Lachen in lockdown, da’s gezond!

lachen lockdown belgische blog vlaamse blogger

Zoals je hier al kon lezen, zie ik het lockdown leven door een roze bril. Ik heb er weinig moeite mee. The slower life, geen FOMO, it suits me well. Ik merk ook dat ik opvallend veel lach, en dan bedoel ik écht lachen. Luidop, soms zelfs tot tranen toe. Waarom dan, en wanneer? 🙂

  1. Ik probeerde een foto te nemen voor Instagram. Het was echt lelijk want er stond overal wel een stoel in de weg. Vijf minuten later kijkt V. naar dezelfde plek en zegt ‘Waw, voor 2 personen hebben wij toch ongelooflijk veel stoelen in onze tuin staan. Hoe raar zijn wij’. Ik kwam niet meer bij.
  2. In quarantaine zitten met V. is geen straf, want als hij weer één van zijn grappige (half-foute) uitspraken bovenhaalt, is het lachen geblazen. Je kon er hier al van meegenieten,
  3. De dolle fratsen van Cecile, onze pauw, zorgen ook voor veel animo. Ze verschijnt overal waar je haar niet verwacht. Deze week heeft ze ook wel onze nieuwe paprikaplant leeggevreten, da’s ne mindere.
  4. We kregen homemade paling thuis geleverd, en V. had het fantastische idee om daar frietjes van de frituur bij te serveren. We keken er al van ‘s ochtends naar uit, onze timing van opwarming en friet delivery was perfect, en oh my god, hoe lekker was dat. Big smile after dinner dus.
Paling in ‘t groen met frietjes van de frituur
  • 5. Nu ik heel erg into een healthy lifestyle ben (behalve die frieten dan), experimenteer ik veel in de keuken. Gisteren maakte ik zelf kippenbouillon (want bouillonblokjes zitten vol vuiligheid, en homemade is ook beter dan die van de Bioplanet). Omdat je dan met een volledige kip blijft zitten, verwerkte ik die vandaag in de gezonde vol-au-vent van Sandra Bekkari. Vol-au-vent saus met bloemkool, ‘t zal wel zijn, hoe kan dat nu lekker zijn? En amai, ja, dat is superlekker! Ik was tegelijk ook trots dat het me gelukt is om eens een écht gerecht te maken zoals mijn moeder dat doet. Dit gaat dan niet over schaterlachen, maar wel over tevreden zijn met wat je doet.
  • 6. Omdat ik een taart maakte die zó heerlijk was dat ik ze als ontbijt, tussendoortje én diner zou kunnen eten!
Heerlijke taart met Griekse yoghurt en speculaas

Kan jij nog wat lachen in deze tijden? 🙂

Laat het me weten in de comments!

SVRine

x x x

4 thoughts on “Lachen in lockdown, da’s gezond!

  1. Joost en ik spelen hotelletje, we eten op ons terras en doen alsof we op restaurant zitten. We geven dan punten zogezegd aan yelp over de infrastructuur, de service, de omgeving, ….

    1. Hey Julie, ik zag in het enthousiasme van je blogposts dat jullie het ook best gezellig hebben thuis, superleuk om te lezen! 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.