9 lekkernijen die me tijdens mijn zwangerschap bijzonder hard gesmaakt hebben

homemade flatbread muhammara
Zelfgemaakt flatbread en Muhammara !

Momenteel ben ik 38 weken zwanger, dus ik voel duidelijk aan mijn lijf dat het in overdrive een extra wezentje aan het produceren is. Ik heb meer honger dan vroeger en soms heb ik ook zwangere ‘goestinkskes’. Vlak voordat ik zwanger was, was ik heel erg bezig met mijn gezonde levensstijl, en tijdens de zwangerschap heb ik dat nog zo goed mogelijk toegepast. Maar ik geef toe dat ik even vaak ‘van het padje’ ben geraakt en hartelijk geniet van lekkere zoete dingen.

9 lekkere ontdekkingen van het afgelopen jaar

  1. Milka chocolade met koekjesvulling
milka cookies koekjes choco swing biscuit galleta
Milka chocolade met koekjesvulling

Deze verdient met stip op nummer 1 te staan! In de periode dat de goesting naar suiker het grootst was, ontdekte ik deze Milka chocolade in de Colruyt. Het pak is gigantisch, het is 300 gram. Je hebt ook kleinere verpakkingen, met dezelfde smaak, Oreo of caramel. Ik keerde me terug naar Milka toen ik het wit product van mellowcakes had gekocht en zwaar teleurgesteld was. Wat het ook kost, back to the real deal! Try it out, die chocolade met cookies is ZO’n lekkere combi!

2. Aardbeien en braambessen

rode aardbeien zwarte braambessen
Aardbeien en braambessen

Ik was altijd al een liefhebber van aardbeien, maar sinds deze lente kan ik er echt euforisch van worden. De bakjes van Hoogstraten gaan er hier vlot door. Ook de ontdekking van verse braambessen was een openbaring! Heerlijk in mijn yoghurt of gewoon tussendoor. In fruit zit er fructose en die zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Die kan je verminderen door het fruit te combineren met bijvoorbeeld notenpasta van Pit & Pit. Maar de afgelopen 9 maanden primeerde eerlijk gezegd gewoon…. de smaak!

3. Cranberrysap (Veenbessensap)

In het verleden nam ik al eens pilletjes van cranberry toen ik een onbeduidende ‘last’ had van mijn blaas. Gelukkig is het nog nooit tot een echte blaasontsteking gekomen. Tijdens je zwangerschap is dat zeker iets wat je absoluut wil vermijden. Vandaar dat ik elke ochtend naast mijn vitamientjes een beetje cranberrysap drink om mijn blaas te beschermen. Lekker is dat niet hoor, het is een heel zuur drankje, maar ik kap het in één teug binnen. Ik koop de flessen in Holland & Barrett, daar kan je vaak profiteren van een 1+1 actie. Er bestaat ook een gezoete versie en die is véél lekkerder, maar onnodige suikers probeer ik te vermijden. (zodat ik meer Milka-chocolade en aardbeien kan eten aja)

4. Pompoen en andere groenten en fruit uit de diepvries

pompoenblokjes boni colruyt rode biet courgette ajuin
Pompoen in blokjes en rode biet uit een bokaal, zo handig!

Ik had al langer spinazie uit de diepvries ontdekt, zelfs avocado, en voor bij mijn ontbijt bosvruchten, frambozen en mangostukjes. Maar ik was helemaal mindblown nu ik onlangs pompoen ontdekte! Ik koop af en toe een butternutpompoen, maar zie er dan eerlijk gezegd tegenop om hem klaar te maken. Hij is zo hard, dus in stukken hakken doe ik met gevaar voor eigen leven. In de Colruyt hebben ze diepvrieszakken van 1 kilo pompoen in mooie blokjes, die je onmiddellijk kunt gebruiken. Fan-tas-tische ontdekking!

5. Turks brood in alle vormen

turks brood temse
Zalig Turks brood

Deze grote lap Turks brood vond ik zo grappig dat ik het moest hebben. We konden bijna van ‘Lady en de Vagebond’ doen aan tafel. We hebben een heel goeie Turkse bakker in Temse, dus als het iets speciaals mag zijn, ga ik daar een broodje kopen. In combinatie met barbecuevlees van de Turkse slager, is dit gewoon heaven!

6. NONA : Non-alcoholische gin

nona non-alcoholische gin
Non-alcoholisch aperitieven met Nona

Charlotte uit Gent ontwikkelde de non-alcoholische gin NONA, en onlangs won ik toch wel een fles via Instagram zeker! Nu de lentezon er door komt, heb ik na alle liters water van de laatste maanden wel eens zin in iets anders als aperitief! Ik vind het lekker, de fles is mooi, dus ook na mijn zwangerschap zal ik waarschijnlijk Nona blijven drinken!

7. Think Tomato tomatensaus

Je vond mijn receptje voor Tortellini met groenten en Think Tomato al eerder hier. De verse tomatensaus van Julie zonder bewaarmiddelen is een blijvertje in onze keuken!

8. Roemeense icre

bonito salata cu icre crap si ceapa

‘Icre, wat is dat?’, hoor ik je al denken. Je kent waarschijnlijk wel ‘tarama’ van bij de Griek, de tapenade van viseitjes. Icre kan je daarmee vergelijken, maar dan nog wat vettiger doordat er mayonaise bij zit. De vis ‘Crap’ is trouwens karper, een vissoort die wij nooit zouden klaarmaken, maar in Oost-Europa wordt het vaak gegeten. Icre is zo’n broodbeleg dat je tot het ‘bliss point’ brengt, zou Coach Sassy zeggen. Deze icre van het Roemeense Bonito is ‘de perfecte’ combinatie van vet, suiker en zout, wat voor een verslavend effect zorgt. Duidelijke grenzen stellen dus, als je hiervan begint te eten 🙂

9. Macaroni van Miracoli

In deze ‘not so fit girl tag’-blogpost had ik het ooit al over de Macaroni van Miracoli, het enige voedsel ‘uit een pakske’ dat ik graag eet/at. En de afgelopen tijd had ik er plots weer héél veel zin in. Ik ging in de kast echt op zoek als een snuffelende hond om te checken of we nog een doos hadden staan. En was dat niet zo, dat ging V. snel naar de Colruyt om er te halen, de schat! Het leuke is dat ik nu pas begonnen ben met het toevoegen van broccoli of courgette aan de saus. Dat maakt het gerecht toch nog iets gezonder en het komt de smaak eigenlijk alleen maar ten goede!

Waar genieten jullie zoal van? 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “9 lekkernijen die me tijdens mijn zwangerschap bijzonder hard gesmaakt hebben

  1. Mmmm ja, frambozen, braambessen en aardbeien, heerlijk! Gezonde snoepjes 🙂
    En inderdaad, de rode bosvruchtenmix uit de diepvriezer van de Colruyt. Ben er verslaafd aan geraakt in mijn ontbijt. Drie pootjes uit zo’n zak, havermout erbij (zo’n porridge mix van MyMuesli, heerlijk, half om half met havermout van de Colruyt), wat chocoladepellets en warme melk. Za-lig.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.