Currently #2

Het is nog eens tijd voor een Currently over de gang van het leven!

Nog steeds…

Pretty pregnant. Alles gaat goed! Soms voel ik rare dingen in die groeiende buik en maak ik me een beetje zorgen, maar dat blijkt allemaal normaal te zijn.

Elke week krijg ik een e-mail van 24baby, en die mails beschrijven perfect wat er met je baby en je eigen lichaam gebeurt. We zijn nu ook in contact met een groep van vroedvrouwen en volgden een eerste (online) workshop over borstvoeding.

Gelezen

De column van Anke Buckinckx in Billie die zoveel stof deed opwaaien, vooral op Instagram. Over ‘je mag tegenwoordig met niets meer lachen’ omdat je dan neergehaald wordt door de ‘Woke’ generatie. De hele heisa past in het kader van iets waar ik al langer een post aan wilde wijden, maar ik heb het nog niet aangedurfd. Als ik gewoon de column had gelezen, had ik er waarschijnlijk niets vreemds aan gevonden. Mijn uitgangspunt als positivo is nogal vaak ‘leven en laten leven’. Maar bij veel mensen is de tekst in het verkeerde keelgat geschoten omdat haar standpunt bol staat van het ‘white privilege’ en niet slim is om te delen als je een publiek figuur bent. Als je de kritische argumenten van Coach Romina, Kristof Hoefkens en vele anderen leest, hebben ze 100 % gelijk. Ik ben er echter zeker van dat veel van mijn lezers niet eens weten wat het woord ‘woke’ betekent. Ook ik heb al zeer veel bijgeleerd over racisme, vrouwenrechten en de LGBTQ-community op Instagram, maar niet iedereen is al zo ver. On top of that, comments verwijderen van mensen die het niet met je eens zijn Anke, dat is gewoon niet slim. Ik heb er niets over gepost of gedeeld, omdat ik geen officieel standpunt wil innemen in dergelijke kwesties. Al vaak genoeg sta ik in realiteit tussen twee vuren, ik ga het niet extra uitlokken op social media. Het enige wat ik er dan over wil delen zijn filmpjes van de Ideale Wereld, die met een kwinkslag steeds spijkers met koppen slaan!

Ook nog: Het boek Eindelijk Oorlog van Herman Koch dat ik te koop zette op Vinted, en dan pas doorhad dat ik het eigenlijk zelf nooit uitgelezen heb. Ik ben er dus zelf aan begonnen M., nog even geduld en het komt jouw richting uit!

Geschrokken

Toen de gynaecologe me vertelde dat ik met een mondmasker op mijn snoet zal moeten bevallen, was ik even in shock ja. Dikke pech dat ik in dé corona-hotspot van het Waasland beval. Je doet sowieso een corona-test, dus deze maatregel had ik niet verwacht. Verplichte rapportage van je lichaamstemperatuur en thuisquarantaine lijkt me een veel menselijkere oplossing. (Sorry, beroepsmisvorming)

Gesocialized

… met Julie van Chez Julie! We hadden een keigezellige namiddag in het prachtige park van Tervuren in mijn campingstoeltjes. Het museum met wc’s maakt het tot een uitstekende corona-uitstap! En ik bedacht me daar: ‘Heb jij eigenlijk het afgelopen corona-jaar nog nieuwe mensen leren kennen?’

Gezien

Dertigers: ze zijn terug met een derde seizoen! Antwerpen ziet er nog steeds even zonnig uit als vorig jaar, en personages die al even niet meer meespeelden, duiken toch terug op. Dat apprecieer ik altijd in een serie. De echtelijke ruzies tussen Tinne en Bart zijn tenenkrullend herkenbaar voor menig Vlaming, vrees ik. “Gij denkt toch niet dat kot hier te kunnen afbetalen met uw pree”, maar ‘den Bart’ blijft een schone vent om naar te kijken. 😉 Het is een mooie gelegenheid om mijn foto met de acteurs nog eens boven te halen. 😃

Blind Getrouwd: ik was niet mee van bij het begin, maar heb gebinged en zit nu op schema. Grote fan van Marijn en Candice, die blijkbaar hier in Temse hebben samengewoond! Zalig om te zien hoe mooi ze onze skyline trouwens in beeld hebben gebracht. Of die twee ook op lange termijn gaan samen blijven, daar durf ik echter mijn hand niet voor in het vuur steken. Wat denk jij?

The Founder: Een film met Michael Keaton over hoe de keten van Mc Donald’s zo groot geworden is. En dat is niet hoe je het had verwacht. Heel fijne film!

Dwars door de Middellandse Zee: Ik verwacht dat deze reeks een kopie wordt van ‘Mediterranean with Simon Reeve’. I love de Middellandse Zee en zowat alle landen die ze gaan bezoeken, dus ik kijk. Arnoud Houben is eerlijk gezegd niet mijn favoriete reportagemaker, en ook nu vond ik het bij momenten al te langdradig. Ook fronste ik m’n wenkbrauwen bij het gebrek aan organisatie en voorbereiding, geen cabine voor 3 geboekt op de ferry dus slaapt er maar één op de grond (hallo VRT?), liften om zich te verplaatsen, en met totaal onaangepaste kledij of schoeisel wat bergen gaan beklimmen op Corsica. Benieuwd naar wat volgt.

Gegeten

Al voor de derde keer op haalde ik het weekendmenu af bij Krista van Nero pop-up uit Temse. Het Indische Bombay buffet is alweer een explosie van smaken, ik kreeg er spontaan heimwee naar India van!

Genoten

Wandelen is niet meer mijn favoriete bezigheid, want het gaat gewoon niet meer zo goed. Maar toen vriendin L. Langskwam na mekaar al lang niet meer gezien te hebben voor een wandeling bij zonsondergang, vond ik precies een extra adem. Zó hard van genoten! Kandidaten voor short walks rond mijn huis zijn altijd welkom! 🙂

Liefs,

SVRine

x x x

2 thoughts on “Currently #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.