Uit de oude doos – op de foto met de Rode Duivels!

rode duivels vincent kompany svrine blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Rode Duivels deden het zó goed op het WK in Rusland, en heel België vierde mee. De eerste week waren wij nog in Griekenland, maar we hadden de nodige props mee (no kidding: duivelsoortjes, ballonnen, de Belgische vlag op onze wangen en van die opblaasklappers) en zo ging ik volledig uitgedost op café naar de matchen kijken.

Door al die Rode Duivels-vreugde kwamen er herinneringen naar boven van meer dan 10 jaar geleden. In 2007 had ik het geluk om de (oefen)match België-Servië bij te wonen en daarna de spelers te ontmoeten. Het team is ondertussen (bijna!) volledig veranderd, maar het blijft leuk voor altijd. Wat is er intussen geworden van deze voetbaltoppers?

Vincent Kompany

Vincent Kompany was toen 21 net als wijzelf, en was net getransfereerd naar Hamburg. Nu, kapitein van Manchester City, getrouwd en 3 kinderen later, ben ik nog steeds grote fan van hem! Een voorbeeld voor België, met zijn perfecte tweetaligheid en leiderscapaciteiten.

Steven Defour

Steven defour rode duivels svrine blog

 

 

 

 

 

 

 

 

Steven Defour is nooit dé grootste Belgische trots geworden, maar hij heeft nog tot in 2017 als Rode Duivel gespeeld! Ik herinner me ook zijn huwelijk dat afgeschermd werd door paraplu’s, en een aflevering van The Sky is the Limit waar ze hem stilzwijgend filmden in een Portugees shoppingcentrum met een hamburger in de hand. Het leven van een voetballer zoals het is. Hij speelt nu bij Burnley FC in Engeland.

Francois Sterchele

francois sterchele rip rode duivels

Grote fan was ik van hem, Francois Sterchele. Het was die tijd toen voetballers dachten dat het ok was om als man een Louis Vuitton-tas mee te zeulen. Hij was zeer goed bezig bij Club Brugge en de Rode Duivels toen hij exact 10 jaar geleden (2008) omkwam dankzij zijn rappe Porsche en een boom op de Expressweg. Ik was er echt niet goed van en koester onze foto samen. RIP Francois.

Anthony Van den Borre

anthony van den borre rode duivels

 

 

 

 

 

 

 

 

We lijken hier wel groupies die Anthony Van den Borre nog op de parking hebben aangeklampt voor een foto! Hij was er precies niet zo blij mee. Na Anderlecht heeft Anthony een mooie internationale carrière uitgebouwd, om dan terug te keren naar Genk en Anderlecht. Ik herinner me een interview waaruit bleek dat hij toch niet helemaal goed in zijn vel zat. Sinds 2017 speelt hij bij de Congolese club Mazambe, back to his roots.

Heb jij ook foto’s met beroemdheden waar je nog steeds een speciaal gevoel bij krijgt? Laat het me zeker weten! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Uit de oude doos – op de foto met de Rode Duivels!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.