Oe was’t vandeweek? #3 – Terug van weggeweest

andres carne de res bogota feliz cumpleanos colombian flag vlag van colombia severine de ryck

Awel, speciaal.

Terugkomen van een mooie reis (Colombia) doet me altijd een beetje in een zwart gat vallen. De overgang van warm naar koud en van vitamine D naar donker was verwacht, maar toch pijnlijk. Van de vrijheid terug naar het werk gaan valt in dezelfde categorie.

Wat ik voelde

 • Ik was een emotioneel wrak in dat lege weekend na de reis, ook omdat mijn lief doodziek en nog wrakkiger in bed lag
 • Dolblij was ik dus toen ik een bekend gezicht zag in de Colruyt om toch een klapke mee te doen
 • Ik ging mijn neefjes mee afhalen van school en vond het superleuk hun blije gezichtjes terug te zien

Hoe ik me verplaatste

 • Ik zat voor het eerst in een jaar nog eens op een trein en was zo blij (en ook wel hard verrast, #sorrynmbs) dat de trein heel smooth en op tijd reed!
 • Ging ik daar even 7 kilometer in mijn eentje wandelen naar Tielrode. Genieten van de reigers en aalscholvers die ik onderweg tegenkwam. Omdat we dat in Colombia ook deden, wandelen en vogels kijken. Waarom doen we dat thuis ook niet wat vaker?

Dingen die ik deed

 • De kerstboom afbreken en hem laten verbranden op de gezellige Kerstboomverbranding in Tielrode, omdat we nu eenmaal weg waren toen de gemeente de kerstbomen kwam ophalen. Blijkt dat Kerstboomverbrandingen onder ‘vuur’ (gniffel) liggen voor hun uitstoot van fijn stof. Nja.
 • Gaan drinken en tetteren bij een vriendin in plaats van die geplande wekelijkse yoga
 • Een les Wobble uittesten in het Vita Scheldebad, het zwembad van Temse. De Wobble les met (keilekkere) hapjes achteraf was georganisserd door Best Pittig Temse. Het is een vrij nieuwe sport en duurt maar een half uur want zo’n les is ‘best wel pittig’. Je vindt hier een voorbeeldfilmpje. Mijn evenwichtvermogen was niet echt optimaal die dag, ik viel meerdere keren van mijn plank. We’ll see of ik het nog opnieuw ga doen
 • In Gentbrugge (bij het gezellige ‘De Zuidkant’) ging ik naar ‘List your Stories’ dat georganiseerd werd door Tine van Lijstjestijd en Lies van A Digital Story. Ik ben heel blij dat ik erbij was, want Dorien Camps van Bossy magazine kwam spreken. Wat een inspirerende, rustige én lieve madam is dat. Ik ben nu heel blij dat ik Bossy van bij de start kocht, zo heb ik haar ondernemingsdroom mee gesteund.
 • Nieuwjaarsborrelen met vrienden

Wat er te vieren was

 • Back to work, nota bene op mijn verjaardag. Ik ben 34 geworden, dat getal lijkt nogal onwezenlijk, en hoog!
 • Met V. gaan eten bij de Chinees op mijn verjaardag. Het gaat snel bij de Chinees, dus we waren snel weer buiten en waren zo moe dat ze ook snel in ons bed lagen
 • Vandaag vierde ik mijn verjaardag met de familie met FONDUE! Wegens ontploffingsgevaar van de maag heb ik daarna nog maar weinig uitgevreten behalve het uittikken van deze blogpost

Wat ik zag

 • Dertigers is terug! Een aflevering (opgenomen in een Antwerpen waar de zon áltijd schijnt!) duurt maar 20 minuten, dus het is heel aanlokkelijk om op vrt.nu verder te gaan bingewatchen.
 • Bad boys for Life. Ik wilde héél graag zien wat Adil en Bilal in Hollywood verwezenlijkt hebben. Hoewel het niet echt mijn genre van film is, weet ik dat ik me 17 jaar geleden heel goed heb geamuseerd bij Bad Boys 2 in de cinema. Vond ik deze de moeite waard? Goh, eigenlijk vond ik het maar ‘Bwa’. Het speelt zich af in Miami, superleuk om plekken te herkennen waar ik geweest ben, en ik vraag me af of discotheek ‘Zillion’ een Belgische referentie van Adil & Bilal is. De scènes zijn superprofessioneel gemaakt, maar de acteurs hadden me niet helemaal mee. Amerikanen houden van dit soort shizzle, that’s for sure.
 • Finding Dory op zaterdag op Q2! Nooit eerder gezien, en ik werd er ZO BLIJ van!

Bummer van de week

 • Mijn drankje en de helft van mijn bestelling die ik niét heb gekregen bij Ellis Burger op de Keizerlei. Waarom krijgt het personeel geen notablokje of een bestelcomputer? Moet eten opnemen een wedstrijd in braintraining zijn? I really didn’t get it

Hoe is jouw week geweest?

Liefs,

SVRine

x x x

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.