The randomness of being – the lockdown edition

damme scooter fotofabriek selfie blog belgische blogger
Toen ik ooit eens op een scooter zat

De leuke blogtag #therandomnessofbeing vond ik bij Chez mademoiselle Julie, die hem vijf jaar geleden ook al eens gebruikte. Ik koos dit ‘blogstokje’ omdat de onderwerpen toevallig matchen met mijn gedachten of ontdekkingen van de laatste weken! Fasten your seatbelt, want ‘t is ne lange.

1.Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4

‘Het antwoord van VUB-onderzoeker Theun Van Tienoven is ontnuchterend: ‘Een mama die deeltijds werkt, daar heeft vooral papa baat bij.’ De tijdsdruk daalt ironisch genoeg niet.’ (De Strijd om tijd van Olivier Pintelon)

2. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Checken of onze nieuw geadopteerde kippen de anciens nog niet aan het vermoorden waren na drie dagen in kippen-quarantaine. Iedereen waggelt nog rond.

3. Wat hoor je op het moment?

Ik schreef deze blogpost uit op papier, zodat ik buiten kon zitten. Daar hoorde ik de wind ruisen, een hond blaffen in de verte, een duif iets dichterbij, en nog een schreeuwend kind tussendoor.

4. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Gisteren, toen ik een bloemkool ging kopen in de Turkse winkel. Speciaal om de vol-au-vent van Sandra Bekkari te kunnen maken. En amai, die is lekker! Voor de rest laat ik het shoppen aan V. over, want corona.

vol au vent bloemkool sandra bekkari
Vol-au-vent van Sandra Bekkari met bloemkoolsaus, verrukkelijk!

5. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Niet dat ik me herinner. Maar de nacht ervoor wel, en het was een nachtmerrie. Duidelijk geïnspireerd door wat ik méér dan 24 uur ervoor had gezien in het tweede seizoen van 13 reasons why. Misschien een teken dat die serie toch wat te heftig is voor mij. Het is zeker niet zomaar high school shizzle.

6. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Grappige vraag, want ik schreef er net deze blogpost over. Twee dagen geleden dus, met het groot aantal stoelen in onze tuin. Ik lach verrassend veel tijdens deze lockdown. Of ik ben er me gewoon meer bewust van, dat kan ook.

7. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

De tv hangt aan de muur boven de schouw. Het was niet zo simpel om die daar 4.5 jaar geleden te krijgen, maar ik hield voet bij stuk. Een fotokader met 10 foto’s is het enige andere wat we voorlopig in onze woonkamer toelaten aan de maagdelijk witte muren. De ingebouwde boekenschappen bedekken ook serieus wat muur.

8. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Vroeger zou ik volmondig ‘ja’ hebben geantwoord, omdat ik dacht dat het leven in een zonniger klimaat sowieso elke dag rozegeur en maneschijn betekende. Intussen weet ik wel beter. Dus tijdelijk, ja. Permanent, momenteel niet.

9. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Door iemand van het werk. Doordat ik voor het werk zoveel telefoneer, heb ik daar ‘in mijne privé’ maar weinig behoefte aan.

10. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Eind januari in het Vita Scheldebad van Temse in een Wobble-les.

11. Luister je op het moment naar muziek?

Neen, ik hou enorm van muziek maar meestal is het toch gewoon stil in ons huis. Door na te denken over deze vraag heb ik opgemerkt dat ik in mijn hoofd een ‘sort of’ YouTube afspeel en meezing in mijn hoofd!

12. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Lichtbruine houtkleur, het lijkt op parket maar het is ‘Parky’. Troost u, voordat ik hier woonde, kende ik dat ook niet, en sindsdien heb ik er ook nooit meer van gehoord.

13. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Als we dan toch mogen dromen… Tijdens de lockdown in het mooie weer begon ik na te denken over een zwembad in de tuin! Dat mag ook een kleintje zijn, gewoon voor de sfeer. Op Instagram volg ik Nikkie Bosch en haar partner op @nikenikgaanverbouwen, en die hebben toevallig net hetzelfde idee! Ik volg dus aandachtig hoe ze het exact gaan aanpakken, en ben benieuwd wat het prijskaartje uiteindelijk zal zijn.

klein zwembad
Wat het moet worden bij Nikkie – heerlijk toch?

Een tweede ding is dat onze veranda eigenlijk aan de verkeerde kant van het huis staat. Als ze links zou staan, hebben we een hoekje waarin de warmte vanuit het oosten en zuiden geaccumuleerd wordt, waardoor je ook bij een fris windje aangenaam in de tuin kan zitten.

Kortom, enkel luxe-ideeën die niet noodzakelijk zijn 🙂

14. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Het boek ‘Digitale nieuwsbrieven’, van Kristof D’hanens van het communicatiecollectief I like Media. Aan alle ondernemers of copywriters die met nieuwbrieven aan de slag willen, het boek is een aanrader! Je bestelt het hier, via de website van uitgeverij Politeia!

digitale nieuwsbrieven schrijven kristof dhanens
Digitale nieuwsbrieven van Kristof D’Hanens (Uitgeverij Politeia)

15. Ooit op een motor gereden?

Neen. Hoewel V. een Suzuki Bandit in de garage heeft staan, heb ik er nog nooit op gezeten! Mijn goesting is niet groot om daar verandering in te brengen, want ik vind dat niet zo veilig. Achterop een scooter zat ik ook nog maar twee keer (zie boven), en dat was al meer dan voldoende.

16. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

Als ik meet met m’n vingers, lijken San Francisco, Japan en Bali even ver weg te liggen op de wereldkaart.

17. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Meerdere toen ik als jonge tiener veel tenniste, onder andere voor ‘Clubkampioen’. Ook heb ik één keer een tennistornooi gewonnen. Tijdens een lockdown-opruimronde vond ik daarover een krantenartikel terug uit 2000, lachen!!! De waardebon voor de plaatselijke sportwinkel die meestal gepaard ging met zo’n trofee, vond ik eigenlijk veel leuker dan de trofee zelf. Toen de organisatie van dergelijke tornooien rigider en digitaler werd (als in: ‘ha maar je match werd verplaatst naar 21u30, heb je de e-mail niet gelezen?’), was mijn goesting over.

tc wase tornooi 2000
Het Laatste Nieuws – augustus 2000. Mijn naam is echt op alle mogelijke manieren fout geschreven!

18. Hoe heette je eerste huisdier?

Cleopatra of kortweg ‘Cleo’ is nog steeds het enige echte huisdier dat ik ooit had. Goudvissen, kippen, eenden en pauwen tel ik dus niet mee. Cleo was een prachtige tijgerkat met een witte bavette en witte sokjes. Mijn zus heeft haar opgevoed als een hondje, wat een topbeest! Als mensen het dus grappig vinden dat katten op tafel springen of meubels kapot bijten, kan ik dat absoluut niet begrijpen. Na 16 jaar is ze op mijn drieëntwintigste naar de poezenhemel gegaan, en daar hebben we een serieus traantje om gelaten.

19. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Bad boys 3 van Adil en Bilal. Als de Roxy in Temse ook meetelt als cinema, is het Once upon a Time in Hollywood. Vooral de discussie met V. achteraf was heel interessant, hij gaf het verhaal een andere (en betere!) wending dan dat Tarantino het waarschijnlijk bedoeld heeft.

20. Zing je onder de douche?

Ik denk het niet. Wel in de gang, want daar klinkt álles goed, ook als het slecht is, door de galm!

21. Wat doe je als je je verveelt?

Wat is vervelen? Sinds we de smartphone hebben, weet ik eigenlijk niet meer wat vervelen is. Beetje verslaafd, ik geef het toe. Ik kan mezelf zeer goed bezighouden met een magazine, of iets koken. (Zag je het recept voor de hartige eimuffins al?) Gewoon zitten en lummelen kan ik ook goed.

22. Wat wilde je vroeger worden?

Als 10-jarige wilde ik kinesiste worden, toen ik nog niet doorhad dat je daar een serieuze brok anatomie voor moet kennen en het ook fysiek een zware job is. Nadien switchte ik naar zangeres bij Milk Inc of Astroline.

23. Hoeveel sleutels zitten er aan je sleutelbos?

Vier, waarbij ik van één sleutel begot niet weet waarop hij past! Mijn autosleutel hangt sowieso aan een aparte sleutelhanger. Ik wil niet het risico lopen om alles tegelijk kwijt te spelen, zijt ge zot?

sleutelhanger schildpad
Bijna meer sleutelhangers dan sleutels

24. Welke auto rijd je?

Een blauwe Volkswagen Golf Variant. Ook bekend als Golfie. Een superleuke auto waarin we al fantastische roadtrips maakten.

25. Wat is je favoriete tijd van de dag?

Het einde van de werkdag, hopelijk op tijd zodat ik nog een lange avond voor mezelf heb.

26. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

40,8 kilometer van het ziekenhuis waar ik geboren ben. 2,3 kilometer van mijn ouderlijk huis. Blij met die keuze.

27. Ben je een vroege vogel of een nachtmens?

Een vroege vogel ben ik absoluut niet. Onze 9 to 5 wereld is niet de ideale omgeving voor mij. Tijdens de lockdown valt het op hoe gelukkig ik ben dat mijn wekker meer dan een half uur later mag afgaan. Tijdens mijn studies was ik echt een nachtmens, en ook nu geraak ik ‘s avonds moeilijk in mijn bed. Maar ik probeer er aan te werken!

28. Wat voor baantjes heb je gehad?

Administratief medewerker bij twee grote bouwfirma’s, wat goed van pas kwam toen ik bij mijn huidige bedrijf ging solliciteren. Als werkloze taalkundige verkocht ik GPS’en in de Saturn en de Mediamarkt. En doelbewust wou ik niet vast gaan werken voordat ik op het Autosalon had gewerkt: mensen warm maken voor electrische Renaults die nog niet bestonden (de Twizzy en de Zoë!), ik kon dat blijkbaar goed.

Zin om je eigen lockdown op te fleuren met deze blogtag? Neem ‘m dan gerust over en laat maar weten op welke webstek we kunnen komen meelezen.

6 thoughts on “The randomness of being – the lockdown edition

    1. Bedankt voor de inspiratie, echt een heel toffe tag om mee bezig te zijn! ? Allé dat die Theun dan net op pagina 18 regel 4 voorkomt zeg, crazy… Tijdssocioloog klinkt als een keileuke job! Je zal ‘De Strijd om tijd’ zeker interessant vinden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.