Celebs gaan daten : gezien op VIJF

celebs gaan daten jani kazaltzis goedele liekens datingprogramma vijf
Foto: VIJF

Celebs gaan daten, het vreemde doch intrigerende datingprogramma op VIJF, ontdekte ik enkele weken geleden. Jani Kazaltzis en Goedele Liekens doen hun uiterste best om een partner te vinden voor 5 ‘celebs’, want daten als Bekende Mens is niet zo simpel.

Bij de titel dacht ik terug aan Wendy Van Wanten die haar Franske vond tijdens ‘Wie wordt de man van Wendy?‘. En heeft Pieter Loridon ook niet ooit getracht zijn ware liefde te vinden op tv? De definitie van ‘celeb’ is blijkbaar niet meer wat het geweest is, want wie zijn in godsdaam ‘Diaz’ en ‘Chey’? Jarne herkende ik vaag van de ene aflevering van ‘Love Island’ die ik op dubbele speed heb bekeken, en Pommeline kent intussen ook wel iedereen. De enige celeb met standing was voor mij dus Justine De Jonckeere, Miss België 2011, toen er nog iets meer dan vijf man en een paardenkop naar die verkiezing keek.

Jani en Goedele organiseerden afgelopen zomer ‘mixers’ in het bruisende Antwerpen, waar de gewone Vlaming in contact kon komen met de celebs. We kijken mee tijdens de dates van de kandidaten, en ik val van de ene verbazing in de andere.

De kandidaten

Pommeline (van Temptation Island en ex Fabrizio) blijkt eigenlijk een heel lief meisje te zijn, maar met weinig zelfvertrouwen. Waarom zet ze in godsnaam een pruik op om naar de grote events te gaan? Vandaar dus ook al die plastische chirurgie die ze helemaal niet nodig heeft… This girl has issues, en verdient beter. In aflevering 3 organiseert Goedele een gesprek met Fabrizio erbij, en hoewel dergelijke zaken eigenlijk niet op tv moeten uitgepraat worden, was ik toch wel een beetje ontroerd. Slikske.

Diaz. Ik hoor hem wel graag bezig met zijn sappig Gentse accent, maar wat hij vertelt is vooral oversekste talk van een primaat. Wanneer Goedele hem confronteert met zijn façade die enkel dient om zijn kwetsbaarheid en onzekerheid te verbergen, staat hij toch even met zijn mond vol (blinkend witte) tanden.  

Chey, kort voor Cheyenne. Heeft iets gehad met Louis Hamilton. Ben alweer vergeten van welk programma je haar zou moeten kennen, maar ze is eigenlijk wel een toffe. Sympathiek, mooi, en prachtige speelse krullen.

Justine, mijn favoriet. Valt met haar stijl en klasse uit de toon tegenover de andere kandidaten. Dartelt niet van de ene lover naar de andere one-night-stand. Houdt het sober en beleefd in haar gesprekken met onbekenden. En zoals verwacht is het zeer moeilijk om een passende man voor haar te vinden. Maar dan is er ….

Jarne. Op het eerste zicht de ideale schoonzoon. Ja echt een knappe man, en altijd zo mooi gekleed. Tot hij zijn mond open doet en je hem bezig hoort tegen zijn dates. Hij loopt veel te hard van stapel, praat vrouwonvriendelijk en zelfs ronduit beledigend tegen de dames. Blijkbaar heeft zo’n gedrag een naam, namelijk ‘negging’. De Flair leert me nog iets bij! Gelukkig zijn de gekozen (intelligente en knappe, want je denkt dat Jarne ook zo is) dames niet op hun mondje gevallen en bieden ze wel wat weerwerk. Ik val ofwel van mijn stoel of loop huilend weg denk ik, als een man zo tegen me zou praten. Goedele heeft hem al gewaarschuwd voor zijn narcistische trekjes, en terecht!

“Van een schoon talloor alleen kunt ge niet eten” dixit Justine De Jonckheere

De spanningsboog in Celebs gaan daten situeert zich onder andere bij Jarne die naast zijn dates met gewone stervelingen wel een oogje heeft op…Justine! Gelukkig staat zij wel met haar beide voeten op de grond, getuige bovenstaande waarheid als een koe. Ik vroeg me echt af of Jani en Goedele ooit zouden meegaan in zijn wens om met haar op date te gaan, maar Jarne heeft uiteraard de zaak zo naar zijn hand gezet dat die twee matchmakers niets meer in te pap te brokken hadden. Aaaargh spannend! Zeker kijken dus naar Celebs gaan daten! 🙂

#guiltypleasure

Liefs,

SVRine

x x x

4 thoughts on “Celebs gaan daten : gezien op VIJF

  1. Ik keek gisteren ook, voor de eerste keer, en had dus niet goed door dat die Jarne eigenlijk een van de andere celebs was. My god, wat een eikel! Toen Justine zei dat ze al een paar jaar single was probeerde hij haar echt slecht te doen voelen. Run for the hills girl!

    1. Hey Samaja, hopelijk kan je de andere afleveringen ook nog inhalen om Jarne zijn kuren te zien! 🙂 En ik denk dat Diaz een blauwtje gaat lopen… Op naar de volgende aflevering! 🙂 Liefs, SVRine x x x

  2. Tegen mijn verwachtingen in ben ik ondertussen ook lichtelijk verslaafd aan het programma:-) Ik kan me inbeelden dat die celebs soms ook lastiggevallen worden door rare types. Benieuwd hoe het zal aflopen!

    1. Hey Isabelle, ik kijk ook keihard uit naar de volgende aflevering 🙂 Het kan inderdaad niet makkelijk zijn, iedereen denkt je al te kennen terwijl dat absoluut niet het geval is… Op naar de ontknoping! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.