Voor het eerst… (#tag)

eerste keer SVRine belgische blogger blog stekelvarken sri lanka
Mijn eerste keer dat ik een stekelvarken aaide – Sri Lanka 2014

Ik las een blogpost bij Evi van Evi’s journey over ‘eerste keren’ die ik ook graag wou schrijven. Samaja deed het ook en ze haalden de mosterd bij blogger Koen.

1. Wanneer heb je voor het eerst gevlogen?

Ik denk dat ik 14 was toen ik voor het eerst in een vliegtuig zat. Tot dan gingen we elk jaar met de auto naar hetzelfde huurhuisje in Frankrijk. Toen de eigenaar het huisje verkocht, vielen we een beetje in ‘een zwart gat’ en gingen we op zoek naar een alternatief. Mijn eerste vliegreis ging naar een familielid die in Athene woonde, gevolgd door een verblijf op het eiland Spetses. Toevallig ga ik dit jaar in juni opnieuw dezelfde richting uit!

2. Waar ging je voor het eerst naar school?

Ik heb mijn kleuter- en lagere schooltijd doorgebracht op Sint-Amelberga in het centrum van Temse. Dat was echt een leuke tijd. Ik kon makkelijk wandelen naar het kantoor van mijn papa en ‘s middags gingen we samen thuis eten. Afgelopen zomer heb ik vriendinnen van toen ‘herontdekt’, en we gaan nu zelfs samen een reünie organiseren! De Sint-Amelbergaschool is intussen al een tijdje van locatie veranderd en de oorspronkelijke gebouwen staan leeg. Onlangs maakte ik van de gelegendheid gebruik om een stuk van de leegstaande site te bezoeken. Samen met de gemeente Temse zoekt Interwaas naar initiatieven om de gebouwen de komende 2 jaar nuttig te gebruiken. Als jij een leuk idee hebt, laat het hen zeker weten!

3. Waar en wanneer ging je voor het eerst zonder je ouders op reis?

Ik veronderstel dat een kamp met de 10-jarigen naar Amberloup niet meetelt? Dan zal het een last minute vakantie geweest zijn met mijn lief, toen ik 19 was. We gingen naar Rhodos, leuk eiland!

4. Wat weet je nog van de allereerste keer dat je alcohol dronk/proefde?

In deze tijd klinkt het misschien een beetje raar, maar wij dronken als kind bij onze lunch tafelbier van Piedboeuf! Vroeger zei men dat tafelbier gezonde ingrediënten bevatte voor jonge mensen. Dankzij (zeer veel fruitsap met een vleugje) Pisang Ambon mocht ik ook al snel deelnemen aan het aperitief. Ik ben nog steeds fan van dit groene drankje dat de meeste mensen nochtans afgrijselijk vinden! 🙂

5. Wat is de eerste single/lp/cassettebandje/cd die je zelf kocht (of kreeg)?

De eerste cd die ‘voor de kinderen’ in huis kwam was “Hitbox volume 10”. De Backstreet Boys, Captain Jack, maar ook K’s Choice en Fool’s Garden stonden erop. Ook de cd’s die volgden waren compilatie cd’s (bv. ‘Top Hits 98‘ met Anouk’s Nobody’s Wife) Compilaties zijn nog lang mijn favoriete cd’s geweest. Er staat immers ‘een beetje vanalles’ op. Nadien kocht ik ook nog singletjes van Sash (Adelante) en Alice Deejay (I want you back in my liiife) Helemaal 90’s, en nog steeds kan ik helemaal ‘losgehen’ op deze muziek!

hitbox muziek captain jack SVRine

6. Wie was de eerste dode mens die je zag?

Dat was mijn oma. Ik was toen 16, we gingen afscheid nemen in het ziekenhuis. Ik kon er toen niet goed mee om en nu nog altijd niet. De gewoonte om een dode te groeten in een open kist vind ik ook echt heel raar.

7. Weet je nog iets van de eerste keer dat je de zee zag?

Dat weet ik niet meer, want ik zal nog zéér jong geweest zijn. Al van kleins af gingen we met het gezin naar Knokke en brachten we daar vele vakanties door. Ik zal dus maar 1 of 2 jaar oud zijn geweest.

8. Waar stond het bed waarin je voor het eerst sliep nadat je je ouderlijk huis hebt verlaten?

Na de middelbare school in Sint-Niklaas ging ik op kot wonen in Gent. Ik ben 5 jaar in hetzelfde kot in de Hoveniersberg gebleven, zo goed was het daar. Ik kon ook om 8u25 uit mijn bed rollen en toch nog op tijd in de les zitten op de Blandijn. Daarna ben ik 1 jaartje teruggekeerd naar mijn ouders om dan 5 jaar alleen te gaan wonen in het appartement boven mijn papa’s kantoor, op dezelfde plek waar ik ook mijn eerste 2 levensjaren heb doorgebracht. Toen ik V. tegenkwam, pendelden we veel tussen Antwerpen en Temse. Na wat twijfel om ons misschien in Antwerpen te vestigen, vonden we ons toffe huis en kozen we resoluut voor Temse. Honkvast kan je me dus wel noemen.

9. Wie was de eerste niet-Vlaming – iemand met een andere culturele achtergrond – waar je mee hebt gepraat?

Vluchtige contacten ga ik hier niet meerekenen, dus dan zijn de Noorse jongens en de Engelsman die ik op verschillende reizen leerde kennen de eerste ‘buitenlanders ‘ waar ik echte gesprekken mee gevoerd heb. Die Engelsman studeerde filosofie met de bedoeling om daarna in de financiële wereld te gaan werken. In Engeland werden filosofen toen al gewaardeerd in de businesswereld. Ik denk niet dat we in België al zo ver staan.

mijn eerste keer egypte cairo piramiden blog belgische blogger

10. Wat was de eerste plek die je bezocht buiten Europa?

Ik wilde hier onmiddellijk CUBA! schrijven, op mijn 21e, maar dat is niet helemaal waar. Rond mijn 16e was ik met mijn ouders op Cyprus (topeiland!) en we hebben vanuit Limassol een mini-cruise gemaakt naar Egypte. Op 1 nacht stonden we in Port Saïd, om dan in een beveiligd konvooi naar Caïro te rijden. De piramides en het archeologisch museum hebben toen een grote indruk op me gemaakt. Sindsdien ben ik nog 2 keer in Caïro geweest en ik vind het een fantastische stad. Jammer dat het tegenwoordig meer negatief dan positief in het nieuws komt.

Wil je deze tag ook overnemen? Doe gerust en laat iets weten in de comments, dan kom ik ook meelezen!

Liefs,

SVRine

x x x

4 thoughts on “Voor het eerst… (#tag)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.