De ultieme rondreis van 2 weken in Yucatán, Mexico – onze route

Onze reis in Yucatán, Mexico was niet ondoordacht, dat kon je hier al lezen. Wie me volgt op Instagram heeft gezien dat we praaaachtige dingen hebben gezien, dus waar zijn we allemaal geweest?

Campeche svrine blog mexico rondreis rondreizen yucatan girls only

Brussel – Cancún

We namen een rechtstreekse vlucht met TUIfly vanuit Brussel naar Cancún, handig! De beenruimte op deze chartervlucht is beperkt, dus toen we op de terugvlucht een onverwachte upgrade kregen, was ik superblij met mijn comfortabelere zetel en extra beenruimte! 🙂 Cancún zelf wordt omschreven als zeer Amerikaans en boordevol hotels. We hadden dus geen behoefte om daar een stop te maken.

mexico cancun svrine playa de pescadores strand yucatan

Tulum – Let’s get this trip started! – 3 nachten

Van de luchthaven in Cancún gingen we rechtstreeks naar Tulum. Het is de ideale plek om te acclimatiseren wanneer je in Mexico arriveert. Zeer ontwikkeld, maar toch nog een beetje authentiek. We ontdekten onze eerste Maya-ruïne, zwommen in onze eerste cenote (een kalkstenen grot die heilig was voor de Maya’s, enkel te vinden in Yucatán!) gingen er gezellig fietsen en een beetje relaxen op het strand.

laguna bacalar mexico blog yucatan rondreis mexico

Laguna Bacalar – het meer van zeven tinten blauw – 1 nacht

Hier keek ik heel hard naar uit. Laguna Bacalar is ongelooflijk mooi, met zijn verschillende kleuren blauw water. We gingen kajakken op de lagune bij zonsopgang, ver weg van alle toeristen die vanuit het stadje Bacalar vertrekken. Ons verblijf in het eco-resort van de Duitse Jacqueline heeft me heel veel bijgeleerd en doet me nog steeds nadenken over de manier waarop we met onze aarde omgaan.

palenque jungleruine chiapas mexico rondreis yucatan

Palenque – de Maya’s op hun best – 2 nachten

Palenque is een  oude Maya-stad vol tempels in de jungle in Chiapas, al iets meer in het echte Mexico. Het wordt als ‘specialer’ dan Chichen Itzá aanzien net omdat het in de jungle ligt en dus altijd al moeilijker bereikbaar is geweest. Palenque is een must-see als je de tijd hebt, maar het is wel een eindje rijden! Naast de ruïne zagen we ook de watervallen van Roberto Barrios. 2 nachten leek me eerst wat lang, maar na de rit met die nachtbus op een weg vol putten en bulten, ben je blij dat je eerst een dag kan chillen aan je zwembad…

campeche hoek rood piraten yucatan pastelkleuren kikvorsperspectief

Campeche, piraten en pastelkleuren – 1 nacht

Campeche was mijn lievelingsstad tijdens deze reis! Het is een koloniale stad aan de Golf van Mexico waar vroeger de piraten halt hielden. Elk huis heeft een kleurrijke gevel, net als in Cuba en Puerto Rico. We waren totaal verrast hoe rustig en gezellig het er was. Ons hotel was top en supercentraal gelegen. Door al die prachtige gevels konden we niet stoppen met foto’s trekken.

merida hoofdstad yucatan capital

Mérida, hoofdstad van Yucatán – 2 nachten 

Mérida is de hoofdstad van Yucatán. Een drukke stad wel, maar net zoals Campeche met toffe kleurtjes op de gevels. Vriendelijke mensen, mooie gebouwen op de Paseo de Montejo, en veel lawaai en drukte. We hebben daar zéér lekker gegeten en gedronken. Mérida was ook de perfecte uitvalsbasis voor onze uitstap naar Celestún, met zijn flamingo’s.

chitzen itza chichen itza maya ruine tempel yucatan tulum

Chichén Itzá, UNESCO Werelderfgoed – 1 nacht

Chichén Itzá is waarschijnlijk dé bekendste Maya-ruïne in Mexico, en da’s verdiend! Ik las dat de hordes toeristen en de verkopers een bezoek onaangenaam zouden maken, maar dat is onterecht. We waren echt onder de indruk van de verschillende gebouwen. Ga gewoon al om 8u of 9u (dat is niet eens écht vroeg, zelfs niet voor mij! :-)) en je loopt er bijna alleen rond. Wij kwamen ‘s ochtends toe met de bus vanuit Mérida, dropten onze bagage in het hotel en wandelden naar de site. Simple comme bonjour. We gingen zwemmen in de cenote van Ik-Kil en brachten de avond onverwachts door in Valladolid, ook een aanrader!

isla holbox eiland yucatan mexico

Isla Holbox, het blotevoeteneiland – 3 nachten

Isla Holbox was een heerlijke afsluiter van een prachtige reis! Ik koos voor Isla Holbox en niet voor Isla Mujeres omdat het veel verder van Cancún ligt en dus minder toeristen zou aantrekken. Isla Holbox wordt ook het ‘blotevoeteneiland’ genoemd, en dat valt letterlijk te nemen! Geen asfalt hier, enkel zandwegen. De zee, de relaxte sfeer, geen auto te zien, enkel palmbomen en prachtig blauw water. Ik wil terug!

===> Kriebelt het bij jou ook om op vakantie te gaan naar Mexico? <===             TUI biedt mooie pakketreizen aan. Ontdek ze hier!

Ik maak nog meer gedetailleerde blogposts over onze verschillende tussenstops. Lees hier alvast hoe we deze reis samenstelden.

Liefs,

SVRine

x x x

4 thoughts on “De ultieme rondreis van 2 weken in Yucatán, Mexico – onze route

    1. Dag Brent, wij waren er de laatste week van mei en de eerste week van juni 2018. Een heel warme periode en daarom zeer weinig toeristen, wat wij heel tof vonden! ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.