Op YOGA retreat in Ibiza met Prashanti Retreats

prashanti yoga retreats ibiza

Ik ging als nuchtere Belg een week op yoga retreat in Ibiza met een bende Nederlandse dames. ‘Hoe kom je daar nu bij’, hebben meerdere mensen me letterlijk gevraagd. Wel…

Eind vorig jaar ben ik gestart met yoga in Temse, en yes, dat is leuk! 🙂 Toen we in augustus LEGOLAND bezochten, zaten we in onze B&B aan de ontbijttafel met Rob uit Eindhoven en zijn zoontje. Doordat onze host haar parketvloer zo naarstig aan het boenen was (waarom toch?), ging ons gesprek al snel over Yoga. (die parket lag dus in een yogazaal)

Prashanti retreats ibiza almond tree

Rob vertelde dat zijn schoonzus yoga retreats zou beginnen organiseren op Ibiza, en ze was op zoek naar een testgroep, om uit te proberen of de locatie en concept wel goed zouden zijn. Of ik misschien interesse had om mee te gaan? Wel euh, Jaaahaaa! 🙂

Prashanti retreats yogamatjes palmboom

1. Voor vertrek

Toen ik goedkeuring had van het werk om te vertrekken, boekte ik m’n vluchten en ging ik er gewoon voor! Anouk van Prashanti retreats richtte een Whats App-groepje op, zo hadden we als groep al wat contact met elkaar voordat we in Ibiza waren. En het klikte onmiddellijk! Over mijn hersenspinsels in de laatste weken voor de reis kon je hier al lezen.

groepsfoto benirras

2. De locatie – Prashanti Retreats

Prashanti retreats ibiza svrine blog

De witte finca met gastenverblijf van Prashanti Retreats is prach-tig en ligt goed verborgen in een vallei tussen de bergen in San Josep de sa Talaia op Ibiza. Pure stilte, natuur en privacy. Je kan er zelfs voor kiezen om in een luxueuze tent te slapen (met een echt bed), dan ben je helemaal buiten! Bovenop het dak is een rond terras naast de bougainville, ideaal voor meditaties. Het uitzicht daar is ongelooflijk. Het zwembad en de houten yogavloer zijn de blikvangers in de tuin.

yoga prashanti retreats ibiza bougainville yoga poses blog svrine

3. De yogalessen

yoga pose brug prashanti yoga retreats
Voor alle duidelijkheid, ik sta níet op deze foto 🙂

Elke ochtend hadden we yogales van Cindy. Het kan stom klinken, maar  ik voelde me daar helemaal thuis omdat onze yogamatjes fuchsia-roze waren. In mijn fitness thuis is dat ook zo, en die kleur maakt me blij. Ik ben geen top-yogi. Ik kan me niet in gekke poses draaien, en sommige oefeningen die ik graag zou kunnen doen, zijn (nog) niet haalbaar voor mij. Maar dat geeft allemaal niet. Yoga deed me al eerder inzien dat de anatomie van elk lichaam anders is, en dat zie je in kleine dingen. De ene is daardoor superflexibel, de andere is beter in evenwichtsoefeningen. Bij Cindy besefte ik nog meer dat yoga draait om doen waar je je goed bij voelt. En als je niet lange tijd op je knieën kan zitten of in kleermakerszit, dan leg je je gewoon plat op de grond, ook goed!

4. Het eten – VEGAN FOOD!

yoga retreat vegan food prashanti retreats

 

Een yoga retreat is vaak ‘all in’, dus ook het eten zit inbegrepen in de prijs. De lieve Bettina van Ibiza Detox Yoga maakte elke dag voor ons de lekkerste én supermooie lunches en diners. Zijn het geen kunstwerkjes? Vegan, dus er kwam geen dier aan te pas, zelfs geen melk of ei. Daarnaast aten we ook geen brood. Een redelijke aanpassing voor een alleseter als ik, maar perfect mogelijk, en helemaal niet saai of smakeloos! En ja, ik voelde mij eigenlijk wel echt supergoed die week, mijn maag en darmen apprecieerden ons eetpatroon ten zeerste! Alleen de drank Kombucha bleek niet zo mijn ding te zijn.

prashanti retreats ibiza vegan food

5. De extraatjes – does massage sound good to you?

Op voorhand kregen we de vraag of we graag een massage wilden boeken. Daar moest ik geen 2 keer over nadenken. Als we voor relax gaan, gaan we all the way hé. Fiona was alweer zo’n tof mens en had magische handen. Ik koos voor een gezichts- en nekmassage omdat ik weet dat de spanning in mijn lijf zich vooral daar ophoopt. I loved it…

blog SVRine boeddha kaars prashanti retreats ibiza
(foto: Bianca Claassens)

6. De vrijheid

Van bij onze kennismaking op dag 1 benadrukte Anouk dat we die week tot niets verplicht waren. Had je geen zin in de yogales of de avondmeditatie, dan kwam je gewoon  niet. Wil je niet mee-eten, laat het dan even weten. Geen enkel probleem. En dat vond ik heerlijk. We hadden een leuke groep, een lekker warme cocon, waarbinnen je toch lekker je zin kon doen. Dat gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. Zoals jullie hier al eerder konden lezen, heb ik met volle teugen van die vrijheid genoten!

prashanti retreats anouk van dongen

GETEST EN GOEDGEKEURD !

Anouk organiseert yoga retreats op Can Olivo in het voor- en najaar van 2019. Neem eens een kijkje op de website van Prashanti Retreats, want als testgroep staan we daar nog steeds op de foto’s, grappig! 🙂 Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus als je er graag bij wil zijn, volg dan zeker ook de Facebook-pagina van Prashanti Retreats!

 

https://prashanti.nl/

Liefs,

SVRine

x x x

P.S. Oh ja, Anouk heeft een hond, Pip, een heel knuffelbare extra deelnemer aan je retreat! 🙂

4 thoughts on “Op YOGA retreat in Ibiza met Prashanti Retreats

  1. Hoe leuk is het om dit terug te lezen!! Ik voelde alleen maar dankbaarheid na onze retreat en dan nu deze mooie woorden. Het lijkt haast een reclame spot voor Prashanti terwijl het toch echt Severine haar blog is. Dankjewel lieve Séverine De Ryck!!

  2. Hey Anouk, het is mijn eerlijke mening na een fantastische week, recht uit het hart! ! 🙂 Veel succes met de volgende retreats, misschien kom ik nog wel eens terug, haha!

  3. Wat een gave ervaring en onwijs leuk om te lezen! Ik zelf twijfel al een tijdje om ook zoiets te gaan doen maar u heeft mij zeker overtuigd het gewoon te gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.