Geen Tournée Minérale voor mij, wel Tournée Générale!

tournee minerale geen alcohol drinken tournee generale

Morgen is hij alweer gedaan, die Tournée Minerale. Ik heb er wel aan gedacht om mee te doen dit jaar, maar mijn besluit stond snel vast. Het werd een NEEN. Vorig jaar had ik ook goede bedoelingen, maar na 4 dagen liep het al mis.

Tournée Minérale in 2017

We waren in 2017 gezellig op weekend in de Ardennen, ja toen, en ‘s avonds gingen we racletten met vrienden. De hapjes stonden klaar en we staken de haard aan. Supergezellig! Toen kwam de vraag over het aperitief: ‘glaasje cava?’ Ik dacht: ‘Oh nee, dat mag niet, het is Tournée Minerale!”. Maar ik bedacht me al snel: euh, waarom zou het niet mogen? Welke evil force komt er over me als ik nu een glaasje cava drink? Geen enkele. Niets hield me tegen om samen te genieten van een glas bubbels. We hadden 14 kilometer gelanglaufd, er lag veel sneeuw, ik was gelukkig en vond het allemaal prachtig. Ja, een glaasje cava mocht erbij. Misschien heb ik er wel 2 gedronken, dat kan. Over een hele avond. Daarna dronk ik 2 weken niets, en dan weer eens een cocktail bij gelegenheid. Of zoiets.

Tournée Générale in 2018

Dus toen het dit jaar weer zover was, zei ik neen. Ik heb geen probleem en drink eigenlijk helemaal niet veel: geen sloten bier of zomaar een glas wijn. Ik drink eigenlijk enkel op verplaatsing op café of restaurant, en dan enkel als ik er écht zin in heb. Niet omdat dat nu eenmaal zo moet. Soms drink ik gewoon veel water of een Almdudler. Thuis drink ik enkel bij een speciale gelegenheid. Als ik drink dan heb ik er ook écht zin in!

tortuga bar cocktailbar durbuy piratenbar

Waarom mijn Tournée Générale de moeite was!

  • Ik ontdekte Lillet, het Franse aperitief met vlierbloesem. Het zat in het aperitief van het huis in M-Eatery en ook bij Cosma (toprestaurant!). Dat is geen toeval, het is een populair drankje en écht lekker!
  • Een pintje bij dat pakje friet met een taco en bitterballen smaakte zó goed! Een (zeldzame) frituurmaaltijd is eigenlijk het enige moment dat ik een Jupiler volledig kan opdrinken. En waw, dat smaakt!
  • In Durbuy gingen we voor de tweede keer naar de Tortuga Bar, een piratenbar in de kleine straatjes van het centrum. Je wordt er bediend door een échte piraat! En dat is geen verkleedpartijtje, het ziet er allemaal heel natuurlijk uit. Afdruipende kaarsen in een verder vrij donker decor, geweren en wereldkaarten aan de muur, doodskoppen: je waant je in een film van de Pirates of the Caribbean, maar dan in het echt! Voor Valentijn maakten ze een speciale cocktail ‘Amor à mort’. Door die leuke woordspeling wou ik die zeker uitproberen!

tortugabar tortuga bar piratenbar

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je alcohol drinkt, geniet er dan met volle teugen van, het hele jaar door!

Liefs,

SVRine

x x x

4 thoughts on “Geen Tournée Minérale voor mij, wel Tournée Générale!

  1. Zelfde redenering hier. Ik drink maar heel af en toe een glaasje, zelfde als jij, enkel op een feestje of als we eens gaan eten of zo. En dat doen we helemaal niet vaak. Dus heb ik in het begin van februari op restaurant een kir en een glas wijn gedronken, en afgelopen weekend een glaasje cava op een spaghetti-avond. En daar heb ik dan ook echt van genoten. Voor de rest: niks. Waarom zou ik net dat beetje laten… veel kans dat ik in maart helemaal niks drink trouwens.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.