Oe was’t vandeweek? #1 – een weekoverzicht

sinterklaas komt aan in temse blog svrine stoomboot

Met veel plezier lees ik regelmatig Talitha’s Keek op de week. Ze maakt er een weekoverzicht met telkens een foto erbij van een taart (‘cake’ = ‘keek’ you know). Je zit dus al te grijnzen nog vóórdat je begonnen bent met lezen. Zou ik ook zo’n wekelijkse rubriek starten? Awel, we gaan ervoor… Hier vind je aflevering 1 !

Wat gebeurde er deze week zoal in mijn leven?

We adopteerden een vrouwtjespauw

pauw huisdier blog svrine

Enkele weken belandde er een pauw in de tuin van vrienden. Jawel, zomaar, uit het niets, een pauw! Geen mannetje met zo’n gigantische blauwe staart, maar een vrouwtje. In een stadstuin past zo’n groot beest helemaal niet, dus zochten ze naar een oplossing. De Vogelbescherming werd gebeld, maar ze was hen te slim af. Toen V. haar zag, besloot hij dat wij haar een betere thuis konden geven. (en hij slaagde er wél in om haar te pakken) Ik doopte haar ‘Cecile’. Ze zorgde al voor veel hilariteit maar initieel ook voor stress bij de kippen. Ze is natuurlijk twee keer groter dan hen (haha), maar intussen leven ze in vrede samen 🙂

Pannenkoeken in Boom

Maandag was het nog lang weekend, en normaal gezien gingen we met vrienden wandelen in Boom. Vermits het verschrikkelijk weer was, liet ik de Trollenwandeling in De Schorre aan me voorbij gaan, maar voor de keilekkere ‘all you can eat’ pannenkoeken in ‘t Steencayken, schoof ik graag mijn voeten onder tafel!

steencayken boom pannenkoeken rupel blog

Satay in Antwerpen

Satay stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en donderdag op weg naar een event voor het werk, was het perfecte moment om het uit te proberen. Hoe-lekker-is-dat-daar. Ze maken saté’s van alles wat je je kan indenken, serveren er een salade met noedels bij, en je hebt heerlijk gegeten voor geen geld. Mijn chicken satay met pindasaus was overheerlijk! Het interieur is ook supergezellig, mij zien ze er nog vaker terug!

satay antwerpen aziatisch restaurant
Foto: (c) Satay Antwerpen

Celebs gaan daten

Enkele weken geleden ontdekte ik dit grappige programma met Jani en Goedele op VIJF. Ik wilde er eigenlijk ineens zoveel over zeggen dat ik er maar ineens een aparte blogpost van gemaakt heb die je hier kan lezen. Tijdens de ‘mixer’ was Justine De Jonckheere in gesprek met een jonge kerel die me bekend voorkwam omdat hij me een uur voordien had bediend in de bekendste frituur van Temse, hilarisch. Frieten bakken kan hij alvast, Justine!

celebs gaan daten vijf
Foto: (c) VIJF

DEME maakt een schip: tewaterlating Meuse River

Voor mijn werk mocht ik zaterdag een groep studenten begeleiden naar de tewaterlating van de Meuse River, onze nieuwste hopper dredger bij DEME. Om 7u15 stonden we in Rotterdam te wachten op het spannende moment dat het schip het water in zou glijden. I was impressed, de studenten ook, het was een geweldige voormiddag! Slaaproutine serieus in de war, maar dat was het meer dan waard.

meuse river deme hopper dredger

Kerstkaarten kopen voor #dewarmsteweek

Kindjes van vrienden besloten samen met hun buurmeisjes en jongens om een massa kerstkaarten te maken en die te verkopen voor #dewarmsteweek ten voordele van Kom op tegen Kanker. Samen met heerlijke pannenkoeken, jenever, een vuurkorf en aangenaam gezelschap organiseerden ze op zaterdag een supertof eventje, waar er ook echt veel geld is ingezameld. Ik kan me niet herinneren dat ik als 11-jarige al zo ondernemend was, chapeau!!

De Sint kwam aan in Temse

Op zaterdag kwam hij aan in Antwerpen, en op zondag in Temse. Ik blijf het fantastisch vinden dat we zo dicht bij de Schelde wonen, en dat de Sint dus met de boot naar hier komt. Mooi weer en stralende gezichtjes, een perfecte zondag.

sinterklaas komt aan in temse

Schoonfamilie op bezoek

Woensdag is de grote dag, dan presenteert V. zijn doctoraatsthesis aan het grote publiek. Een belangrijk moment, en iedereen wil er bij zijn. Mijn schoonouders uit Roemenië zijn al gearriveerd en logeren 10 dagen bij ons. De laatste loodjes…

Lees jij dat graag, zo’n weekoverzicht?

Liefs,

SVRine

x x x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.