10 jaar geleden stierf Yasmine

Yasmine 10 jaar overleden hilde rens
Bron: Radio 2

Op 25 juni 2009 stierf Yasmine. De Vlaamse zangeres van zoveel mooie liedjes is al 10 jaar van ons weg. En net als ik nog weet waar ik was toen de Twin Towers instortten, weet ik nog waar ik was toen ik vernam dat Yasmine gestorven was.

Telkens wanneer er een liedje van haar op de radio is, word ik nog steeds een beetje week vanbinnen. Vandaag hoorde ik haar drie keer op de radio, op verschillende zenders. Blij dat ze nog niet vergeten is, en je kan al raden hoe week ik werd.

Op die 25e juni was ik op mijn stage op de persdienst bij VT4/VIJFtv, en zoals het een mediabedrijf betaamt, waren we al snel op de hoogte. We zaten allemaal verbijsterd aan ons bureau, ook omdat sommige mensen haar persoonlijk kenden. Ze veranderden zelfs de film die de dag nadien op de planning stond. (The Virgin Suicides). Later bleek dat ook Michael Jackson dezelfde dag naar de eeuwige jachtvelden was vertrokken, maar dat boeide me op dat moment minder.

Zelfs haters van Nederlandstalige muziek moeten toegeven dat Yasmine mooie melodieën uit haar hoed toverde. Door haar leerde ik Leonard Cohen kennen, en Frank Boeijen. Als je naar de teksten van haar liedjes luistert, is het opvallend dat sommige van de lyrics zeer donker getint zijn, maar voor die fatale 25e had je dat gewoon niet door.

Mijn 3 favoriete Yasmine-liedjes zijn:

  • Diep in mij
  • Porselein
  • Kikkerkoel (Laat me nu maar gaa-aa-aan)

Dachten jullie ook aan Yasmine vandaag?

Liefs,

SVRine

x x x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.