Zomer in mijn kleerkast – opruimen en plaats maken voor nieuwe pareltjes!

clouds of fashion lolly kleerkast
Wanneer de zomer er aan komt, verandert ook de inhoud van je kleerkast. Omdat die er al een hele tijd opvallend rommelig bij lag, besloot ik deze week om mijn kleerkast eens goed onder handen te nemen: winterkleren selecteren en elders opbergen, mooi opvouwen wat mocht blijven en tegelijk een kritische blik werpen op de kleren die er eigenlijk al lang niet meer mochten liggen. Volgens de kenners, en dus ook volgens mijn persoonlijke favoriet Jani Kazaltzis, moet je een kledingstuk dat je al twee jaar niet meer gedragen hebt gewoon dumpen. Aye aye sir!

Kleren weggeven – naar de rommelmarkt – in de container?

Ondanks het feit dat ook tijdens onze recente verhuis een aantal stuks de persoonlijke collectie gedwongen verlaten hebben in een plastic zak richting Roemenië (daarover later meer), waren er ook nu veel spullen die de moeilijke ja/nee-vraag moesten ondergaan: to stay or not to stay? (Maar ze zijn zo mooi, meneer! / Ik zal ooit nog eens zoveel afvallen dat ik er terug inpas, meneer! NOT!)In de ideale wereld zou ik deze laatste selectie nadien ruilen tijdens een leuke ‘swapping’-middag met vriendinnen, verkopen op een ‘closet sale’ of misschien gewoon op de rommelmarkt. Vermits dit allemaal intensieve bezigheden zijn die grondig gepland moeten worden, weet je waarschijnlijk al dat de zak gewoon naar de Kringloopwinkel zal gaan. Hopelijk kan ik dus nog iemand gelukkig maken met mijn (vorige) blauwe blazer van Zara, het topstuk van de zak. De enige voorwaarde is dat de nieuwe eigenaar de knoop vooraan wél nog dicht krijgt.

Vaststellingen na kleerkast-inspectie

  1. Ik wacht veel te lang met het kritisch nakijken van mijn kleren. Zo lang, dat zelfs iemand met het magerste slangenfiguurtje van mijn generatie niet meer in mijn oude, weliswaar keimooie, kleren past.
  2. Of zo lang, dat geen enkel weldenkend mens met een beetje gevoel voor mode er nog iets uit zou willen kiezen, vermits de trends intussen al zeven modellen verder staan.
  3. Ik bezit enkele kledingstukken die al enkele jaren deze strenge selectieronde doorstaan hoewel ze nooit meer gedragen worden. Ze zijn zo speciaal, zo leuk, maar vooral heb ik er zo’n toffe herinneringen aan of lieve complimentjes voor gekregen, dat zij gewoon onderdeel mogen blijven van mijn kleerkast. Ze weggooien zou pijn doen aan mijn hart. Blijf dus maar lekker waar jullie liggen, mooitjes!

SVRine

X X X

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.