Gelezen, gezien en beluisterd #3 – Over vriendschap

frances lefebure fuck you very very much play 4
F*ck you very very much – (c) SBS Belgium

Eindelijk heb ik nog eens genoeg stof om een ‘Gelezen en Gezien’ bijeen te schrapen. Voor het eerst zet ik er ook een ‘Beluisterd’ bij! De podcast ‘No questions asked’ over vriendschappen en menselijke relaties deed me inzien dat in alle series die ik onlangs zag, deze twee thema’s een belangrijke rol spelen.

No questions asked – Podcast

Ik ontdekte de podcast No questions asked‘, gemaakt door Lieselotte van de blogs Shout your heart out en Minimaliese. Een podcast over vriendschap en menselijke relaties, super interessant vind ik dat! In deze blogpost over 2017 dacht ik er ook al over na. Want zo vanzelfsprekend is dat eigenlijk niet, vriendschappen opbouwen en behouden terwijl je leven verandert. Het concept ‘No questions asked’ refereert naar de hypothetische stelling dat je een moord pleegt. Wie bel je om het lijk te helpen verbergen? En om samen je geheim te bewaren? Ik vind het zeer inspirerend om naar Lieselotte en haar gasten te luisteren. Kende jij de podcast al?

You – Seizoen 3 – Netflix

Toen ik merkte dat mijn ‘favoriete’ stalker een nieuw seizoen kreeg, was ik door het dolle heen! Dat Joe in dezelfde levensfase zit als wij (hij heeft een kind gemaakt, niet dat wij mensen vermoorden), maakt het des te interessanter. In dit seizoen woont hij in het slaperige (fictieve) Madre Linda met Love en hun kleine baby Henry. Ze proberen een low profile leven te leiden, maar mocht dat ook effectief lukken, dan zou er natuurlijk geen derde seizoen zijn. Ze proberen vrienden te maken in hun nieuwe woonplaats, maar hoewel ze initieel hun duistere hobby geheim kunnen houden, loopt dat niet van een leien dakje.

Desperate housewives (c) RTL Boulevard

Desperate housewives – Fox

Toen Desperate Housewives vroeger op één was, keek ik elke vrijdag naar de avonturen van deze ladies. Er staan er vijf op deze foto, maar Edie (uiterst rechts) was zeker in de eerste seizoenen géén vriendin van de andere buren in Wisteria Lane. Pas toen één van mijn (échte) vriendinnen zei: ‘maar die vrouwen zijn helemaal geen vriendinnen!’, had ik pas door dat ze gelijk had. Als alles goed gaat, drinken ze samen theetjes en wijn. Maar als het fout loopt, nemen ze elkaar niet in vertrouwen, verzwijgen ze essentiële dingen, steekt de ene de ander haar huis in de fik. En niet vertellen dat je kanker hebt, lijkt me zowat het toppunt van ‘toch niet zo’n echte vrienden te zijn’ als je allen naast elkaar woont, niet? Deze serie is intussen meer dan 15 jaar oud, maar ik kijk met plezier nog eens opnieuw.

Twee zomers – (c) vrtnu

Twee zomers – één en vrtnu

‘Twee zomers’, je kon er de afgelopen weken niet naast kijken in Vlaanderen. Het is waarschijnlijk de serie waar het meest opinie-inkt ooit over gevloeid is. Een groepsverkrachting uit 1992 wordt terug opgerakeld. Tom Vermeiren en Koen De Bouw worden ermee gechanteerd. Zoals meestal bij vriendengroepen van 20’ers ontstonden er 30 jaar geleden verliefdheden, seks, jaloezie, en echte relaties met kinderen, maar bij deze vrienden ook bedrog en verborgen agenda’s. ‘Mijn beste vriendin’ krijgt hier wel een zeer bittere betekenis.

Mijn slechtste beste vriendin (c) SBS Belgium

Mijn slechtste beste vriendin – Play4

Hoewel ook deze reeks een topcast heeft, weet ik eerlijk gezegd niet goed waarom ik hier een heel seizoen naar blijven kijken ben. De dames enerveerden me al van in het begin. Ze noemen elkaar hun ‘beste vriendin’, maar zijn vaak ronduit gemeen of lachen de underdog uit. Ik bleef kijken met het idee van ‘er zal een clue aankomen’, en in de laatste aflevering komt die inderdaad, een beetje toch. Heel blij wel dat Robert de la Haye nog eens een verschijning maakte op tv, al is hij niet meer zo knapperig als vroeger. Wie kent hem nog als de mooie badmeester in ‘Wat nu weer?’ 🙂

F*ck you very very much

Ik ben nog maar twee afleveringen ver, maar ik vind het heel plezant om Frances Lefebure bezig te zien. Dat Boris Van Severen ook in het echt haar vent is, en Evelien Bosmans en Daphne Wellens ook haar échte beste vriendinnen zijn, doet het heel natuurlijk lijken. De scène waarbij ze op restaurant met de schoonouders haar gedacht zegt, is memorabel! Looking forward to de rest!

Als je nog tips hebt voor series of films, let me know!

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Gelezen, gezien en beluisterd #3 – Over vriendschap

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.