5 goeie redenen om eens alleen op reis te gaan

es vedra ibiza alleen reizenZoals jullie al langer weten, reis ik heel graag. Vaak ga ik met mijn lief, en toen ik nog single was, ging ik met een vriendin, al dan niet geïntegreerd in een georganiseerde groepsreis. Dit jaar ging ik zonder V. 2 weken naar Mexico met E. Maar in oktober deed ik iets wat ik nog nooit eerder had gedaan…

Ik ging op Yoga retreat in Ibiza, met een bende Nederlandse (toch altijd een beetje anders dan Vlaamse) dames van wie ik niemand op voorhand kende. Echt out of my comfort zone dus! En het was een topreis! Niet alleen door onze prachtige locatie (Prashanti Retreats van Anouk), de chille sfeer van Ibiza, het lekkere eten van Bettina en de leuke mensen, maar ook en vooral door deze 5 redenen:

1. Alleen JIJ beslist wat je doet: alles mag, niets moet!

Ik dopte mijn eigen boontjes zonder hulp van manlief. Voor vertrek zat ik met een dilemma: zal ik een auto huren of niet?

Hier volgt een beschrijving van mijn hersenspinsels 7 dagen voor vertrek: “al minimum 3 dames hadden een auto gehuurd, dus dan hoef ik er toch geen meer te huren? Samen uit, samen thuis, en kosten delen, was dat geen goed idee? Ik rijd sowieso niet graag in het buitenland, want een andere auto voelt sowieso onwennig aan, zuiderlingen rijden als kippen zonder kop (dacht ik, maar op Ibiza klopt dat hélemaal niet!), en stel dat er iets gebeurt? Een ongeval of een vallend rotsblok, dan krijg je problemen met de verzekering, moet je ruzie gaan maken met het verhuurkantoor, dat wil je toch niet… MAAR stel dat de dames toch niet hetzelfde willen doen als jij, dan zit je daar vast. (weliswaar in een mooie vallei met zwembad, maar toch!) En die eerste dag heb je nog wat uren vrij, dan kan je naar die hippie-markt gaan!” ==> Ok ok, ik huur een auto!

las dalias ibiza hippiemarkt svrine blog

Maar niet bij de abnormaal goedkope maatschappijen voor minder dan 1 euro per dag. Google-recensies bevestigden mijn vermoeden dat dat inderdaad geen goed idee was. En praktische problemen kunnen mijn humeur serieus bederven. Dus ik koos voor de tweede keer dit jaar voor Sunnycars. Iets duurder, maar met een all-inclusive verzekering, waardoor alle stress van me afviel. Het werd een gloednieuwe Opel Corsa en ik was ready to hit the road!

sunnycars ibiza svrine blog

2. Fouten maken mag, en NIEMAND heeft het gezien! 🙂 

  • Zoals ik had verwacht, vond ik de achteruit niet in mijn Opel Corsa, wat ik ook probeerde… Ik liep terug het kantoor in en werd direct geholpen. Even lachen met mezelf en daar ging ik weer, tweede poging.
  • Aan de deur van je auto staan snokken, die maar niet open wil gaan: omdat je eigen identieke Corsa 2 auto’s verder geparkeerd staat…
  • Verkeerd rijden en toch nog goed terechtkomen: er zijn veel ronde punten op Ibiza, en als ik even niet goed oplette, nam ik de verkeerde afslag… Ik had veel tips met to do’s en lekkere restaurantjes gekregen, en had die als sterretjes in mijn Google Maps opgeslagen. Na mijn bezoekje aan Las Dalias (die hippiemarkt, superleuk!) wou ik noordelijk rijden naar een bekend restaurantje. Blijkbaar heb ik weer ergens een afrit gemist, want ik kwam uit op een punt waar ik al eerder geweest was, en he-le-maal in de foute richting. Ik ben gestopt, en keek of ik geen ander ‘sterretje’ in de buurt had om naartoe te gaan. En ja hoor, Babylon Beach bleek maar 2 kilometer ver te zijn. Ik was dolgelukkig door de manier waarop ik daar terecht ben gekomen, en genoot dubbel zoveel van het lekkere eten en de locatie! Je plan trekken en boontjes doppen, weet je wel.

babylon beach ibiza blog svrine

babylon beach ibiza blog svrine

3. Je leert bij

Door je buiten je comfortzone te begeven, leer je sowieso bij. Op reis gaat dat over je bestemming, de natuur, soms geschiedenis,… Op yoga retreat leerde ik wat yoganidra is en wat meditatie eigenlijk inhoudt… Maar ook door om te gaan met nieuwe mensen, leer je dingen bij. Zij zijn anders dan de vrienden waar je gewoonlijk mee afspreekt en daardoor praat je op een andere manier met elkaar.

4. Je komt jezelf tegen

Ook al denk ik dat ik alles op een rijtje heb, dat is niet helemaal zo. Door op reis zo relaxed te zijn en veel met jezelf bezig te zijn, kom je jezelf ook tegen. Een vreemd en emotioneel gevoel overvalt je, dat je niet zou meemaken als je bij bekenden blijft.

5. Je goesting doen is gewoon fijn

Op Ibiza had ik me eens overslapen voor de yogales, en de dames lieten me gezellig doorslapen. In plaats van nog in te pikken in de les, ben ik een grote wandeling gaan maken in onze mooie vallei. Ook al wist ik niet helemaal meer waar ik was, ik wist dat ik sowieso wel weer goed zou terechtkomen. Zelfvertrouwen en zo… En een prachtig uitzicht!

ibiza san josep de la talaia blog svrine

Als jij dus ook twijfelt om er eens alleen zonder bekenden op uit te trekken, gewoon doen!

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “5 goeie redenen om eens alleen op reis te gaan

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.