De #not-so-fit-girl tag. Vertel me wat je eet en ik vertel je wie je bent

Appelbeignet cravings blog

De  #not-so-fit-girl tag ontdekte ik op de blog van Josefien. Ik las vol interesse over haar voorkeuren qua eten en drinken, maar in tegenstelling tot Josie ben ik niet bepaald een ‘fitgirl’ of zo erg bezig met gezond eten. Ik hou van het goeie leven, eet graag, en maak gezonde gerechtjes klaar als ik er zin en tijd voor heb. Wegens de huidige omstandigheden lukt dat laatste momenteel niet echt, en dat is dan ook maar zo 🙂

Wat is je favoriete taart?

Eigenlijk ben ik niet zo’n zoetekauw, eerder een zoutekauw! Lees: chips en nootjes, jummie! Qua taart kan je me blij maken met een aardbeientaart met lekkere crème eronder op een bodem van zanddeeg, heerlijk! Ook de Zwartewoud-taart van Atelier Lucas vond ik steeds fantastisch, maar de appelcrumble van mijn eigen mama is ook een favoriet. Je kan me eerder gek krijgen met smoutebollen en Appelbeignets (zo lekker dat ze een hoofdletter verdienen!).

Met de fiets of met de auto door de regen?

Met de auto, sowieso. Ik gebruik de fiets voor mijn plezier, en als transportmiddel enkel in geval van parkeer- of verkeersproblemen. Ik woon niet in de dorpskern, en de afstanden die ik doe zijn meestal ook te lang om er de fiets voor te nemen.  Als het regent zou er dus al een hééél goede reden moeten zijn om dat wel te doen. 🙂

Wat is je ontbijt op zondag?

Als je me dit enkele maanden geleden had gevraagd, had ik zeker CROISSANTS uitgeschreeuwd. Al van kindsaf at ik bijna wekelijks croissants op zondag. Niet zomaar elke croissant is speciaal, neen, ik weet mijn adresjes. Nu ik sinds enkele maanden doorheb dat ik prikkelbare darmen heb en dat die croissants toch niet zo goed verteren, ben ik er mee gestopt. Met zelfgemaakte pannenkoeken (waarschijnlijk al niet veel beter…) of een ‘paardenoog’ van onze eigen kippen kan je me ook blij maken.

spiegelei paardenoog

 

 

Als je alles zou kunnen eten zonder je gezondheid in gevaar te brengen, wat zou je dan elke dag eten?

Ik denk dat ik dan chips zou zeggen. Die met ribbeltjes van Lays, met paprika of peper & zout. Tijdens mijn Erasmusperiode in Salamanca was ‘Campesina’ mijn favoriete smaak. In België heb ik die smaak nooit gevonden, ze zouden hem moeten importeren!

Wat was je lievelingskost als kind? Is dat nog altijd zo?

Biefstuk met zelfgemaakte frietjes, dat schreef ik vroeger in vriendenboekjes. Die frietjes van mijn mama zijn fantastisch, zo eet je ze nergens anders. Die biefstuk eet ik tegenwoordig niet meer thuis, die eet ik liever op restaurant, zoals je hier al eerder las. Zelf maak ik geen gefrituurd eten klaar.

Wat is je favoriete gerecht uit een pakje?

Ik eet nauwelijks uit een pakje dus mijn keuze is snel gemaakt: de Macaroni met kaassaus van Miracoli! In tegenstelling tot veel andere mensen hou ik niet van roomsauzen of kaassaus. Miracoli zorgt voor een volledig pakket: de macaroni, een zakje kruiden, en een zakje met poeder (!). Je voegt melk bij de poeder en dat wordt je kaassaus. Op het einde doe je nog wat hesp in de saus en klaar! Ik vind dat echt heerlijk. Misschien is het helemaal geen compliment dat dit in niets gelijkt op “mac & cheese” die anderen zo lekker vinden, maar voor mij is het de beste aller tijden! 🙂

Hoe pimp je je koffie?

Toen ik kind was, dronk ik elke ochtend en avond koffie met melk. Een ‘koffie verkeerd’ toen ik nog niet eens wist dat dat bestond. Toen ik merkte dat mijn maag er niet goed meer tegenkon, ben ik gestopt met koffie drinken. Bij mijn ouders neem ik wel nog enkele keren per jaar een bodempje koffie om een stuk speculaas in te doppen, haha! Voor de rest drink ik enkel nog eens een (deca) koffie in een hippe koffiebar, waar het dan helemaal over the top kan gaan zoals deze in Barnini.

Barnini hoe pimp je je koffie gepimpte koffie

 

Cava of champagne?

Als ik dan toch mag kiezen, ga ik voor champagne. De benaming is niet voor niets een ‘kwaliteitslabel’ van de beste soorten uit de Champagnestreek. Ik heb het dan niet over de bekende en (veel te) dure namen als Veuve-Cliquot en Moët & Chandon, maar over de kleinere wijnboerderijtjes rond Reims waar je gezellig kan gaan proeven en de dozen in je koffer schuift. Qua schuimwijn ben ik een grote fan van Martini Brut. Je kan er niets mee misdoen, iedereen vind hem lekker. En in tegenstelling tot bij sommige cava’s, heb ik er nog nooit hoofdpijn van gehad. Vergeet niet dat ook Crémant d’Alsace heel lekker kan zijn, bv. die van de Colruyt met het gele eticket!

Netflixen of Youtuben?

