LEGOLAND in Denemarken – Plezier voor jong én oud!

Legoland billund denemarken lego

Onze roadtrip naar Nederland en Denemarken was er één zonder planning. Er lag maar één ding vast: we zouden naar LEGOLAND gaan! Het park in Billund bestaat al sinds 1968 en viert dit jaar zijn 50e verjaardag. De luchthaven van Billund leeft bijna volledig van LEGO-gerelateerde passagiers! Er bestaan ook al LEGO-landen in Duitsland, Miami en zelfs Qatar. Maar Billund blijft toch ‘the real deal’.

5 redenen waarom LEGOLAND ook leuk is voor gróte mensen

legoland billund kopenhagen miniatuur

1) Er zijn rollercoasters

LEGOLAND heeft attracties die duidelijk voor kinderen zijn, maar er zijn er ook die je even goed in een ander pretpark kan vinden. Bv. wat ik de ‘Radja River’ noem (van heel vroeger in Walibi), en enkele leuke rollercoasters. Niet overkop, maar dat hoeft niet.

legoland billund sea installer A2sea deme

2) Reality? Check!

Het is niet alleen grappig wat er in LEGOLAND staat, maar ook leerrijk! Zo zijn er wijken van Kopenhagen nagebouwd, en het Deense koninklijk paleis. Maar er staat ook een gigantisch boorplatform, en windmolens ‘op zee’. De Denen zijn duidelijk trots op hun rol in de energiewinning, of dat nu olie is of de windenergie. Daar zag ik de verrassing van de dag: de Sea Installer, een jack-up platform van de Deense firma A2Sea, staat nagebouwd naast de windmolens. Mijn werkgever DEME heeft vorig jaar deze Deense firma overgekocht! Dat de Sea Installer intussen groen geworden is en dus een lichte aanpassing nodig heeft, zullen we maar door de vingers zien 😉

3) Mijn favoriet : de Polar Experience

De rollercoaster Polar Experience vond ik de leukste en verrassendste. En wanneer het ritje dan gedaan is, zie je dieren staan waarvan ik dacht dat ze fake waren. Maar ze zijn niet fake! Ik ga niets verklappen, maar we hebben dus nog veel meer tijd gespendeerd bij de Polar Experience!

legoland billund denemarken

4) It’s all in the details

Voor mij waren de details in het park de belangrijkste reden waarom ik LEGOLAND een toffe uitstap vond. Een LEGO-vogeltje op een echte wegwijzer, de drinkbakken voor honden hebben de vorm van een LEGO-hond, een groen jongens- en meisjesdraakje op de toiletdeuren… Zaken die helemaal niet hoeven, en die veel bezoekers waarschijnlijk niet eens opmerken, maar die het voor mij wel ‘waw’ maakten.

legoland billund frietjes denemarken

5) Als je honger hebt…

LEGOLAND heeft verschillende restaurants en eetstalletjes. Bij het binnenkomen zag ik een foto van frietjes in de vorm van LEGO-blokken en dacht, ‘DIE moet ik hebben!’ Daarna zagen we ze voor de rest van de dag niet meer, dus ik ben er speciaal naar gaan vragen. Ze worden als een ‘upgrade’ gezien, anders krijg je gewone frieten in het burgerrestaurant. In het chocoladewinkeltje verkochten ze naast lekkere latte’s ook chocolade in de vorm van een LEGO-blokje. Haha!

Legoland chocolade billund denemarken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De echte fans kunnen ook nog langsgaan in Legohouse -Home of the Brick of logeren in LEGOLAND zelf!

Heb jij ook een bezoek gepland aan LEGOLAND in Billund? Laat het met weten!

Liefs,

SVRine

X x x

2 thoughts on “LEGOLAND in Denemarken – Plezier voor jong én oud!

  1. Leuk om te zien dat jullie toch nog in Denemarken zijn beland! We waren benieuwd of jullie na de camping bij Giethoorn nog zo ver zouden komen.

    Heb je ook nog foto’s van jullie verblijf in Nederland?

    Heel veel groeten uit Hulst,

    Ad en Christian Campfens

    1. Dag Ad en Christian! Wat fijn dat jullie mijn blog gevonden hebben! 🙂 We zjjn net begonnen met de foto’s te sorteren. Die van Nederland zijn stralend zonnig! Groetjes! Séverine

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.