!Madrid, me gustas tú!

Puerta del Sol Oso y Madrono Madrid Beer.jpg

Sinds mijn Erasmus-periode in Salamanca 10 jaar geleden, ben ik een zeer grote fan van Spanje.

Toen mijn vriendin bbbackpacker haar verhuis naar Madrid aankondigde, was ik er dan ook als de kippen bij om een plekje richting de Spaanse hoofdstad te boeken. En ja hoor, de stad heeft ook deze keer weer mijn hart gestolen. Een lang weekend begin november – 23 graden – helderblauwe hemel: dat kan al moeilijk fout gaan.

Wat vind ik nu zo leuk aan Madrid?

Lekker eten! Bijvoorbeeld in Cava Baja en Cava Alta. Deze straten vlakbij de Plaza Mayor herbergen de ene tapasbar naast het andere restaurant.

cava-baja-madrid-tapas

Mercado San Miguel : een overdekte markt waar je verse groenten en honderden soorten tapas onder één dak vindt. Een prachtig glazen gebouw, met on-ge-loof-lijk veel eten binnenin. Ik at er een tapa van kingcrab en zeewier, heel origineel, gezond en superlekker!

mercado-san-miguel-madrid-tapas

– Ga naar de schattige binnentuin “El jardín del príncipe” en kijk je ogen uit in de rustige straten errond, of zet je op een terrasje met een karaf sangria.

– Op zondag gaan de Madrileños terrassen in La Latina, of gaan ze naar El Rastro, een markt doorheen meerdere lange straten onder de bomen. Vermits de hoofdstraten irritant overcrowded zijn, vallen de leukste dingen te ontdekken in de zijstraatjes: wij vonden onder andere een pop-up shop van IKEA om hun verjaardag te vieren!

ikea-espana-madrid-popup-shop-juntosmadrid-el-rastro-bar-bicicleta

el-rastro-kaders-colores-madrid madrid-el-rastro-groen-verdeel-rastro-madrid-verde

– De wijk Chueca, bekend voor zijn gay scene maar gewoon leuk voor iedereen. Mercado San Martín is een bezoekje waard met zijn gezellige rooftopbar en superlekker restaurant! Deze keer aten we in Palosantos, een kleine gezellige plek die je vindt wanneer je uit de metro komt.

taco-palosantos-madrid

– De indrukwekkende gebouwen :

mooi-gebouw-madrid

madrid-plaza-espana

– De groene longen van de stad. Er zijn zeer veel parken, pleinen en ook speeltuintjes voor de mini-Madrilenen. In Parque El Retiro ga je roeien met de bootjes (fun!), bij de Egyptische tempel van Debod ga je naar de zonsondergang kijken en op Madrid Río (het ‘Ringland’ van Madrid) ga je fietsen. Vanuit de Téléférico (ga enkel in deze wachtrij staan als je echt al de rest van Madrid al gezien hebt!) zie je pas echt hoe groen Madrid is.

madrid-teleferico-verde

madrid-parque-del-oeste

zonsondergang sunset templo debod madrid.jpg

Laat me iets weten wanneer jullie ook richting de Spaanse hoofdstad trekken!

Liefs,

SVRine

XXX

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.