We hebben geen Netflix, en ik heb er ook geen behoefte aan. Ik betaal een (al duur genoeg) Telenet-abonnement want ik zie graag  eens een talkshow (Gert Late Night), documentaires en Belgische series zoals ‘Tabula Rasa’ en ‘Clan’. De Digicorder wordt hier vaak gebruikt, zo kan ik ‘The Big Bang theory’ bingewatchen als ik daar zin in heb. Ik hoor dat ‘Narcos’ zo’n toffe Netflix-serie is, die wil ik wel eens opsnorren.

Youtube gebruik ik als alternatief voor Spotify, en dan nog. Ik luister ook gewoon vaak naar de radio. Geweldig ouderwets waarschijnlijk, I know! 🙂

Wat is je favoriete fastfoodketen?

Ik ben geen frequente bezoeker van fastfoodketens, maar Burger King vind ik wel beter dan Mc Donalds of Quick. De Wopper smaakt tenminste naar vlees. Blij dat ze eindelijk naar België komen dus! .  Chicken wings zijn ook zoiets lekkers uit de fastfood-wereld.

Je bent een Belg. Waar ligt de beste frituur?

Bij Den Benjie, wereldberoemd in Temse. Goeie frieten en vriendelijke service. Frituur ‘Bij Guy’ is iets minder cool, maar ook daar zijn de frieten van topkwaliteit! De weinige keren dat ik naar de frituur ga, is het blijkbaar dicht in de buurt.

Hotelontbijt of high tea?

Leuke vraag, want ik ben een grote fan van hotelontbijten! Meestal eet ik dan ook véél te veel. Roerei met spek, een pannenkoekje, de croissants test ik sowieso (vaak zijn die echt niet ok), een pistoletje, hopelijk wat gerookte zalm, en afsluiten doe ik met yoghurt en granola en misschien wat fruit. Duidelijk te veel, inderdaad 🙂

All you can eat sushi of all you can eat pizza?

Eigenlijk geen van beiden. Als het echt moet, zou ik voor sushi gaan. Qua ‘all you can eat’ heb ik het meer voor een restaurant als De Wereldkeuken waar er letterlijk VANALLES op het buffet ligt, onder andere ook sushi en pizza.

Wat is je favo chill outfit?

Ik heb sinds kort een heel schattige onesie. Mijn warme pantoffels uit Berlijn zou ik ook niet meer kunnen missen.

Pantoffels sloefen uit berlijn cosy outfit

Wat is je favo comfort food als je ziek bent?

Als ik ziek ben, heb ik eigenlijk geen zin in eten. Vreemd genoeg zou ik wel nog altijd chips kunnen eten, zie hierboven 🙂

Wat is de meest smerige groente?

Witloof. Dat eet ik enkel rauw, maar gestoofd vind ik het veel te bitter. Als kind lustte ik enkel rauwe groenten, warme ben ik maar beginnen eten omdat ze nu eenmaal ‘gezond’ zijn.

Drink je frisdrank?

Niet vaak. Thuis en op het werk drink ik altijd water en thee. Op verplaatsing kies ik tegenwoordig voor Almdudler, heel lekker!

Wat vond je vroeger van turnen op school?

Ik vond L.O. heel tof en heb er leuke herinneringen aan overgehouden. In de lagere school deden we ‘reis rond de wereld’ en ik zat ook in de turnkring. In het secundair herinner ik me vooral dat we tae-bo ontdekten (‘She’s a maniac’) en rock ‘n roll leerden dansen. Als we 2 sporthallen ter beschikking hadden, speelden we baseball!

Wat zijn je favo sporten?

Tennis is eigenlijk de enige sport die me al jarenlang (sinds mijn 6e) blijft boeien. Pilates heb ik ook even gedaan, dat is ook wel iets voor mij.

Hoeveel stappen zet je gemiddeld per dag?

Ik vind het schokkend om vast te stellen dat ik op een gewone (grotendeels zittende) werkdag maar aan 5500 stappen per dag kom. Ik draag een stappenteller van Garmin en het doel is om elke dag 10.000 stappen te zetten.

Toen er een competitie van het werk aan vasthing, deed ik extraatjes om aan de 10.000 stappen te komen. Nu vind ik het cool als ik 19000 of 25000 stappen heb gedaan, maar voor de rest kijk ik er gewoon maar naar.

Wat staat er op het menu in de hemel?

Af en toe hou ik ervan om een meergangenmenu in een chiquer restaurant te eten zoals Het Moment in Temse of Le Cirque in Belsele. Een etentje in The Jane staat op mijn verlanglijstje. Het zou dus fijn zijn mocht Sergio Herman ook ergens in de hemel vertoeven wanneer ik daar arriveer!

Conclusie: Ik eet heel graag, weet wat ik wil, ben kieskeurig en heb soms wat rare voorkeuren. “Vertel me wat je eet en ik vertel me wie je bent”, een uispraak van de epicurist en gastronoom Jean Anthelme Brillat-Savarin, klopt als een bus, vind ik. Ik hou van veel en zeer uiteenlopende dingen, wil alles uitproberen, en soms weet ik het ook allemaal niet meer. Dat ‘beetje vanalles’ vind je blijkbaar ook terug in mijn eetpatroon 🙂

Ook zin om mee te doen met deze tag? Doe gerust en laat het linkje achter in de comments!

Liefs,

SVRine

x x x

6 thoughts on “De #not-so-fit-girl tag. Vertel me wat je eet en ik vertel je wie je bent

  1. Oh, wat een super leuke tag. Die ga ik zeker ook eens overnemen. Interessant om te lezen ook. Ik vind witloof bijvoorbeeld echt wel heel lekker 🙂 En je bent de eerste persoon die ik ken die Miracoli macaroni ook zo lekker vindt. Dat is echt mijn ultieme pakjes eten, terwijl iedereen in mijn omgeving dat niet binnen krijgt. Zo gek!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.