Oe was’t vandeweek? #4 – Awel, inspirerend!

hotel d'Hane Steenhuyse stadspaleizen veldstraat gent
De inkomhal van Hotel d’Hane Steenhuyse in de Veldstraat in Gent

Want ik zag

  • Cynthia Nixon, de roodharige Samantha uit Sex and the City (al 17 jaar geleden trouwens dat die serie stopte, wat vliegt de tijd!) sprak een video in over vrouwenrechten. ‘Be a lady, they said’ gaat over de tegenstrijdige boodschappen die we krijgen als vrouw over hoe je eruit zou moeten zien en hoe we ons moeten gedragen. A must watch!
  • Via Laura ontdekte ik Earthling Ed die een zeer gevaarlijk thema aanraakt dat vreemd genoeg nog steeds onder de radar blijft. In tegenstelling tot het Coronavirus, zouden we ons meer zorgen moeten maken over het ‘verborgen’ gebruik van antibiotica in de vleesindustrie. In de nabije toekomst zal dit ervoor zorgen dat bacteriën bestand worden tegen de antibiotica die ons moeten genezen van eenvoudige infecties, beschermen bij operaties, en noodzakelijk zijn bij kankerbehandelingen. Ik moest echt waar serieus slikken, en ga mijn vleesconsumptie terugschroeven. Deze video moet je misschien nog wat dringender zien dan die van Samantha, sorry, Cynthia.
View this post on Instagram

Are we ready for this? #CoronaVirus

A post shared by Earthling Ed (@earthlinged) on

Wat ik deed

  • Een hele week hubby-loos doorbrengen, en ik vond dat wel nog eens fijn! Des te leuker om elkaar daarna terug te zien 🙂
  • Een dagje Gent met J., al lang gepland en zo leuk! We gingen lunchen bij Norma, en ontdekten de Stadspaleizen in de Veldstraat. Hotel d’Hane Steenhuyse en Huis Arnold Vander Haeghen zijn prachtige oude herenhuizen waar zelfs Lodewijk XVIII op bezoek kwam. Denk aan de sfeer van Marie Antoinette en Dangerous Liaisons. De huizen liggen middenin de shoppingbuurt en zijn elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 14u00 tot 18u00.
Hotel d’Hane Steenhuyse stadspaleizen veldstraat gent
De Balzaal van Hotel d’Hane Steenhuyse sin de Veldstraat in Gent

  • Ik kocht nog eens een airplant en hoop hem deze keer niet te vermoorden!
  • Ik reisde naar Boekarest om V. terug in de armen te sluiten tijdens een lang weekend, vanwaar ik deze post aan het tikken ben.

Hoe zag jouw week er uit? 🙂 Zag jij de video’s al en wat roepen ze bij jou op?

Liefs,

SVRine

x x x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.