Gelezen en gezien #2

Veel heb ik de laatste tijd niet gelezen, jammer genoeg. Als ik er al eens de tijd voor neem, kan ik er mijn aandacht niet bij houden. #mombrain you know. Zelfs van de weekendkrant lees ik enkel de bijlage en los een Sudoku op. Laten we dus maar snel overgaan naar ‘gezien’.

Tijdens de borstvoeding begon ik Netflix te kijken. En zoals ik hier al aanhaalde, ben ik inderdaad vatbaar voor verslaving…

Sex/Life

In een Facebook-groep vol serieuze dames las ik hoe goed Sex/Life wel was, dus ik volgde de tip, want ‘kwaliteit verzekerd’ dacht ik! Blijkt dit toch wel pure porno te zijn zeker, met mooie mannen en vrouwen, gemixt met grappige (herkenbare!) familieperikelen. Ik vond het zeer entertainend, V. vond het verschrikkelijk (en saai).

Firefly lane

Mij compleet onbekend, maar ik klikte er op omdat ik Katherine Heigl haar gezicht herkende. Kate en Tully zijn beste vriendinnen en we volgen hen op 4 verschillende momenten in hun leven. Soms is het wat over de top (die bril van Kate in de 70’s…) maar het is echt fijn om te volgen. Er staat nooit een datum bij en toch weet je steeds naar welke tijdsperiode je aan het kijken bent. Side note: de villa met zwembad van Kate in Seattle, daar wil ik ook wel eens gaan logeren!

Virgin River

Opnieuw, op het Netflix-tegeltje geklikt omdat ik net als bij Firefly Lane ‘een acteur van Grey’s Anatomy’ herkende. Martin Henderson, aka ‘Riggs’, vertolkt de rol van Jack. Virgin River speelt zich af in een afgelegen dorpje in de bossen van Californië. Alleen al voor de prachtige natuurbeelden zou je eens moeten kijken. (in realiteit komen de beelden uit Canada) In Virgin River weet iedereen alles van elkaar, en mooie mensen worden verliefd terwijl ze elke dag hun tijd verdrijven in hetzelfde café. Hoog Play5/Vitaya-gehalte but I love it! Momenteel kijk ik naar het derde seizoen, waaraan een actrice niet kon deelnemen door Covid-restricties en dan maar enkel meedoet via Zoom. Hoe corona zelfs Hollywood in de ban houdt, erg erg!

The Queen’s Gambit

the queens gambit netflix schaken
The Queen’s Gambit. Bron: Chicklit.nl

Eigenlijk al maanden geleden gezien, maar nog nooit vermeld. Ook al ken je niets van schaken, toch is deze serie zeer plezant om naar te kijken. ‘The Queen’s gambit’ wordt in het Nederlands vertaald als ‘Damegambiet’, de benaming van een zet om je schaakspel te starten. Ik begin echt te houden van series waarin niemand wordt vermoord of gestalkt, maar waar de sfeer je genot bepaalt. Als je deze serie nog niet zag, zeker doen!

Emily in Paris

lily collins emily in paris seine parijs
Emily in Paris (c) Netflix

Ook al een tijdje geleden, en ik vond het supertof, ook al krijgt de serie veel kritiek van de Fransen. Parijs wordt naar mijn mening heel mooi in beeld gebracht, de marketing-ideeën zijn origineel en Lily Collins is een goeie actrice. Daar gaan we nog veel van horen. (Ze is de dochter van Phil Collins trouwens)

Extremely wicked, shockingly evil and vile

Beste netflix films zac efron ted bundy extremely wicked shockingly evil and vile
Zac Efron als Ted Bundy die zichzelf verdedigt in de rechtbank. Bron: Bustle.com

Doelbewust googlen op ‘Beste Netflix films’ bracht me tot bij ‘Extremely wicked, shockingly evil and vile’ met Zac Efron en (alweer) Lily Collins. Het is een waargebeurd verhaald over Ted Bundy die er in de jaren ’70 van verdacht wordt een moordenaar te zijn. Hijzelf ontkent in alle talen. Ga niet op voorhand googlen naar de man en laat je verrassen door de film! Sinds ‘The Greatest Showman’ ben ik fan van Zac Efron en ook hier acteert hij supergoed. Zijn Imdb-profiel vertelt me dat dit ook de enige twee serieuze films te zijn waar de jongen al in gesignaleerd is 😉

TIEN OM TE ZIEN 19XX

Tien om te zien 19XX: Andy Peelman geeft zijn mening (en die van zijn mama) over Clouseau

Om het eens over een totaal andere boeg te gooien… Elke zondagavond zendt VTM een terugblik uit naar het beste uit Tien om te Zien op de dijk van Blankenberge. Ik herinner het me nog haarfijn dat ik als kleine uk in de 90’s elke donderdag voor de buis gekluisterd zat. Onder andere de jonge Koen Wouters, Erik Goossens (Leopold 3) waar ik toen een crush op had, en Zohra van 2 Fabiola, heerlijk om terug te zien! Ook kwamen er best veel internationale toppers optreden. Ze laten BV’s en muzikanten commentaar geven op de optredens en bizarre vestimentaire keuzes van toen, zo kom je nog eens iets leuks te weten. Door het grote succes van de afleveringen, wordt er eind augustus een eenmalige nieuwe aflevering opgenomen. Ik deed uiteraard mee aan de wedstrijd om tickets te winnen om er bij te zijn, en het voelde als een dolk in mijn hart dat ik niet gewonnen heb!

Zagen jullie nog films of programma”s die je me kan aanraden? 🙂 Laat het weten in de comments!

Liefs,

SVRine x x x

8 thoughts on “Gelezen en gezien #2

  1. Heb al deze series ook gezien, Firefly en Virgin river vind ik fantastisch, maar die sex/life… urgh, vreselijk! Die natuur in virgin river is idd echt crazy, ik zou er zo naartoe willen verhuizen maar dat kan natuurlijk ook met Jack te maken hebben 😀

    1. Oeps, deze post was eigenlijk nog niet klaar, hij moest duidelijk nog niet online staan 🙂 Jaaa, ik heb ook een zwak voor Jack! In seizoen 3 is hij wel minder de aantrekkelijk stoere beer dan in de eerdere seizoenen!

  2. Ha, da’s juist, ik moet het laatste seizoen van Virgin River nog eens uitkijken.
    The Queen’s Gambit is een serie die hoog in mijn favorietenlijstje staat, echt schitterend!!

  3. Suits! Ik heb het wel voor spitsvondige advocatenseries (The Good Wife vond ik geweldig en lang voordien was ik helemaal fan van Matlock haha) en Suits is net dat: vinnige dialogen, sluwe truukjes om de wet te gebruiken en een hoop intriges en machtstrijd! Nice! Je kan ook zien hoe Meghan Markle beroemd werd als Rachel Zane, maar ik kijk vooral voor het geknetter tussen Harvey Specter en zijn ‘paralegal’ Donna Paulsen. Ik ken de acteurs niet van andere reeksen, maar hierin zijn ze alvast geweldig!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.