5 simpele manieren om verbazend veel geld te besparen

geld besparen geldbesparing blog sparen rijk worden

De laatste weken ben ik bewust maar ook een beetje onbewust in een spaarzame mood beland. Met als leuk resultaat dat er meer geld op mijn bankrekening staat op het einde van de maand. Joepie! Hoe ook jij geld kan besparen, leg ik je uit in 5 tips:

1. Check je kasten en eet je diepvries leeg

Na onderzoek bleek dat er serieus wat eten in onze keuken vertoefde waar ik totaal niet aan dacht om klaar te maken. Rijst, pasta, en in de diepvries zaten groenten en worstjes waarvan ik het bestaan vergeten was. Gewoon opeten die handel!

2. Minder op restaurant gaan

Toen ik telde hoe vaak ik in augustus uit eten ging en hoeveel geld dat gekost heeft, werd ik een beetje ongemakkelijk. In september besloot ik dus om gewoon NIET op restaurant te gaan. Behalve één keer om familiale redenen en uiteraard in Edinburgh, is dat ook gelukt. Mijn sociaal leven leed er wel een beetje onder, maar dat was ingecalculeerd. Je kan ook gewoon thuis voor je vrienden koken, da’s soms nog gezelliger.

3. Bewuster shoppen

In Knokke ga ik heel graag ‘naar de winkels kijken’. Je kent dat, wat ‘windowshoppen‘, wat rommelen tussen de kleren, en als er iets is wat je keimooi vindt, het gewoon kopen. Ook deze maand zag ik mooie kleren, maar toch kocht ik ze niet. Want ik stelde mezelf twee vragen:

  1. Heb ik echt een nieuwe trui nodig?
  2. Gaat deze aankoop me gelukkiger maken?

Vermits het antwoord op minimum één van de twee vragen steeds NEEN was, ging ik gewoon terug buiten, zonder hartzeer. Verbaasd over mezelf eigenlijk.

4. Vergeet je cadeaubons en ecocheques niet!

We krijgen allemaal wel eens cadeaubons voor onze verjaardag of Kerst. Maar als je niet goed oplet, liggen ze in je kast te vergelen en te vervallen. Ik zocht al mijn bons bij elkaar en zocht ook naar gelegenheden om ze te gebruiken. Zo ging ik uitgebreid ontbijten met mijn mama bij Miemuze in Bornem (jummie!!) met een bon die ik voor mijn verjaardag kreeg, dus het kostte me slechts € 2.5. Je hoeft je trouwens helemaal niet te schamen als je iemand trakteert met een cadeaubon, want geld is geld! We besteedden € 97 aan een nieuwe vuilnisbak en andere huishoudelijke brol, maar in de Euroshop kon ik dat allemaal met mijn ecocheques betalen. En in de Standaard Boekhandel kocht ik gratis en voor niets het reisboek om onze volgende grote reis uit te stippelen, door kortingbons van de klantenkaart te combineren met een geschenkencheque van het werk. Misschien doet jouw werkgever ook wel mee aan een kortingsprogramma zoals Benefits at Work, waar je mits enig opzoekingswerk ook je voordeel mee kan doen. Check it out!

5. De app Too good to go

Op de app Too good to go bieden winkeliers en restaurants aan wat ze als overschot hebben, om voedselverspilling tegen te gaan. Bakkers en zelfs bloemenwinkels uit jouw buurt proberen zo toch nog iets nuttigs te doen met hun overschotten zodat ze niet bij het vuilnis belanden. En dit voor een derde van de prijs! Enig nadeel: je kan niet kiezen wat je wil en krijgt mee wat de pot schaft. Voordeel: het is goedkoop en toch krijg je bijna restaurantkwaliteit, en doordat je je eigen potjes moet meenemen, produceer je geen verpakkingsafval. Als je niet te kieskeurig bent en open staat voor alles, is het zelfs heel spannend om uit te kijken naar wat er in je pakje zit! We betaalden al twee keer € 4.99 voor eten ter waarde van € 16 en we hadden genoeg voor twee. What’s not to like?

Hoeveel ik precies bespaarde kan ik niet echt zeggen, maar er blijft véél meer over op die bankrekening dan vorige maand, jihaa!

Heb jij nog tips om geld te besparen?

Inspire us in the comments!

Liefs,

SVRine

x x x

3 thoughts on “5 simpele manieren om verbazend veel geld te besparen

  1. De voorraadkastjes en vriezer leegeten werkt bij mij ook erg gled inderdaad. Verder let ik op aanbiedingen en gebruik ik soms kortingsbonnen. Sinds ik in België woon, voel ik me wel extra Nederlands als ik die dingen doe, haha. Vooral toen er laatst iemand een opmerking over maakte. Maar goed, ik ben nu eenmaal een Nederland én hou van aanbiedingen. Clichés waarmaken: check.

    1. Hey Shirley, je hebt helemaal gelijk! Het leven is al duur genoeg, dus kortingbonnen for the win! 🙂 Ik voelde dat ik iets vergeten was. Ik heb inderdaad ook veel cadeaubons en ecocheques gebruikt de afgelopen maand! Er komt dus snel een puntje 5 bij, merci voor de inspiratie! 🙂 Liefs, SVRine x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.