3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

Mindful Run gent met laura gentbrugse meersenMindful run is een manier van lopen waarbij je je heel bewust bent van de manier waarop je loopt en van wat er rondom jou gebeurt. Hoe moet ik juist ademen, via de neus of via de mond? Hoe zet ik mijn voeten neer? En oh, welk vogeltje hoor ik daar in de bomen?

Ik had er nog nooit van gehoord tot vriendin M. me vroeg of ik zin had om mee te gaan naar een les van haar cursus ‘Mindful Run’ in de Gentbrugse Meersen, omdat er enkele afzeggingen waren. Zoals je wel verwachtte zei ik dus: ‘Ja hoor!’ Hoewel zeer last minute had ik die zaterdagochtend toch vrij, weet je nog wel uit dit artikel? 🙂 Die loopsessie op zaterdagochtend maakte deel uit van een cursus van 5 lessen, georganiseerd door Mindful Run Gent, met Laura.

Reden 1: Het is ideaal voor beginnende of her-startende lopers

Lopen is een sport waar ik een haat-liefde-verhouding mee heb. Vroeger heb ik de 10 Miles enkele keren gelopen, maar dat was meer op karakter dan door mijn feitelijke conditie en uithoudingsvermogen 🙂 Het toeval wil dat V. en ik momenteel een weddenschapje houden  om wie het meest kilometers loopt, in aanloop naar een (zéér korte) kerstmannenrun voor het goeie doel, waar we aan deelnemen. Een extra training was dus mooi meegenomen!

Bij Mindful run ben je niet de hele tijd aan het lopen, integendeel. Je stopt ook geregeld voor een opdracht en wandelt veel tussendoor. Ideaal voor elk niveau.

Mindful run gent laura blog svrineReden 2: Je hoofd volledig leegmaken doet deugd

Iedereen heeft dat gevoel wel eens. Je zit met zoveel muizenissen in je hoofd over je werk, de kinderen, je lief, je geld, de toekomst… De ene gaat dan yoga doen, de andere gaat zich bezatten op café. Of je kan gaan lopen met je haren in de wind. En eens je weet waar je op moet letten om ‘mindful’ te lopen, werkt zo’n loopje nog veel ontspannender.

Reden 3: It’s hip, it’s fast, it’s sharp it’s new (danku School is Cool)

Er zijn al vele Mindful Run groepen opgericht in Nederland en België. Zoek op de officiële website van Mindful Run België of er ook al een groep in jouw regio bestaat.

Ik volgde een sessie mee van Laura in Gentbrugge, en da’s echt een keitoffe! 🙂 Volg haar Facebook-pagina om de volgende data te weten te komen.

Mindful run gent met Laura gentbrugse meersen
Zie hoe zen we zijn 🙂 Laura staat links op de foto

Liefs

SVRine

x x x

Misschien vind je deze artikels ook leuk:

 

4 thoughts on “3 redenen om Mindful Run uit te proberen!

    1. Heyhey, van Puurs, zo leuk, welkom! ? Het was de kerstmannenrun van De Haan, niet echt in de buurt dus! Maar wel supergezellig en goed georganiseerd. In Sint-Niklaas organiseren ze ook één als ik me niet vergis. SVRine, x x x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.