Het Blogboek van Kelly Deriemaeker en een banaan – geen goeie match!

Blogboek kelly deriemaeker banaan copywriter copyrwriting

Ook beter laat dan nooit, zie ik je al denken. Een blog schrijven over Het Blogboek (2e editie) dat al een jaar oud is. Eigenlijk begon ik al zo’n 6 maanden geleden aan deze post, maar hij geraakte nooit klaar. Door een post van Kelly zelf, kreeg ik zin om hem toch terug onder handen te nemen. Het eerste Blogboek uit 2014 diende als inspiratiebron voor www.SVRine.be, maar waarom ik dan het tweede boek nog nodig had, lees je hier.

Dankjewel Kelly Deriemaeker, dankjewel

Kelly, dankjewel. Het lijkt wel of je dit boek speciaal voor mij hebt geschreven, of beter gezegd HERschreven.

blogboek kelly deriemaeker copywriter SVRine Séverine De Ryck

In 2014 had ik al kriebeltjes om aan een blog te beginnen. Mijn vriendin Lbet wist van mijn droom en was zo lief om me het eerste Blogboek als verjaardagscadeautje te kopen. Hoezee! Toen al (en nu nog, zoals je hier al kon lezen) was ik grote fan van Kelly’s schrijfstijl als journaliste voor onder andere De Standaard en Steps. Ik startte onmiddellijk met lezen, het Blogboek ging overal met me mee om eventuele dode momenten op te vullen. In mijn lompe laptop-rugzak zat een lompe laptop, het Blogboek en ook dagelijks…een banaan. Na enkele weken werd dit ‘gele gevaar’ geplet tussen de bladzijden van het Blogboek. Toen ik het eindelijk opmerkte, was het kwaad al geschied, met het gekende resultaat: de bladzijden van het Blogboek plakten allemaal aan elkaar, geen mes kon ze nog van elkaar krijgen. (ja, dat heb ik geprobeerd) Schaamtelijk, dat was het, ik schaamde me dood. Uiteindelijk heb ik het toch aan Lbet durven vertellen, ze vond het nog grappig, oef!

Het Blogboek 2.0

Daarom was ik dus zo blij toen ik vernam dat Kelly Deriemaeker een vernieuwde versie van haar Blogboek zou uitbrengen in 2017. In de internetwereld verandert er nu eenmaal veel op 3 jaar tijd. Denk maar aan de populariteit van vloggers, Instagram Stories en Snapchat. Intussen bestond mijn blog natuurlijk ook in het echt, en zo kon ik Kelly’s tips nog eens nalezen en onmiddellijk in de praktijk brengen, win-win!

3 tips van Kelly die je als blogger het leven makkelijker maken:

  1. Blijf niet te lang treuzelen en nadenken over hoe het altijd beter kan, doe het gewoon! Schrijf een post en druk op die Publish-knop.
  2. Werk vooruit wanneer je tijd hebt. Zorg dat je enkele blogposts hebt klaar staan als buffer voor het moment dat je geen tijd of inspiratie hebt om te schrijven. (Maar dan wel echt ‘kláár’ zodat je écht nog enkel op die Publish-knop moet drukken)
  3. Om foto’s te trekken van een object op een witte achtergrond, kan je een mini-fotostudio maken met 2 witte papieren bij een raam met lichtinval. Simpel maar geniaal!

Intussen gooi ik geen losse bananen meer in mijn tas en heb ik zo’n plastic doosje gekocht in banaanvorm! 🙂

blogboek kelly deriemaeker banaan

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Het Blogboek van Kelly Deriemaeker en een banaan – geen goeie match!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.