Langlaufen in de Ardennen!

sneeuw

Ondanks mijn 31 jaren ken ik de Ardennen eigenlijk niet zo goed. Met de familie zijn we altijd meer zee-mensen geweest. Maar tijdens een van de mooie sneeuwweekends in januari, boekten we last minute een Bed & Breakfast in Stoumont. En wat een topweekend werd het!

Langlaufen deden we in Xhoffraix in de Hoge Venen. De kantine van de lokale voetbalclub wordt in die periode omgevormd tot een verdeelcentrum van latten, schoenen en sticks, waar je ook een cola kan drinken en een pakje friet kan eten. Gezelligheid troef! De locals geven je een kaartje mee met de mogelijke routes. Zoals je in een eerdere blogpost (Skitrip naar de Jura) kon lezen is deze eerste kennismaking met langlaufen ons later in Frankrijk zeker van pas gekomen!

langlauf

De natuur in de Hoge Venen is gewoonweg PRACH-TIG 🙂

bos

We logeerden in de fijne B&B Domaine du vieux Chêne die we vonden via Booking.com. Stéphane ontving ons hartelijk in hun mooie huis en toonde onze verzorgde kamer. Ik was blij verrast te zien dat de moderne badkamer met inloopdouche was voorzien van douchegel en body lotion van Rituals, I like! Ook heel tof is dat Stéphane en zijn vrouw gewoon Vlaams praten, we voelden ons er helemaal thuis!

slaapkamer

Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt, deden we nog een laatste ommetje. We houden allebei nogal serieus van auto’s, daarom was het Museum van de Formule 1/ Spa-Francorchamps in de Abdij van Stavelot een leuke afsluiter, met zijn indrukwekkende collectie sportwagens 🙂

auto 2

Hopelijk geraak ik deze zomer nog eens in de Ardennen, voor een kajaktrip of iets dergelijks? Who’s in? 🙂

Liefs,

SVRine X X X

Slapen – Domaine du vieux chene

Fam. Carré-Vlaeminck

Rahier 118

4987 Stoumont

Telefoon: 0032 (0)80 88 10 31

Reserveren doe je via hun website Domaine du view chène, of via Booking.com.  http://www.domaineduvieuxchene.be/gastenkamers_3511926.html

Langlaufen РCr̻tes de Xhoffraix

Voetbalclub Xhoffraix

Rue de la Tournerie
4960 Xhoffraix (Malmedy)

Museum van het circuit van Spa-Francorchamps

Abdij van Stavelot

4970 Stavelot

Open: elke werkdag van 10u tot 18u

website: www.musee-circuit.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.