Zo organiseer je een verjaardagsfeest voor een één-jarige

blauw kleed blauwe smashcake één jaar verjaardagsfeest
Happy Birthday Nicolas!

De eerste verjaardag van je eerste kind, dat doet iets met je. Nicolas werd 1 jaar op 4 juni. Hij is nu geen kleine baby meer, maar wordt stilaan een peuter, of ‘dreumes’ zoals ze in Nederland zeggen. Vroeger dacht ik: ‘Waarom zou je een feest geven voor een baby van 1 jaar, die beseft dat toch niet?’ How wrong was I…

Nicolas begreep maar al te goed dat wij een feestje bouwden voor hem. Lachen en graaien de hele dag door. Tijdens het eten van de taart en het ballonnen blazen, kwamen er bij mij ook herinneringen boven van 4 juni 2021. Zijn geboortedag die ik me blijkbaar nog haarfijn herinner, je lees hier hoe dat verlopen is.

Hoe ik dit éénjarigen-feestje georganiseerd heb, kom je hieronder te weten!

Gepersonaliseerde cupcakes!

cupcakes gepersonaliseerde cupcakes blauw fietslogo

Dit was het enige dat ik écht wilde hebben: gepersonaliseerde cupcakes in het blauw, met het fietsje van Nicolas zijn geboortekaartje erop. We zien het een beetje als zijn #personalbrand, haha. Ik bestelde ze bij Daya Desserts in Temse en ja, ze waren geslaagd!

Een smashcake

Eerlijk? Ik kende het Amerikaanse concept van de smashcake niet, maar V. wilde Nicolas zo graag zien prutsen met een over-de-top crèmetaart. Ook deze taart bestelde ik bij Daya Desserts en Nicolas veranderde al gauw in een blauwe smurf! De taart was trouwens ook superlekker van smaak. Tip: doe je kind kleren aan die vuil mogen worden!

Er was ook echt eten

We aten niet alleen desserts, er was ook ‘gewoon’ eten hé. Ik zorgde voor een mix van zelfgemaakte gerechten, en twee schotels van bij een traiteur. Wat stond er op het menu?

Zelf gemaakt, vergezeld van een salade, tomaatjes, gerookte zalm, en het lekkerste Turks brood:

Gekocht: bij Smaakmakers uit Melsele: Gestoomde zalmsalade en Italiaanse entrecôte. Superlekker!

Tradities in ere houden

Zoals jullie weten is Nicolas een half Roemeentje, dus hielden we enkele tradities in ere die daar gepaard gaan met een eerste verjaardag.

  • Een haarlokje afknippen en in een doosje bijhouden
  • Je legt een zestal spulletjes op een plateau. De eerste twee die het kindje kiest, zijn ‘zogezegd’ bepalend voor zijn toekomst. Nicolas wordt dus waarschijnlijk automechanieker of Dj!

De verjaardagskroon

En onze eigen traditie, de verjaardagskroon? Wel, die heeft Nicolas tijdens het feestje slechts 5 seconden op zijn hoofd gehouden 🙂

Ze komt van de JBC en zal acht jaar meegaan qua cijfertjes!

kroon jbc

Geef jij een verjaardagsfeest voor je kinderen? Laat me weten hoe jij het aanpakt! 🙂

Liefs,

SVRine x x x

2 thoughts on “Zo organiseer je een verjaardagsfeest voor een één-jarige

  1. Zo een vrolijke jongen, proficiat! Daya Desserts is wel echt een aanrader, via mijn schoonzus die in Temse woont hebben we er een legotaart besteld voor de 6e verjaardag van mijn zoon. Die was ronduit imposant!
    Bij de eerste verjaardag deden wij altijd een fotoshoot enkele dagen vooraf thuis, met een pot chocomousse, enkel met hun pamper in de stoel. Superleuke foto’s als herinnering!
    Ik vond de eerste ook de verjaardag met het meeste impact op mezelf, bij latere verjaardagen mindert dat, vind ik persoonlijk.

    1. Dankjewel Inge! 🙂 Leuk om te horen dat jullie ook blij waren met Daya haar taarten! Legotaart, wat een goed idee! 🙂 De impact was groot inderdaad, benieuwd naar zoveel meer verjaardagen 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.