12 tips om te blijven #genietenintijdenvancorona

coronavirus villers la ville paard aaien

Het Corona-virus zorgt voor veel onzekerheid en paniek. Ik hoop echt dat iedereen in jouw familie gezond is en dat ook zal blijven. Ieder van ons zal daaraan moeten meewerken, of het loopt faliekant mis zoals in Italië. De regels volgen die ons van bovenaf worden opgelegd, blijkt alweer moeilijk te zijn voor een aantal van de Belgen, ‘plantrekkers’ als we zijn. Nog een laatste keer samengepakt staan feesten op café voor een ‘lockdown party’, want aja, het bier moet op! Vrienden knuffelen en kussen want aja, we gaan mekaar even niet zien, zo erg zeg! Say what? Zijn sommigen echt dom of leven ze onder een steen? Vandaag bevestigden beelden van Belgen in Sluis en Hulst opnieuw dat velen het echt niet willen begrijpen…

Als ik dus tips geef om te ‘genieten’ in deze rare periode, heb ik het absoluut niet over bovengenoemde taferelen! 🙂

Wel over het gezellig doorbrengen van de vrijgekomen tijd met je geliefde of gezin. Want ik vind het eigenlijk zeer rustgevend dat er niets meer mag.

Geen etentjes, cinemabezoeken, netwerkevents, bezoeken aan de bomma, fitness- of yogalessen meer => betekent Meer tijd!

‘Verplicht’ thuis werken (blijkbaar is dat toch niet in elk bedrijf een optie? Hoe is dat bij jou?) bespaart me minimum 1 uur per dag => dus Meer tijd!

coronavirus quarantaine viller la ville
De enige die nog bij me in de buurt mag komen 🙂

12 tips om te genieten van je tijd tijdens Corona

 1. Start de dag met yoga of buikspieroefeningen. Vraag aan je yogateacher of het mogelijk is om online lessen aan te bieden.
 2. Maak een wandeling in je buurt. Zeg hallo tegen iedereen die je tegenkomt. Mijn doel is om het elke dag te doen!
 3. Je mag nog steeds buiten komen dus een wandeling verder weg mag ook! Wij reden naar de abdij van Villers-la-Ville voor een wandeling van 7 kilometer. Zelf je lunchpakket maken en pipi doen in de natuur, dat is perfect mogelijk!
 4. Maak een puzzel van 1000 stukjes
 5. Ga door die stapel magazines die al lang ligt te vergelen. Scheur interessante artikels en recepten uit en archiveer ze in mappen. De rest gaat de papierbak in en je huis is weer wat leger.
 6. Kook een gerecht dat je nog niet kende
 7. Lees een boek, of meerdere! Ik lees verder in het heerlijke ‘The Rosie Result’ en hoop snel aan ‘De strijd om tijd’ te kunnen beginnen
 8. Maak je kleerkasten leeg en elimineer Marie Kondo-gewijs wat er niet meer thuis hoort. Daar ging trouwens mijn allereerste blogpost over die bijna niemand gelezen heeft. Hier lees je hem opnieuw! 🙂
 9. Eet je koelkast en diepvries leeg en kuis ze uit. Koop nieuw eten maar ook niet te veel dat je toch weer zou moeten weggooien
 10. Werk in de tuin: rijd het gras af, snoei, verticuteer, plant, whatever is necessary. Laat je kinderen zoveel mogelijk buiten spelen.
 11. Sinds een week pas hebben wij Netflix om Narcos te zien, jihaa! En op de digicorder staan afleveringen van het derde seizoen van Auwtch, de hilarische serie met Axel Daeseleire en Ben Segers. Zowel Telenet en Proximus kondigden aan dat ze extra bandbreedte én extra films en series gaan voorzien voor al hun klanten, chapeau!
 12. Geniet van de rust en doe gewoon niets. Drink thee in je onesie in de zetel, en chill.

Hoe organiseer jij je leven de komende weken?

Als je iets leuks doet, share dan je foto’s met de hashtag #genietenintijdenvancorona ! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “12 tips om te blijven #genietenintijdenvancorona

 1. Wij kunnen gelukkig allebei van thuis uit werken, al geldt dat niet voor iedereen natuurlijk. We hebben wel het plan opgevat om alle dagen een wandelingetje te doen in de buurt, om even uit te waaien.

 2. Hey Samaja, onze weken zullen er dus gelijkaardig uitzien! 🙂 Wij gaan ook allebei thuiswerken, en elke dag een wandelingetje maken om stoom af te blazen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.