Mijn 16 doelen voor 2019, wat kwam er van in huis?

19 voor 2019 doelen laguna bacalar mexico

Dit is mijn eerste blogpost van 2020, dus ik wens jullie allemaal een HEERLIJK 2020 toe! Vol vreugde, en veel tijd om te besteden aan de dingen die je zelf belangrijk vindt.

Vorig jaar maakte ik (zeer laattijdig want in april, kuch) in navolging van Kelly een lijst met mijn doelen voor 2019. Tijd om eens te kijken wat er van in huis is gekomen, en wat niet.

Een hele week gaan skiën, met een organisatie: GELUKT

We gingen een week skiën in Val Thorens met Snow Fest, een Roemeense organisatie, alsof je met Studio Brussel zou gaan skiën. Hoewel ik eerst wat twijfelde of ik een week skiën niet te lang zou vinden, vond ik het een fantastische vakantie. Want Val Thorens in Les Trois Vallées is een prachtig gebied!

 • Naar India gaan en niet (al te) ziek worden: GELUKT

Eind mei, begin juni, was ik in India. Door vegetarisch te eten, preventief Enterol te nemen en kritisch na te denken over wat ik at, ben ik niet echt ziek geworden. En dat gerommel in de tummy na ons bezoek aan een superlokaal restaurant, dat was het dubbel en dik waard 😉

 • De Taj Mahal zien: jahaa, GELUKT!
 • Naar podcasts luisteren: GELUKT!

Werk en Leven van Kelly Deriemaecker en Anouck Meier was de eerste podcast die ik ooit beluisterde. Ze geven heel praktische tips om meer structuur in je leven te brengen, wat ik wel kan gebruiken. Ik ben dan ook intussen deelnemer geworden van hun online cursus Baas over eigen Tijd, die ik in 2020 ten volle wil implementeren.

De podcast Bob was een gesproken fictie-verhaal waar ik dan weer meer van had verwacht. En op algemeen aanraden luisterde ik eens naar Welcome to the AA van Alex Agnew. Clara Cleymans was te gast en ik leerde wat een ‘doula’ is! (een coach/begeleider bij een bevalling, zonder medische taken)

 • Naar een dance festival gaan : mm, NIET echt gelukt

We gingen naar Cactusfestival in Brugge en ‘danceten’ daar op GOOSE en Oscar and the Wolf. Maar een echt dance festival is dat natuurlijk niet.

 • Concerten zien : oeps, NIET gedaan
 • Pairi Daiza bezoeken : NIET gelukt. En dat vind ik echt jammer! In 2020 moet ik het doen lukken.
 • Een nieuwe tafel en stoelen kopen : GELUKT ! Ze zijn ZO mooi! We hebben heel lang nagedacht en gezocht, en uiteindelijk hebben we helemaal wat we wilden. De eiken tafel met metalen onderstel kochten we van iemand die oude panelen omtovert tot prachtige tafels, en de stoelen lieten we maken bij Colifac in Sint-Niklaas. Ze zijn van het Belgische merk …
 • Creatieve workshops volgen : GELUKT, al neem ik ‘creatief wel nogal ruim. Ik ging haken bij Pand 16, en volgde Instagram-cursussen bij Liesellove en bij De Kwekerij in Grimbergen.
 • De brug’ : HALF gelukt. In de eerste helft van 2019 was ik helemaal in de yoga-mood, en kon ik de brug uitvoeren. In de tweede helft van het jaar liet ik het maar wat hangen, en lukte het niet meer. Jammer, dus in 2020 wil ik er weer voor gaan.
 • Enkele kilo’s afvallen op een gezonde en blijvende manier : GELUKT, maar niet helemaal blijvend denk ik. Het is alweer een tijd geleden dat ik nog op de weegschaal stond. Dankzij het Reboost Yourself retreat van Ensocoaching waar ik aan mocht deelnemen in mei, verloor ik op korte tijd enkele kilo’s en leerde zoveel bij over een gezonde levensstijl. In de winter liet ik datslabakken, dus in 2020 wil ik er weer voor gaan.
 • Salamanca tonen aan V. : NIET gelukt. We’ll see wanneer het er van komt.
 • Een betere slaaproutine opbouwen : NIET gelukt. In december had ik hiermee nog grotere problemen dan in het begin van 2019. In 2020 vormt dit dus een onderdeel van mijn algemene zoektocht naar meer structuur en gezondheid.
 • Vitamine D opslorpen as much as I can : GELUKT. Valencia, India, Kroatië, Roemenië, en zelfs in Val Thorens scheen de zon! Ook in België kwam ik zoveel mogelijk buiten.
 • In de Noordzee zwemmen : GELUKT
 • SVRine.be professioneler maken: NIET GELUKT. Deze website kan nog steeds wat opsmuk gebruiken. Werk aan de winkel in 2020!

9 van de 16 doelen zijn dus gelukt. Dat zijn er 7 die niet of niet volledig gelukt zijn. En nu zie ik hoe dat komt. Veel van mijn doelen waren niet meetbaar. Om iets tot een goed einde te brengen moet je jezelf cijfers en deadlines opleggen zoals ‘Ik wil 10 kilo afvallen’ of ‘ik ga elke dag om 22u30 slapen’. (geleerd van Werk en Leven trouwens)

Tot snel voor mijn nieuwe ‘meetbare’ doelen voor 2020! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.