Cocktailworkshop met Hannah Van Ongevalle en Campari

Ik was één van de 10 gelukkige Nina-lezeressen die een cocktailworkshop mocht volgen bij de enige echte Hannah Van Ongevalle! Campari organiseerde deze workshop in Piazza Gaspare, hun pop-up bar in het prachtige Jacob Jordaenshuis.

Hannah Van ongevalle Campari kiosk cocktail workshop the pharmacy knokke cocktail shaker bartender

De cocktailworkshop

Op deze bloedhete dag werden we hartelijk ontvangen op het gezellige binnenterras van Piazza Gaspare. Met een watertje, want alcohol zouden we die namiddag nog meer dan genoeg drinken, nietwaar. In afwachting van de andere deelnemers werden ook vers gemaakte bruschetta’s en italiaanse ham aangevoerd, we werden verwend!

Campari-bruschetta-piazza gaspare tonijn met kappertje the pharmacy knokke

Wie is Hannah Van Ongevalle? – The Pharmacy

Toevallig was ik enkele weken voordien voor de eerste keer naar The Pharmacy in Knokke geweest, de bekende cocktailbar van de familie Van Ongevalle. Mijn ‘Lazy Cheeks’ was niet alleen zéér lekker, het speciale interieur van de bar maakt de ervaring helemaal áf. Dat de bar gerund wordt door zo’n lieve familie die ik nu persoonlijk heb leren kennen, maakt het alleen maar leuker.

Hannah had voor de workshop met 20 dames ook haar papa Jan meegebracht. Vader en dochter samen bezig zien is puur entertainment. Naast het uitleggen van de cocktails, vertelden ze anekdotes en grappige verhalen. We leerden werken met de ‘jigger‘ (maatbekertje), en probeerden het ijs met ‘kuikentjes’ (tip voor de juiste polsbeweging) op de juiste manier te shaken.

Campari-Jan Van Ongevalle the pharmacy knokke cocktail shaker bartender vrolijk

Campari – Negroni – Sbagliato: Proost!

We maakten 3 cocktails op basis van Campari, het merk waar Hannah ambassadeur van is. Al heel mijn leven dacht ik dat Campari niet echt ‘my cup of tea’ was, maar het drankje heeft me aangenaam verrast. Volgens Hannah ben ik dus zo’n zoete vrouw die helemaal wild wordt als er een aardbei of framboos aan een drankje wordt toegevoegd, no matter what de echte smaak is.

We hebben op 1,5 uur tijd ongelooflijk veel bijgeleerd! We maakten een Negroni, de bekendste cocktail met Campari en rode vermouth. Mijn favorieten waren de Sbagliato en een eigen creatie van Hannah met RinQuinQuin. RinQuinQuin is een Frans aperitief op basis van zoete perziken dat ik dringend in huis moet halen, helemaal mijn ding!

Campari-Hannah Van Ongevalle-Els zonnebril the pharmacy knokke cocktailworkshop

De prachtige bar van Piazza Gaspare is nog slechts open tot 30 juni 2017. Ga er eens langs, het is de moeite!

campari hannah van ongevalle the pharmacy svrine blog

Liefs,

Séverine

X X X

Campari – http://www.campari.com/nl

The Pharmacy – Om het adres te weten, moet je even een raadsel oplossen op de website, of wat rondgooglen http://www.the-pharmacy.be/

Nina – de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws – www.nina.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.