organiseren van werk en gezin. Als je ook wat tips kan gebruiken om je productiviteit te verhogen, moet je zeker eens luisteren!

 • Naar een dance festival gaan

  Jammer genoeg ben ik nog nooit naar Tomorrowland geweest. Voor een danceliefhebber als ik zou dat een topweekend zijn. Maar na meerdere mislukte pogingen in de ticketrace heb ik het opgegeven. Er zijn tegenwoordig ook kleinere dancefestivalletjes, dus ik zal op een kleiner lokaal festival gaan shaken!

 • Concerten zien

Wat een fantastische muziek maken ze tegenwoordig. Graag zou ik optredens zien van Whispering Sons, Rag’n Bone man, Panic! at the disco, en eigenlijk nog zoveel meer groepen. Hoe leuk zou het zijn indien ze allemaal op één festival zouden spelen, maar dat heb ik voorlopig nog niet gevonden.

 • Pairi Daiza bezoeken

En voor de eerste keer pandaberen zien uiteraard! Ik word al vrolijk als ik er aan denk!

 • Een nieuwe tafel en stoelen kopen

De stoelen in onze living en de tafel zijn dringend aan vervanging toe. We hebben al zoveel tafels en stoelen gezien, maar toch nog geen keuze gemaakt. Zoals je hier al kon lezen, heb ik het nogal moeilijk om beslissingen te nemen die ingrijpend zijn op de lange termijn. Stel dat ik de verkeerde keuze maak? Dan zit je er mooi mee…

 • Creatieve workshops volgen

Vorige week volgde ik er al één. Konijntjes haken bij Pand Zestien in Sint-Niklaas. We startten met een heerlijk ontbijt van Soep & Zoet en gingen dan aan de slag met de deskundige hulp van Veerle. Vroeger heb ik leren haken  in de lagere school, en ik heb dat altijd graag gedaan. Maar vormpjes haken kon ik niet. En die rare geschreven beschrijvingen op internet of in een boek begreep ik al helemaal niet. Maar nu heb ik dus geleerd wat dat die ‘codes’ allemaal betekenen en hoop ik dat ik de tijd vind om er nog verder in te gaan.

 • ‘De brug’

  In de yogales ‘de brug’ kunnen doen: het is me al een eerste keer gelukt! Tijdens de yoga retreat op Ibiza was ik bijzonder teleurgesteld dat ik ‘de brug’ niet meer kon. Als jeugdige turner was dat vroeger nochtans geen probleem. Maar in maart, na een flow waarbij ik voelde dat we onze schouders en borstkas helemaal open hadden gezet, waagde ik het er op. En ja hoor, het lukte. Maar het kan nog veel beter worden, dus ik blijf er aan werken!

 • Enkele kilo’s afvallen op een gezonde en blijvende manier

 • Salamanca tonen aan V.

  Sinds 2007 ben ik niet meer in Salamanca geweest, de Spaanse stad waar ik waar ik een heerlijk half jaar op Erasmus ben geweest. Het is tijd om aan V. te tonen wat het fijne stad het is!

 • Een betere slaaproutine opbouwen

Ik had al eerder aangegeven dat ik vroeger wil gaan opstaan en zo productiever wil zijn. Big goal for this year!

 • Vitamine D opslorpen as much as I can

Als de zon schijnt, ben ik gelukkig. Ik ben dan veel meer buiten, stop op tijd met werken, ga meer fietsen en eet meer groentjes. Het feit dat ik in maart  in Valencia 3 dagen zon heb gehad, heeft een positieve invloed gehad om mijn hele humeur. Hopelijk lukt het om de zonnige dagen te blijven opzoeken voor de rest van het jaar.

 • In de Noordzee zwemmen vóór 25 mei

De laatste 2 jaar heb ik telkens bijgehouden wanneer ik voor de eerste keer in zee zwom aan de Belgische kust. Dat was telkens rond 25 mei, dus ook dit jaar is het een goal.

 • SVRine.be professioneler maken

Deze website kan wel wat opsmukwerk gebruiken, maar daar kruipt tijd en kennis in. Het gemakkelijker maken om de blog te volgen, een e-maillijst aanleggen, dat soort dingen… Ik mag binnenkort trouwens iets heel leuks gaan doen dankzij SVRine.be, dus stay tuned!

Wat zijn jullie doelen voor 2019?

Liefs,

SVRine

x x x

6 thoughts on “De 16 dingen die ik in 2019 wil doen

 1. Het kan hoor, niet ziek worden op reis in India. Gewoon opletten met eten en drinken en dan komt dat helemaal goed. Mij is dat toch al 2 keer gelukt ?

 2. Wow, het was helemaal niet de bedoeling dat deze post al online stond! Het zijn maar wat gedachtenstreepjes 🙂 Zalig dat je al een comment hebt gegeven, Buitenmus! Mijn collega raadde aan om tijdig met Enterol te starten, en de eerste dagen vegetarisch te eten. Ik heb niet zo’n sterke maag en darmen dus ik ga er alles aan doen om mijn darmflora in balans te houden. Fingers crossed! 🙂

  1. Leve enterol ? En ik was vegetariër en waar wij naartoe gingen, was de keuken vegetarisch, misschien heeft dat ook geholpen…

  1. Hey Evi! Ik ben momenteel op health retreat in de Ardennen, je kan het volgen via mijn IG Stories! ? Binnenkort volgt er dan ook een blogpost. Ik heb hier al wat grenzen verlegd op fysiek en mentaal vlak, amai!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.