Mijn 5 favoriete apps – update

Dit artikel verscheen eerder op www.appstublieft.be,  de website van Kristof D’hanens en Mathias op 3 januari 2017, maar ik schreef het al enkele maanden eerder, dus het is tijd voor een update 🙂 Ik voegde enkele opmerkingen toe in italic.

Appstublieft

Hallo allemaal! Ik ben Séverine, 30 (nu 31)  jaar en ik woon in Temse in het mooie Waasland. In tegenstelling tot de meeste anderen op deze website (Appstublieft dus) heb ik me pas relatief laat een degelijke smartphone aangeschaft. Momenteel is de HTC Desire 820 mijn partner in crime. Ik ontdek nog elke dag nieuwe apps en eerlijk gezegd zijn de basics nog steeds mijn favorieten. Nuttige, gebruiksvriendelijke apps die het leven er ECHT gemakkelijker op maken. Al is de eerste er ook zeker eentje om in het oog te houden.

1. Rekub                       Rekub

Onlangs was ik op een vegetarisch etentje waarbij we enkel overschotten aten van de Colruyt en lokale handelaars uit Antwerpen. Heel lekker, uitgebreid en gezond! De volgende dag, wat een telepathie, lees ik op de website Everlaung over de nieuwe app Rekub. Een Antwerpse vzw heeft de Rekup app ontwikkeld om handelaars met overschotten (van groenten, fruit,…) en consumenten met elkaar in contact te brengen. Wil je meehelpen om onze dagelijkse afvalberg en verspilling tegen te gaan? Check dan zeker Rekub. (Intussen kwam ik oprichtsters Ellien en Marijke ook tegen in Vitaya-magazine, de app heeft veel succes!)

iOS | Android


2. Instagram                  Instagram jpg    

Eerst stond ik er wat kritisch tegenover: foto`s posten zonder al te veel tekst en foto´s bekijken van mensen die je helemaal niet kent, wat is daar nu het nut van? Maar gaandeweg ontdekte ik de charme van Instagram. Ik post foto’s van mooie plekken of van lekkere gerechtjes die ik klaarmaak. Die hashtags zijn toch iets speciaals: het is heel interessant om te zien dat door de hashtag #aubergine een heel nieuwe groep van mensen naar je foto’s kijkt. De afstand tussen het internet en de echte wereld is door Instagram echt heel klein geworden. Neem ook eens een kijkje en follow me on Instagram! @severine.d.r

(Intussen heb ik echt al zoveel leuke dingen ontdekt via Instagram. Ik volgde bijvoorbeeld een workshop armbreien en maakte een superleuke kussensloop bij Anne-Catherine van CloClo Workshops.)

iOS | Android

3. Google Maps            Google maps

Even heb ik getwijfeld of ik Google Maps wel in een lijstje als dit mocht opnemen. Maar he, het is een app he, en een verdomd handige ook. Ik heb geen heimwee naar de tijd wanneer ik elke nieuwe locatie op voorhand op de computer moest opzoeken en zelfs plannetjes afdrukte om toch maar op de juiste plek terecht te komen. Nu zet je Google maps aan, je krijgt real time verkeersinformatie en ook als wandelaar in de stad gebruik ik het.

iOS | Android

4. Shazam                         shazam

Nog zo’n klassieker, Shazam, het blijft gewoon een geniaal principe. Als kind droomde ik van een computer die onbekende liedjes op de radio zou herkennen, en in de 21e eeuw bestaat het gewoon echt! Ik luister vaak naar lokale radiozenders zoals Radio FG waar ze vaak leuke remixes draaien die ik nergens anders hoor. De titel en uitvoerder achterhalen van deze songs is zonder Shazam vrijwel onmogelijk. Mijn droom: een Shazamknop op elke radio!

iOS | Android | Windows


5. 
Strava                              strava

Mijn lief en ik gaan geregeld fietsen. Strava registreert de route die je hebt afgelegd, berekent je gemiddelde snelheid (de momenten waarop je stopt om een foto te trekken voor je Instagram (zie nummer 2) filtert hij er automatisch uit!), en onthoudt het overbrugde hoogteverschil. Je vrienden kunnen je volgen om op de hoogte te blijven van jouw sportieve prestaties, en je er ook voor belonen met Kudos, thumbs up! Je kan Strava ook gebruiken om te lopen, skiën,… en nadien pochen met je prestaties op Facebook of andere social media.

iOS | Android

2 thoughts on “Mijn 5 favoriete apps – update

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.