Ik ging naar de Colruyt en nam een drastische beslissing. Doe je mee aan #eetjekastenleeg? :-)

Dat voeding en levensmiddelen de laatste maanden veel duurder zijn geworden, hoef ik jullie niet te vertellen. Op dinsdag 20 september ging ik naar Colruyt met mijn lijstje: naast enkele groenten en fruit, kocht ik ook twee dozen Nutrilon, een deodorant, biertjes voor Vali, en géén vlees. Toen ik de rekening kreeg, viel ik bijna achterover van het verschieten. De verkoper keek me vol meedelijden aan, toen ik grote ogen trok bij het zien van de rekening: 194 euro, jawadde dadde! Ik wandelde naar mijn auto, nog steeds van slag, en bedacht een plan.

Er is eigenlijk veel eten aanwezig in ons huis. (please tell me I’m not the only one :-)) Een volle diepvries, een voorraadkast met pasta, rijst en havermout, in de kelder enkele bokalen en blikken. Dus ik besloot om niet meer naar de supermarkt te gaan voordat al dat eten op is 🙂 Uiteraard laat ik mijn kind niet van honger omkomen en zorgen we wel dat er fruit in huis is, en verse groenten indien nodig. We zijn nu 10 dagen verder en mijn plannetje is al goed gelukt. Toegegeven, mijn schoonouders hadden een ton schnitzels achtergelaten en liters soep, en ook van het bedrijfsrestaurant heb ik twee keer gebruik gemaakt. Ik heb dus nog maar twee keer gekookt (grote porties) met ingrediënten die we in huis hadden.

Wraps met kruidig gehakt, makkelijke groenten en Griekse yoghurt

Pasta met broccoli, zalm en curry

Kabeljauwhaasje met groenten

Ik ben benieuwd hoe lang ik dit zal volhouden, en hoe gevarieerd ons menu er zal uitzien 🙂

Doe je ook mee aan operatie #eetjekastenleeg? Zo kunnen we elkaar inspireren met eenvoudige eettips! 🙂 Laat maar weten in de comments!

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.