7 tips voor een heerlijk weekend in Limburg

In februari verjaarde V., en dit viel samen met de periode dat we allebei het gevoel hadden dat we er dringend nog eens ‘uit’ moesten. Als in ‘op vakantie’, hoe moeilijk dat vandaag ook te imiteren valt. We boekten 2 nachten in Gellik (zeg niet zomaar Lanaken!) en hadden een supertof weekend in Limburg!

In deze post geef ik je 7 tips om leuke dingen te doen in de buurt van Lanaken, maar er valt zeker nog veel meer te ontdekken.

1. Wandelen/Fietsen door het water in Bokrijk

We waren al een tijdje benieuwd naar de ingenieuze bouwconstructie van ‘Fietsen door het water’ in Genk. Blijkbaar ligt dat in Bokrijk! Heel leuk om te zien! Praktisch: door de vermoeidheid wilde ik het wandelen tot een minimum beperken. We kozen in Google Maps ‘Busparking Hangar 58’ en kortten zo de wandeling in tot maar 800 meter in vergelijking met 2,2 km van startpunt ‘Parking Bokrijk’ 😉

2) La Bottega in Hasselt

Ook als een stadsbezoek niet de bedoeling was, is Hasselt de ideale plek om een regenachtig uur onderweg door te brengen! We parkeerden in de Dusartparking en amuseerden ons in La Bottega, de mooiste concept store van Hasselt. Zonder morren mocht ik van een lieve verkoopster de nochtans gesloten wc gebruiken (#coronagoals), en in de bistro verkopen ze heerlijke chocoladekoekjes en chocolademelk. Aanrader!

3) Terhills / Connecterra / Nationaal Park Hoge Kempen

Hoewel iedereen die typische Instagram-foto wil maken van ‘Connecterra’ (zag je die grappige post bij ‘Dansaertvlamingen’?), zoek je op Google maps maar beter naar ‘Terhills’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. We waren namelijk niet de enigen die de ingang niet vonden. 🙂 Die ligt naast het Terhills Hotel, vlak naast Maasmechelen village. Aan de rechterkant van het meer wordt het Terhills Resort gebouwd door Center Parcs, ik was een beetje in shock bij het zien van die nieuwe bouwwerf in het natuurgebied. Het is een leuke wandeling tot op de berg om de bekende foto te maken, maar verwacht niet dat je mindblown terug beneden komt. Let zeker ook op de moskee van Maasmechelen, die er zo ‘echt’ uitziet met een minaret. Dat had ik nog nooit gezien in België, of in een ander niet-islamitisch land. De toiletten van Terhills zijn gesloten, dus om tegenwoordig ‘legaal’ naar de wc te gaan, moet je naar Maasmechelen Village.

4) Maasmechelen Village

Ik was er nog nooit eerder geweest om te gaan shoppen, dus dit was een mooie gelegenheid. Goeie wc’s, en een zonnebril van Komono rijker!

5) Mechelse Heide

Niet die van Mechelen, maar van Maasmechelen hé! Zanderige ondergrond, vijvers, echt een heel mooi natuurgebied! We hadden onze kampeerstoeltjes meegenomen voor een leuke lunch met mijn Think Tomato-pasta.

6) De duinengordel rond Oudsbergen

De Oudsberg is de hoogste stuifduin van Vlaanderen en heel mooi om te zien! We parkeerden aan Kampplaats Heidedal en startten onze wandeling in het bos in de richting van ‘Maria gedachtenisplek’, een kapelletje voor ‘Onze Lieve Vrouw der Bossen’. Prachtig bos om te wandelen en te mountainbiken. Vanaf het kapelletje liepen we (met Maps.me) richting de Oudsberg. Hoge niveauverschillen en je waant je precies in de Sahara. Zeer indrukwekkend!!

7) B&B en Wijndomein Gellick

We logeerden 2 nachten in B&B en Wijndomein Gellick in Gellik, een deelgemeente van Lanaken. We hadden nood aan rust en grepen de kans om ineens het huisgemaakte diner te bestellen voor de eerste avond (stoofvlees met frietjes) en ook ontbijt. Mariet en haar man Paul zijn superlieve hosts die je met open armen ontvangen, ze hadden onze kamer ‘Meunier’ heel leuk versierd voor Vali zijn verjaardag! Er zijn 3 kamers met namen van druivensoorten. Onze badkamer was prachtig en het was lang geleden dat ik nog in zo’n zalig bed had geslapen. Doordat we helemaal alleen waren kregen we ons diner en ontbijt beneden, alsof we echt op restaurant waren.

We reden even langs de mooie concept store Jane and Fred in het schattige dorp Oud-Rekem en vanuit Lanaken ben je ook heel snel in onze favoriete stad Maastricht. Er is dus er is echt veel te doen in deze regio!

Jane and Fred concept store oud rekem online shop
Jane and Fred concept store in Oud-Rekem

Liefs,

SVRine x x x

8 thoughts on “7 tips voor een heerlijk weekend in Limburg

  1. Fantastisch geschreven Severine. Jij kan zo aan de slag bij de toeristische dienst daar!! Bij het lezen, krijg je onmiddellijk zin om een verblijf te boeken!

  2. Tof dat je vermeldt waar er wc’s te vinden zijn (#coronagoals 🙂 ), en hoera voor kampeerstoeltjes, uiteraard! En dat ontbijt in het restaurantgedeelte van de B&B: wat een zaligheid!

    1. Dat weekend was de eerste keer dat we de stoeltjes meenamen, en zoals je intussen weet, they come in handy! 🙂 Ik was echt ZÓ gelukkig in onze B&B, mede door die mogelijkheid om vrij te eten, het was echt heerlijk… De dag nadien zijn we trouwens gaan afhalen bij de bakker en de frituur, dat mocht ook. Echt superlieve mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.