7 zomerse hotspots in Limburg!

hotspots limburg hasselt terland ter hills resort maasmechelen connecterra
Terland, de beach club van Ter Hills Resort

Vermits ik hier al eerder een artikel schreef met als titel 7 tips voor een heerlijk weekend in Limburg, moet ik vandaag iets anders verzinnen šŸ™‚ Bbbackpacker kwam naar BelgiĆ« vanuit Madrid, en we besloten de omgeving van haar hometown Hasselt te verkennen. Het was Ć©Ć©n van de warmste weekends van die heerlijke zomer van 2022, het water stond laag, maar het fun-gehalte des te hoger! Hierbij mijn tips voor een zomers weekend in Limburg in zeven hotspots.

1) Beach bar Terland van Ter Hills resort

Deze foto’s werden niet genomen op Ć©Ć©n of andere tropische bestemming, maar wel degelijk gewoon in Maasmechelen! Het Ter Hills resort van Center Parcs is pas open, en ook als dagtoerist kan je verkoeling zoeken in het water van het meer. Op drukke dagen mag je als eendagstoerist jammer genoeg geen bedje huren, maar tussen het zwemmen door was drinken in de bar ook goed voor ons. Aan de andere kant van het meer heb je ook het Ter Hilss Cable park , waar je kan wakeboarden aan zo’n katrol, en een wipe-out parcours trotseren.

Mechelse Heide bij zonsondergang

2) Wandelen op de Mechelse Heide bij zonsondergang

In 2021 ontdekte ik de Mechelse Heide (van Maasmechelen) al met V., maar met mijn zwangere buik maakten we geen grote wandeling. Anno 2022 volgden we de gele wandeling van 5.5 kilometer, liepen een beetje verkeerd (altijd heel goed letten op de pijltjes tijdens het tetteren! :-)) en kwamen vlak voor het donker terug bij de auto.

Quartier Bleu

3) Quartier Bleu in Hasselt

Quartier Bleu is de nieuwe hotspot in Hasselt. Een immense parking Blauwe Boulevard, een shoppingcenter, en een rij restaurants met terras aan de jachthaven, prachtig! (En ja, Hasselt heeft een jachthaven, wie had dat gedacht! šŸ™‚ ) Jammer genoeg kon geen enkel restaurant deze hongerige wolvinnen nog van eten voorzien na 22 uur. Een gemiste kans toch wel!

the barrel hassels danscafƩ limburg uitgaan nachtje stappen kolonel dusartplein
The Barrel, danscafƩ in het centrum van Hasselt

4) Dansen in The Barrel

Na een passage op de parking van de bekendste Limburgse discotheek, (we wilden eigenlijk gewoon naar hun zomerbar), vermeldde de parkeerwachter The Barrel als place to be in het centrum van Hasselt. Na frietjes (van Fritz & Co, lekker!) ontdekten we The Barrel en zijn leuke interieur. Dansen geblazen onder de hangende biljarttafel! Van Abba tot Fiocco, van Virtual Zone tot David Guetta, we hebben ons daar keigoed geamuseerd!

5) Fietsen vanuit Sint-Truiden naar Borgloon

Kasteel van Ordingen

We huurden e-bikes bij Vesparoute in Sint-Truiden en bolden 37.5 kilometer door de prachtige natuur van Haspengouw. Deze route verdient een aparte blogpost, die snel zal volgen!

6) Lunchen in het Kasteel van Ordingen

De eerste stop van onze fietstocht was het Kasteel van Ordingen, waar we gereserveerd hadden in Bistro Richard. Het kasteel herbert ook een vijfsterrenhotel met een gastronomisch restaurant. Ook staat er deze zomer in de tuin ook een gezellige zomerbar ‘Jardin du Commandeur’.

7) Zomer ‘t Huis zonder Naam

Zomerbar ‘t Huis zonder Naam

In Borgloon was ik echt onder de indruk van de zomerbar in de tuin van ‘t Huis zonder Naam. Zitzakken, een vijver, en lekkere verfrissende drankjes. Een must do als je in de buurt bent!

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.