Blogboost Najaarschallenge: Positiviteit en Energie

alpaca alpacaworld koewacht nederland alpacawandeling
Alpacaworld in Nederlands Koewacht

Evi en Nina van Blogboost lanceerden het geweldige initiatief om nog eens een blogchallenge te organiseren. Wat meer leven brengen in de blogosfeer dit najaar, een geweldig idee!

Het eerste thema dat ze op 5 oktober lanceerden, was ‘Positiviteit en energie’. Ik was zo enthousiast over het initiatief, waarom ben ik dan zo geweldig laat met mijn eerste post?

De reden: ‘positiviteit’ en ‘energie’ waren niet bepaald de kernwoorden die me typeerden de laatste weken. Al een week nadat we terugkwamen van onze broodnodige vakantie, leek ik alweer vergeten dat we zo’n heerlijke tijd hadden in Italië. We hadden allebei last van heimwee (naar vakantie dan welteverstaan).

Stress en vervelende situaties op het werk zorgden er voor dat ik me niet in mijn nopjes voelde en ik begon te dromen van een totaal ander leven. Gevolg: energielevel naar een dieptepunt. Veel slapen, piekeren, huilen, you name it.

Oplossing in zicht?

Intussen zijn we enkele weken verder, en het gaat weer beter met me. Er zijn een aantal dingen die me geholpen hebben omdat ze me blij maken. Misschien ondersteunen deze activiteiten jou ook op een moeilijker moment.

1/ Mensen ontmoeten (tja, euh, bummer nu)

Ik begon vaker naar kantoor te gaan, omdat ik doorhad dat het thuiswerk (hoe graag ik het in het begin ook deed) bijdraagt aan het mentaal opstapelen van de onhebbelijkheden in mijn job. Het niet kunnen ‘ventileren’ van irritaties had blijkbaar een grote weerslag op mijn gemoed. Een beetje lachen en zwanzen, of gewoon spontaan wat klagen tegen mekaar, heeft toch wel echt zijn nut om te relativeren.

2/ Koken tegen de sterren op

Zoals je al weet, kook ik vrij vaak de laatste maanden. Het verzet je gedachten, en ik ben vaak ook best trots op wat ik op tafel tover!

Vegan taco’s van Julie Vandekerchove (met kip ;-)) en Vis met kokosmelk van Pascale Naessens

2/ Neem een coach

Ik had sowieso al een afspraak gemaakt met J. maar de eerste sessie kwam plots écht als geroepen. Een coach stelt vragen die je tot de kern van je probleem leiden, en misschien is ‘het werk’ toch niet de enige reden waarom je het zo lastig hebt met jezelf.

3/ Creatief bezig zijn

Roy Liechtenstein children style

Terwijl ik de afgelopen maanden veel boeken las, liet ik die weer wat links liggen. We haalden de puzzel van 1000 stukjes boven, en ik kreeg een grote drang om net als toen ik kind was mijn kleurpotloden boven te halen. Ook mijn waterverf (van 25 jaar oud) kleurt nog steeds. En amai, ik vind dat echt keitof! (als je schilderijen kent die zich goed lenen tot overtekenen, let me know! :-))

4/ Verbreed je interesseveld

Na een niet-zo-leuke dag op het werk, ging ik aan het researchen en schreef me in voor een gezondheidsopleiding. Sinds ik volgens mijn gezonde levensstijl eet en leef, ben ik bijzonder geïnteresseerd in het thema. Nu ga ik me ook op een dieper niveau inleven in het menselijk lichaam en mijn wetenschappelijke kennis bijschaven. Maar eerlijk, op deze donkere, saaie dagen heb ik het echt moeilijk om me er aan te zetten…

5/ Knuffel beestjes

Ik haalde het al eerder aan in deze blogpost: dieren knuffelen maakt me rustig en gelukkig. Ik zei toen dat we snel nog eens naar de alpaca’s van Alpacaworld in Koewacht zouden gaan voor een alpacawandeling. Nu was toch wel serieus hét moment. Het wordt daar steeds populairder, maar toch konden we een dag op voorhand nog steeds inschrijven. Denk niet dat je per sé een alpaca voor jezelf moet hebben, want sommigen trekken nogal aan hun leiband en dan moet je constant heel gefocust blijven. Als je de alpaca deelt met 2 of 3, kan je beter knuffelen, en poseren voor onnozele foto’s 🙂

Doe jij ook mee aan de blogchallenge van Blogboost?

Laat het me weten in de comments en dan kom ik bij je lezen!

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Blogboost Najaarschallenge: Positiviteit en Energie

  1. Ik was ook rijkelijk laat met mijn eerste blogpost voor de challenge, maar ik ga me daar vooral niet in opjagen. Wat je zegt over thuiswerken herken ik helemaal: in het begin vond ik het geweldig, maar nu merk ik ook dat ik ‘ventileermomenten’ mis. Anderzijds, terugkeren naar 5 dagen per week op kantoor wil ik ook niet meteen. Ik denk dat een gezonde mix belangrijk is. En zoals je zegt, manieren zoeken om je gedachten te verzetten, helpt bij mij ook altijd heel goed. Veel moed nog!

    1. Hey Julie! Ja, je wereldje wordt wel héél klein en de dagen zijn onderling inwisselbaar als je niets ‘speciaals’ toevoegt aan je dag 🙂 Veel succes nog!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.