2021, Wat een Jaar! – Een jaaroverzicht van januari tot juni

Hey daar! Ik wens jullie van harte een ⭐️ Gelukkig Nieuwjaar! ⭐️

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik hier iets schreef. Er gebeurde dan ook héél veel de laatste maanden. In januari zwom ‘Garnaaltje’ nog rustig rond in mijn buik, intussen hebben we een prachtige baby Nicolas van 7 maanden in huis. Ongelooflijk hoe snel het allemaal gaat! Het is tijd voor een overzicht van het life changing jaar 2021, aan de hand van de fotorol op mijn gsm. Er zijn zoveel leuke dingen te melden, dat ik het overzicht in tweeën splits, je zal later nog eens moeten terugkomen! 🙂

Januari tot Juni

hoge venen malmedy sneeuw
1 januari in de Hoge Venen
 • We startten het jaar met een wandeling in de sneeuw in de Hoge Venen. Hoe mooi was dat daar! Je kan het verslagje hier nog eens lezen.
 • Sinds health coach Coachsassy me in 2020 begeleidde, ben ik zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam en de invloed die we er zelf op hebben. Ik behaalde het certificaat van de opleiding ‘Medische basiskennis volgens de KPNI’. Niet ideaal om zo’n opleiding zwanger en vermoeid van achter je computer te volgen, maar het is gelukt.
 • Op mijn verjaardag nam ik verlof, legde ik het examen af van die opleiding, en kwamen er lieve mensen op bezoek. Waarschijnlijk doe ik het in 2022 op dezelfde manier. (zonder dat examen dan)
 • De ontdekking van Vinted zorgde voor een legere kleerkast en enkele euro’s meer op de bankrekening
 • Het verkeersbord dat de aanwezigheid van hertjes aankondigt in onze buurt, werd eindelijk werkelijkheid. Ik zag ze twee keer, en was door het dolle heen!
 • We bezochten het KOERS-museum en ontdekten Roeselare voor het eerst
 • Via ‘Mijn liefste boek’ kregen mijn neefjes een gepersonaliseerd boek: ‘Mattice en Siebe op ruimtereis’ 😀
zalmbonbon gerookte zalm griekse yoghurt
 • We bleven maar wandelen en namen mijn papa al eens mee, zoals hier rond het kasteel van Hingene
 • Kelly Deriemaeker lanceerde de hashtag #vergeetniettekijken om mooie zonsondergangen te spotten. Ik keek gedreven mee.
 • Eindelijk bezochten we het For freedom museum’ in Ramskapelle. Een aanrader!
 • In februari sneeuwde het veel vaker dan we gewend zijn, en wij kwamen er voor buiten! Op een zaterdagochtend om half 8 naar de zonsopgang gaan kijken op de besneeuwde Scheldedijk, hoe tof was dat!
 • Het vroor zo hard dat je kon schaatsen. Wij gingen proberen op de weide naast het Fort van Liezele. Allé, ik zat gewoon op de slee hoor, zwanger en onhandig, geen risico’s! Fan-tas-tisch!
fort van liezele schaatsen sleeën
 • Ik zat er een beetje door en we gingen op weekend naar Limburg. Een vakantiegevoel zo dicht bij huis op een moment dat ik het echt nodig had. Tips voor een leuke tijd in de omgeving van Lanaken kon je hier al lezen. Daar was het de eerste keer dat we kampeerstoeltjes meenamen om op ons gemak te zitten in de natuur.
 • We gingen wandelen in Averbode en bezochten de abdij. Meer dan ‘de uitgeverij waar ze vroeger Zonnekind en Zonnestraal maakten’, wist ik er niet over. Een pareltje is ‘t! Aan mijn lijf voelde ik dat het wel eens de laatste lange wandeling kon zijn.
abdij van averbode
 • En als je dan toch in die uithoek bent, ga je best ineens eens kijken naar het bedevaartsoord Scherpenheuvel.
Scherpenheuvel
 • Door corona mocht V. nooit meegaan naar de gynaecoloog voor de echo’s, hoe zielig is dat eigenlijk. Gelukkig zag alles er steeds goed uit.
 • We gingen regelmatig naar Knokke en wandelden zelfs buiten met onze mondmaskers op. TOINK. Rarara wie er hier verstopt zit 🙂
 • Ik werd verliefd op een verzameling mini-cactussen en pas na een week had ik door dat die kleurrijke bloemetjes fake waren. Zwaar teleurgesteld toch wel!
 • De lentebloemen staken hun kopje boven, en ik nam er 100 foto’s van tijdens mijn wandelingen.
 • Mede-zwangere vriendinnetjes kwam me bezoeken en ik nam hem mee naar de Schelde om euh, te wandelen
 • Meerdonk verscheen in de krant met zijn prachtige tulpenvelden. Wij er naartoe!
 • Met mede-blogster Julie sprak ik af in het prachtige park van Tervuren. Lang wandelen zat er niet meer in, zonnig chillen in onze kampeerstoeltjes des te meer. Het was onze eerste date en intussen zijn er al meer gevolgd. Vriendjes maken via het internet, het kan echt en ik ben daar zeer dankbaar voor! 🙂
 • We bestelden nog wat take-away en ik bleef maar healthy pancakes maken. De tijd verstreek.
 • Vali gaf onze keuken door één kleine ingreep een complete make-over. Ik was er bang voor, maar wat een verbetering!
 • In Zeebrugge plunderden we de Roemeense winkel leeg en gingen picknicken op het strand, waar de gemeente 80 picknicktafels had neergepoot. De zon heeft precies echt vaak geschenen in 2021, behalve dan in de zomer!
 • Ik verbaasde me over de vreemde vorm van mijn buik en dat was terecht. Byebye buikspieren, hello diastase.
 • In de laatste week voor de uitgerekende datum zag ik er zowel keiblij als vreselijk gefrustreerd uit. En hij liet nog even op zich wachten… Laat dat kind maar geboren worden!
Barbecuen op mijn due date – Lekker eten, lekker warm, maar vermoeiend
Alles uit de kast !

Tot snel voor Deel 2 van 2021 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “2021, Wat een Jaar! – Een jaaroverzicht van januari tot juni

 1. Dankjewel voor de eervolle vermelding in je jaaroverzicht! Ik maakte me onlangs dezelfde bedenking, dat je dus echt vriendjes kan maken via het internet en dat je daar al lang geen obscure chatbox of MSN meer voor nodig hebt 🙂 Ik kijk al uit naar deel 2 van je jaaroverzicht!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.