Uit de startblokken…de Blogacademie! aka Blogboost

Blogacademie blog bloggen nina vincx missbliss workshops schrijfcursus
(foto: Blogacademie)

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin september ging Blogacademie (19 nov: intussen is de naam veranderd naar ‘Blogboost’)van start. Het concept sprak me meteen aan: leerrijke workshops en ontmoetingen met andere hobby-bloggers, just like me.

De langverwachte BlogCocktail

Op vrijdag 15 september ging de eerste BlogCocktail door in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Deze locatie kende ik al langer en was een geschikte plek voor een bijeenkomst van zo’n 26 bloggers. Ik ging samen met Kristof van ilikemedia want ik dacht dat ik behalve organisatrice Nina van MissBliss niemand zou kennen.

De avond startte met een presentatie van Kel Wouters, de succesvolle dame achter communicatiebureau ‘So Buzzy’, het platform ‘So Bloggy’, haar webshop So Baggy, en ze verhuurt ook nog eens een studio via ‘So Blankenberge’. Succesvol, zoals ik al zei!

Sommige aspecten uit de presentatie kende ik al, maar ik kreeg toch nog eens een heads up en nieuwe weetjes over plugins en SEO. Werk aan de winkel SVRine! Hierbij een grappige samenvatting door Frederik Vincx. (Vind je me op de foto?)

foto van BlogAcademie.

(Foto: Frederik Vincx)

Conclusie: ik moet dringend Yoast downloaden en metatags invullen. Astrid Coppens ook als Astrid Bryan en Astrid Nuyens omschrijven. Mensen zoeken in Google nu eenmaal niet altijd naar wat jij in gedachten had. Synoniemen gebruiken dus!

Nadien doken we het leuke Madtiger café in. Voor het eerste ontmoette ik Josefien van Josie’s Little Things, en het leek wel of we elkaar al veel langer kenden. Ik had ook leuke gesprekken met Marliese van Read my Mind en Evi van Evi’s journey. De blog van BertnBreakfast had ik pas enkele dagen voordien voor de eerste keer gelezen, en nu zat hij plots naast me. Hoe grappig is dat!

Workshops voor Bloggers

Naast babbelen en drinken wil Blogacademie ons ook iets bijleren: ik tekende present op de allereerste workshop in ‘De Kwekerij’ in Grimbergen over Smartphonefotografie. Fotografe Vicky Bogaert toonde me onbekende eigenschappen van mijn telefoon, en wees ons de weg naar leuke bewerkings-apps zoals Snapseed. Ook Vicky’s camouflagekunsten gingen niet onopgemerkt voorbij…

foto van BlogAcademie.

(foto: Bert Huysentruyt)

Nina Vincx, de bezielster van Blogacademie en blogger op Miss Bliss, zorgde voor een feilloze organisatie en lekkere cake.

Blogacademie is net uit de startblokken, net zoals www.svrine.be. Nina organiseert precies de events waar ik zin in heb en de cursussen die ik nodig heb voor mijn blog, it’s a match! Ik steun Nina dus van harte en in oktober volg ik mijn tweede workshop, dit keer over SEO en Google Analytics. Wil je er ook bij zijn? Inschrijven kan via www.blogacademie.be

4 thoughts on “Uit de startblokken…de Blogacademie! aka Blogboost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.